Που σημαίνει ότι αυτή η σοκολατόπιτα, πληροί (και όχι πληρ-εί, όπως μαθαίνω) τις απαραίτητες προδιαγραφές του κατασκευαστή στη σύλληψη και την κατασκευή:
- Αγάπη και μεράκι για το αντικείμενο
- Ατέλειωτη εμπειρία σε σχεδιασμό και τεχνική
- Επίγνωση των αναγκών του πελάτη
- Προσαρμοστικότητα στις ανάγκες ενός ατόμου προκειμένου το αποτέλεσμα να ικανοποιεί τις προσδοκίες του
- Ποιοτικό σχεδιασμό και έμπνευση
- Πάντρεμα του κλασσικού και πατροπαράδοτου με τη γοητεία του μοντέρνου
- Αξιοποίηση επιστημονικών θεωριών και ανάπτυξη της εφευρετικότητας
- Ποιοτική κατασκευή
- Συνεχή εξέλιξη της μεθόδου ως προς την προσωπική απόλαυση.
- Προσαρμοστικότητα σε οποιοδήποτε τόπο.Δηλαδή: Όπου γης και Παρλιάρος
Μετά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, προχωρώ στην υλοποίηση:
Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα Με Αχλάδια
150γρ. ταχίνι
150γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κουβερούρα, 50-555% κακάο
100γρ. ρούμι ή κονιάκ
50γρ. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
3 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα (εγώ είχα μόνο 1)
καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
λίγο λάδι και αλεύρι για την ταρτιέρα
Ε(χ)τέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ ή κατσαρόλα που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια μισογεμάτη κατσαρόλα με νερό που βράζει).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με το ρούμι ή το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη. Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και, τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια χαμηλή φόρμα για τάρτα διαμέτρου περίπου 22 εκ. ή και λίγο μεγαλύτερη και τη γεμίζουμε με το μείγμα. Απλώνουμε στην επιφάνεια τα τεμαχισμένα αχλάδια, τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.
Το γλυκό διατηρείται εκτός ψυγείου. Αν θέλουμε, μπορούμε να ζεστάνουμε ελαφρώς κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρουμε.
- Να πω ότι μοσχοβολάει; Είναι λίγο.
Να πω ότι είναι αφράτη και λιώνει στο στόμα; Είναι λίγο.
Να πω ότι η σοκολάτα δένει τρελλά με το ταχίνι και το αχλάδι; Είναι λίγο.
Έτσι κι αλλιώς, τα πολλά λόγια είναι φτώχια!
Κι η σοκολατόπιτα αυτή δε θέλει λόγια, φάγωμα θέλει !
* H ανάρτηση αυτή γράφτηκε χτες, πριν την τραγωδία με τις βόμβες στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Σήμερα δεν ξέρω ποιον να επικαλεστώ:
Το Θεό;
Τη μοίρα;
Τους ανθρώπους;
Το Θεό;
Τη μοίρα;
Τους ανθρώπους;
Θα πω μόνο:
- Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μη μας αφήσει στη μοίρα μας, εμάς τους ανθρώπους!
Θα πω επίσης:
- Αμάν πια μ' εμάς τους ανθρώπους, που δεν έχουμε το Θεό μας, και δεν θα έχουμε ούτε στον ήλιο μοίρα σε λιγάκι!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vegan Chocolate Pie With PearsHere is a vegan chocolate pie recipe by Stelios Parliaros. Which means that this pie, meets all the necessary manufacturer's specifications regarding the idea and the construction, which means
- Love and passion for the subject
- Years of experience on design and technique
- Knowledge of the customer's needs
- Adaptability to an individual's needs
- Quality design and inspiration
- Combination of classical and traditional element with modern charm
- Use of scientific theories and development of ingenuity
- Continuous development of the method for personal enjoyment.
- Adaptability to any place, meaning: you can enjoy it everywhere.
Vegan Chocolate Pie with Pears
150g. tahini (a vegan sesame seed paste)
150 g powder sugar (1 1/5 of a cup)
100 g. dark chocolatj 50-555% cocoa
100g. rum or brandy
50g. orange juice (1/4 of a cup)
150 g. flour, all-purpose (1 1/5 cup)
1/2 teaspoon baking powder
3 pears, peeled and chopped (I had only one)
Brown sugar for sprinkle
Oil and flour for greasing the tart pan
- Instructions
- Melt the chocolate in a double boiler (a stainless steel bowl or pot we clinch over a saucepan half full of boiling water).In a bowl, stir with a spatula tahini with rum or brandy, orange juice and sugar. Add melted chocolate and the flour with baking powder and mix well.
