Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

Όποτε βάφω νύχι ή μαλλί , αυτό που μ' ενοχλεί περισσότερο είναι η αναμονή...ουφ...τώρα λοιπόν είμαι στο κομμωτήριο και τι να κάνω, τι να κάνω...μμμ, έχω το κομπιουτερακι μου μαζί γιατι μετά θα τρεξω στο ραδιόφωνο..  δεν κάνω μιαν ανάρτηση με τα νηστίσιμα κουλουράκια που έψησα προχτές; Ναιαιαιαι!!!
Έτσι ή σημερινή αναμονή θα είναι και ευχάριστη και μυρωδάτη.

Την πρώτη φορά που έκανα αυτά  τα κουλουράκια, με το που τα έβγαλα, ανέβηκε η γειτόνισσα και φίλη Ολυμπία, δοκίμασε, ζήτησε κι εκείνη. Τη δεύτερη φορά που έψησα διπλή δόση, ήρθε η φίλη Εύα και μέρες μετά μου έλεγε "το πιστεύεις πως έχω ακόμη στη μύτη μου τη μυρωδιά του πρωϊνού που ήρθα και έκανες κουλουράκια;"
Άρα, κοντά στο νου κι η γνώση!
Ώρα για...

                                  Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού (πανεύκολα και πεντανόστιμα)
                                                                        Για 25 κομμάτια περίπου
                                                                                  60γρ. ελαιόλαδο
                                                                        60γρ. χυμό πορτοκαλιού
                                                             Ξύσμα ενός μικρού πορτοκαλιού
                                                                                 70γρ. ζάχαρη άχνη
                                                          200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
                                                                              1.κ.γ μπέκιν πάουντερ
                                                                                1/2 κ.γ μπέικιν σόδα

Ε(χ)τέλεση
Χτυπάμε μαζί λάδι και χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και την άχνη. Ανακατεύουμε. Έχουμε σε μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το μπέκιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί μισή ώρα. Βγάζουμε απ' το ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C/340F. Απλώνουμε λαδόκολα στη λαμαρίνα και πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια. Τα ξαπλώνουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου για 20 λεπτά, ίσως και λιγότερο.
Με τούτα και με κείνα ήρθε η ώρα για λούσιμο!!!
Καλό, μυρωδάτο Σαββατοκύριακο να έχετε φίλοι!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...