Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

"Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες"

Ήμουν κουρασμένη, νύσταζα, με χτύπαγε το καινούριο πέδιλο κι ύστερα ...ήρθαν οι μέλισσες.
Ενικός αριθμός!
"Κι ύστερα ήρθε η μέλισσα"
Μία ήταν αλλά έκανε για σμάρι!
Μου' γινε τσιμπούρι.
Μού κόλλησε με το που βγήκα απ' το super market.
Μιλάμε για επιθετικό φλερτ αφού προσπαθούσε με τσαμπουκά να μπει στην κοιλιά μου μέσα απ' το άνοιγμα 5ου και 6ου κουμπιού του πουκαμίσου μου. Με τέσσερις σακκούλες εγώ στα χέρια, δυο από κάθε πλευρά, ήταν αδύνατον να κουνήσω χέρι να τη διώξω. Άσε που θυμήθηκα ότι λένε πως πρέπει να μείνω ακίνητη. Και που το θυμήθηκα τι έγινε; Σε τρία δεύτερα άρχισα να κουνώ τη μέση μου στο ρυθμό του χούλα χουπ, στα δύο επόμενα σαβούρδισα τις σακκούλες, κι αμέσως μετά άρχισα να κουνώ τα χέρια σε σχήμα ελεύθερο, ακριβώς δίπλα σε ένα παγκάκι όπου καθόταν μια γριά που κοιτούσε ατάραχη μπροστά της.
Η μέλισσα συνέχισε τον αγώνα να μπει μέσα απ' το άνοιγμα 5ου και 6ου κουμπιού του πουκαμίσου μου. "Δεν το πιστεύω" είπα δυνατά (και αγγλικά) μπας και "ξυπνήσω" τη γριά και κάνει κάτι να με βοηθήσει. Βράχος ηρεμίας η γριά, συνέχισε να κοιτάζει μπροστά της. Κάποια στιγμή που η μέλισσα έκανε πως φεύγει, έσκυψα να πάρω τις σακκούλες (να την κάνω κι εγώ) κι ήταν τότε που βούτηξε στη σακκούλα με το ανθότυρο (Η μέλισσα, όχι η γριά. Εκείνη παρέμεινε Βούδας) .
"Αυτό δε γίνεται" φώναξα. Το είπα στη μέλισσα; στο σύμπαν; στη γριά;
Όπου κι αν το'πα πάντως, εγώ το είπα, εγώ το άκουσα.

Δεν ήξερα τι να κάνω. Σήκωσα τα μάτια με απελπισία στον ουρανό. Κι ήταν τότε που γύρισε η γριά και με κοίταξε. Σε πλάνο αργό, Αγγελόπουλου!
"Μία μέλισσα δε μ' αφήνει να φύγω" βιάστηκα να της πω με φωνή που ζήταγε  βοήθεια.
"Πού είναι;" με ρωτάει χαμογελαστή η γριά, και θέλω να ουρλιάξω "ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ!!!!". Συγκρατιέμαι και λέω  "Μές στη σακκούλα με το ανθότυρο".
Και η γριά ξαναγυρνάει μπροστά της.

Δεν το πιστεύω αυτό που ζω!!! Τι έχω πάθει Παναγίτσα μου 7 η ώρα το απόγευμα που είμαι κουρασμένη και νυστάζω και με χτυπάει το πέδιλο και θέλω να πάω σπίτι να πιω καφέ και ν' αρχίσω να ψήνω και δεν μπορώ να φύγω γιατί ΜΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ ΔΕ Μ' ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΙΑ- ΒΟΥΔΑΣ ΔΕ ΜΕ ΒΟΗΘΑ !!!
Σκέφτομαι ν' αδειάσω σιγά σιγά το περιεχόμενο της μυρωδάτης σακκούλας μέσα στις άλλες και ν' αφήσω εκεί τη μέλισσα να παίζει με τις μυρωδιές. Βγάζω μαλακά το γιαούρτι, το βάζω σε άλλη σακκούλα, καλά πάμε μέχρι εδώ, βγάζω τα λουκάνικα, μπράβο Μαρθούλα,τα καταφέρνεις και χωρίς τη γριά, μένει η μαρμελάδα...Απλώνω το χέρι κι η μέλισσα πηδάει απ' το άνοιγμα της σακκούλας στο άνοιγμα 5ου και 6ου κουμπιού του πουκαμίσου μου.