- Preheat oven to 180 ° C. Grease and flour a low tart pan about 22 cm in diameter or slightly larger and fill with the mixture. Spread the surface with sliced pears, sprinkle with a little brown sugar and bake for 20 to 30 minutes depending on the size of the form.
- Keep it outside the refrigerator. If you like, we can warm it slightly before you serve.
May I say it' s fluffy and melts in your mouth? It's not enough.
May I say that chocolate loves tahini and pear? It's not enough.
Anyway, we don't need to talk here, we need to taste.
And this pie tastes like heaven !!!
This post was ready before the tragedy with the explosions at Boston Marathon today.
Is it God? Is it fate?What's going on with us, people?
Μαρθούλα εσένα και τη Lyriel B(το μπισκοτάκι) σκέφτηκα χτες βράδυ που το άκουσα. Δεν έχω ακούσει νέα ακόμα. Έτρεξα εδώ να δω τι κάνετε!!! Χαίρομαι που είσαι καλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τη σοκολατόπιτα αν και η καημένη λόγω του γεγονότος έχασε λίγη από τη λάμψη της, παρόλα αυτά στέκεται στο σοκολατο-ύψος της!!
Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι έχουν χάσει το μυαλό τους.
ΔιαγραφήΣτρέφονται σε πράξεις βίας και τρέφονται απ' αυτές. Αδιανόητο!
Ευχαριστώ που αναγνώρισες στη σοκολατόπιτα το ύψος της γιατί όντως της αξίζει!
Μάρθα καλημέρα! Η σοκολατοαχλαδόπιτα σου έγινε τέλεια!!! Γεια στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς όπως λες στο τέλος νιώθω κι εγώ... τί ακριβώς συμβαίνει και για πόσο ακόμα;;;; Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!
Καλή σου μέρα!!!!!
Καλημέρα Κική μου. Είναι απ' τα πράγματα που ακούς, και σου στερεύουν τα λόγια.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά και να'μαστε όλοι καλά!
Υπέροχη η σοκολατόπιτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως σοκαριστικό αυτό που συνέβη.
Καλημέρα Νοτούλα.
ΔιαγραφήΌταν ακούω αυτά που γίνονται, νιώθω λίγο άβολα να ποστάρω σοκολατόπιτες.
Ύστερα πάλι τρέχει η ζωή και μας παίρνει η μπάλα και τρέχουμε μαζί κι εμείς.
Τι να πω; Το είπα: Ο Θεός να βάλει το χέρι του!
Εξαιρετική η σοκολατόπιτα σου!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!!!
Σ' ευχαριστώ, Πέπη μου! Θα πάρεις λίγη;
ΔιαγραφήΜε ένα αχλάδι και με τις προδιαγραφές όλες εκπληρωμένες, την έκανες φοβερή τη σοκολατόπιτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔια χειρώς Μάρθας παρακαλώ πολύ!!!!!
Να'σαι καλά, Χρυσαυγή μου και καλή σου μέρα, παρακαλώ πολύ!
ΔιαγραφήΔεν έχω δοκιμάσει ποτέ το συνδυασμό σοκολάτα-αχλάδι και ειλικρινά απορώ γιατί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ έγινε η σοκολατόπιτα, πολύ δελεαστική φαίνεται από τις φωτογραφίες!
Και νηστίσιμη, τέλεια!
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου, χάνεις! Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς! Εγώ μάλλον τους έχω μια προτίμηση, αφού έχω ξανακάνει και scones με κομματάκια σοκολάτας και αχλάδι. Τα παινεύω λοιπόν μαζί και τα συστήνω. Καλημέρα μας και φιλιά!
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι πως με αυτά τα άσχημα νέα, στο μυαλό μου ήρθες εσύ και
ΑπάντησηΔιαγραφήη ''γιορς''Τζενούλα,αλλά εντάξει όλα καλά (σχετικά πάντα), απ' ότι βλέπω.
Τέλειες οι προδιαγραφές του κατασκευαστή, τέλειο και και το ....φινίρισμα!!!
Καλημέρα Ντίνα μου, εγώ και η Τζενούλα είμαστε στη Νέα Υόρκη, οι εκρήξεις έγιναν στη Βοστώνη, άσχημα τα πράγματα πια στον κόσμο, τι να λέμε;
ΔιαγραφήΣτέλνουμε τις σκέψεις μας στους πληγωμένους κι ευχόμαστε κάποτε να μάθουμε να ζούμε ειρηνικά ο ένας με τον άλλον!