Πετώ τη μαρμελάδα, ακούω ένα "ΑΑΑΑΑΑ" (η φωνή μου ήταν αυτή) και ένα "ΚΡΑΚ" (η μαρμελάδα ήταν αυτή ).Αν έσπασα τη μαρμελάδα θα σπάσω στο ξύλο τη γριά που καίγεται ο κώλος μας κι αυτή το παίζει Γιόγκι!

Μα λίγο πριν τη δείρω, η μέλισσα κάνει ένα "σβουμ" και πάει και κάθεται πίσω απ' το παγκάκι της γριάς. "Υπάρχει και Θεός!!!" σκέφτομαι. Σηκώνω τις σακκούλες, περνώ μπροστά απ' το παγκάκι...την κοιτώ. "Πού είναι;" με ρωτάει πάλι η γριά (Τι διάλο; Μόνο αυτό έμαθε να λέει;;;) "Πίσω σου " απαντώ και φεύγω χαμογελώντας.

Στο σπίτι έψησα μελομακάρονα.
Δεν έφταιγε η μέλισσα γι' αυτό.
Ήταν προγραμματισμένο.
Αλλά αφού μπήκε στη ζωή μου μία μέλισσα εκτός προγράμματος, ήρθε και έδεσε γλυκό και ιστορία!
Καληνύχτα σας!

Υ.Γ Η συνταγή για τα μελομάκάρονα είναι της Βίκυς Κουμάντου και μπορείτε να τη βρείτε
εδώ και το τραγούδι "Μέλισσες" από τη Φωτεινή Βελεσιώτου εδώ 

28 σχόλια:

  1. Το πόσο απόλαυσα την ανάρτηση σου, δε λέγεται!! Καλώς σε βρήκα και καλό μήνα, χωρίς μέλισσες. Και σφήγκες, θα συμπλήρωνα:)) Καλό ξημέρωμα! Petra :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρίσκω κι εγώ! Ένα θα σου πω: σήμερα δε με βρήκανε μέλισσες, αλλά με περίμενε μια τεράάάάστια ακρίδα (ή αλογάκι της Παναγιάς;;;) πάνω στην εξώπορτα. Την είδα την ώρα που έβαλα το κλειδί, και μπήκα στα δάχτυλα μην την ενοχλήσω (και να μη μ' ενοχλήσει κι εκείνη). Έκλεισα την πόρατ και την άφησα κολλημένη εκεί. Ελπίζω να μη με περιμένει για πρωϊνό! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Κρίμα να μη μάθουμε και τη συνέχεια...
    Την τσίμπησε τελικά την άλαλη;;;;Της άξιζε! Αντε Μαρθί,τα κατάφερες και μ έκανες πολεμοχαρή,αλλά αγχώθηκα κι εγω μέχρι να καταλήξω οτι δεν σε τσίμπησε.
    Αξιζε πάντως όλ αυτό για τα μελομακάρονα (έβαλες βλέπω μπροστά για Χριστούγεννα)
    Φιλάκια μελένια και χωρίς μέλισσες εν όψει Μαρθί μου γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι πρέπει να συμβαίνει πάντως με τα πετούμενα , Χαρά μου, γιατί με γυροφέρνουν κουνούπια, μύγες, μέλισσες (εντός κι εκτός σπιτιού) και σήμερα ακρίδα!Τι έγινε ωρέ παιδιά, ώρε παλληκάρια;;; Πάντως την "σεβάσμια ηλικιωμένη κυρία" αν την ξαναδώ θα της πιάσω κουβέντα να δω τι της συμβαίνει! Δεν μπορεί να βλέπεις δίπλα σου μια γυναίκα αλαλιασμένη και συ να ατενίζεις το μέλλον με αισιοδοξία! Αχ, τι να πω η καψερή και τι να μολοήσω;;; Φιλούμπες (για τώρα) και τουλούμπες (για άλλη ανάρτηση)!