Θελεις ένα κομματάκι από τη φινιρισμένη σοκολατόπιτα;
Φιλιά!
Δεν ήξερες... Δεν ρώταγες;
ΔιαγραφήΜόλις τώρα έμαθα ότι απέχετε 350χλμ.
Επίσης να μην ξεχάσω το κομματάκι μου. Ευχαριστώ πολύ.
Όντως τραγικό αυτό που συνέβη, δεν το σχολιάζω περαιτέρω, γλυκαίνομαι με το υπέροχο γλυκάκι σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι (ήταν γιατί εξαφανίστηκε) όπως τα λες. Υπέροχο. Τελεία και παύλα!
ΔιαγραφήΈχουμε ένα σφίξιμο στην καρδιά μας όλοι! Μας αφορά όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη η σοκολατόπιτά σου! Και απολύτως νηστίσιμη! Ούτε καν λάδι!
Καλημέρα Βαγγελιώ μου, κι εδώ είναι όλοι μουδιασμένοι κι όλοι αναρωτιούνται "γιατί";
ΔιαγραφήΌσο για το γλυκό, άπαιχτο, μπράβο στον Παρλιάρο!!!
Μαρθούλα, άσε τις προδιαγραφές και στείλε δείγμα από το προϊόν προς εκτίμηση... Φαίνεται φανταστική και - όπως κατάλαβες- τη θέλω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τα γεγονότα, τι να πω... Τι μπορείς να πεις όταν χάνονται αθώες ψυχές...
Σε φιλώ γλυκά!
Μακάρι να μπορούσα να σου στείλω πεσκέσι να καταλάβεις τι νόστιμη σοκολατόπιτα είναι.
ΔιαγραφήΓια τα άλλα της ζωής, δεν έχω τι να πω.
Ο άνθρωπος είναι βάρβαρο όν πολλές φορές!
Σε χαιρετώ!!!
Μια, η δικιά σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια, της Βαγγελιώς...
Μια, του Παρλιάρου...
Σώσον, ελεήσον και διαφύλαξον ημάς... Δέσποτα!!! (ή μάλλον Μάρθα μας).
Ευτυχώς που το κεκάκι μαστίχας είναι ΕΔΩ, γιατί για κομματάκι διαφύλοξον δεν το βλέπω.
Φιλιά πολλά!
Είδες τι κάνουν οι σοκολατόπιτες στον άνθρωπο; Τον κάνουν ευλαβή και να προσεύχεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνε λοιπόν το κεκάκι και μετά διαφύλαξον κομματάκι πριν σου αδειάσουν οι άλλοι την πιατέλα!!! Φιλιάάάά!!!
Πωπω!! Μάρθα, πολύ ωραία την έφτιαξες την σοκολατόπιτα!! Αφράτη και ζουμερή, συγχρόνως! Όπως μου αρέσει. Το αχλάδι, είναι ωραία προσθήκη. Δεν αμφιβάλλω πως, ούτε ψιχουλάκι δεν υπάρχει πλέον!! Την επόμενη φορά όμως, θυμήσου και εμένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου ημέρα.
Ούτε ψίχουλο, όπως το λες. Μαδήθηκε η σοκολατόπιτα!Είναι αφράτη, ζουμερή και με το αχλάδι να προσθέτει λίγο τραγανή γεύση από πάνω, είναι ας τα να πάνε!!!
ΔιαγραφήΦανταστική η σοκολατόπιτά σου Μάρθα. Ο συνδυασμός σοκολάτας με αχλάδι
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι καταπληκτικός. Θα κάνω πως δεν είδα το ταχίνι (δυστυχώς
δεν μου αρέσει) και ελπίζω να καλύπτετε η γεύση του γιατί λέω
να τη φτιάξω και εγώ.
Το ταχίνι είναι διακριτικό, αλλά παρόν. Δοκίμασέ την και πες μας κι εμάς που μας αρέσει το ταχίνι!!!
ΔιαγραφήΜαρθούλα μου φαίνεται καταπληκτική!!!Αχ και να χα ένα κομματάκι!!!Πολύ ωραίοι συνδιασμοί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Να'σαι καλά Ελένη μου! Να'σουν εδώ κοντά, πριν τελειώσει η σοκολατόπιτα, να σε τράταρα ένα κομμάτι βρε παιδί μου!!!
Διαγραφή