      Διαγραφή
  3. Αμαν τι αγχος και αυτο!!!Προχθες πηγα με τους γιους μου σε εναν παιδοτοπο,και ως προστατευτικη μαμα πηγα να ελεγξω μαι συγκεκριμενη τσουληθρα που "ακουστηκε¨οτι εχει μελισσες....τελικα είχε και το διαπιστωσα αμεσως εγω η εμπειρη και ατρομητη μαμα,με τσιμπησε οχι μια οχι δυο αλλα τρεις φορες(μου ειπαν οτι ηταν σφιγγα).
    Χριστουγεννα χωρις μελομακαρονα δεν υπαρχουν,αντε και καλη χρονια μαρθα!!!!@#@$@#$@#$#@$ φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, εσύ έπεσες θύμα κανονικά ρε καημένη!!! Άντε καλή χρονιά επίσης!!!

      Διαγραφή
  4. Μαρθούλα μου, καταλαβαίνω τι πέρασες αλλά να πω την αλήθεια το κείμενό σου είναι τόσο διασκεδαστικό που γέλασα με τον πόνο σου. Ειδικά αυτή η γριά Βούδας φοβερή... χαχαχα
    Τουλάχιστον έφαγες μελομακάρονο και χαλάρωσες από την ταλαιπωρία! ;-)
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ με τσάτσιε αυτή η γηραλέα νηφαλιότητα δίπλα στον τρόμο μου!!!!Γκρρρρ....Ευτυχώς τα κατάφερα να φύγω αλώβητη και μετά γλυκαμένη απ' τα μελομακάρονα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα .κλαίω............χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ, ευτυχώς σήμερα είναι απ' τα γέλια αλλά προχτές έτοιμη ήμουν να τα μπήξω!

      Διαγραφή
  6. Να πω ότι δεν γέλασα? Γέλασα και παραγέλασα! Είναι λίγο βλακεία να γελάμε με τον πόνο του άλλου αλλά δεν φταίω εγώ! Ο Βούδας ο αμίλητος φταίει χιχι

    Μου αρέσει που έκανες μελομακάρονα τώρα! Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποια τόσο νόστιμα γλυκά τα κάνουμε μόνο συγκεκριμένες μέρες και όχι όποτε μας καπνίσει!

    Μη σου πω, μήπως πάω και εγώ και φτιάξω τώρα!
    Καλή συνέχεια ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία, ζουμερά και νηστίσιμα, αυτό που το πας;;; Αποφεύγεις τα γαλακτοκομικά και απολαμβάνεις μέλι! Φιλιά μελένια!

      Διαγραφή
  7. Οι μελισσούλες είναι καλές κι ευγενικές με τα καλά κι ευγενικά κοριτσάκια και γι αυτό σε άφησε να φύγεις μαζί με τα ψώνια!!!! Μήπως ήταν σφήκα όμως και όχι μελισσούλα???? (Μίλησε η μελισσοκόμος μέσα μου))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να σου πω Λίλα μου; Αφενός δεν ξεχωρίζω τις μεν απ' τις δε, αφετέρου εκείνη την ώρα δεν είχαν μάτια να ψάξω για διαφορέ. Τα'παιξα με την επιμονή της! Ευτυχώς όμως τη γλύτωσα! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια μέλισσα στάθηκε η αφορμή να σε γνωρίσω.Σ'ευχαριστώ που μ'έκανες να χαμογελάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες, έκατσες, διάβασες και γέλασες! Να τα λέμε! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  10. Πολύ γέλιο...:)... sorry Μαρθούλα... κατανοώ και νοιώθω το φόβο σου αλλά γέλασα πολύυυυυ..
    Σε είδε γλυκούλα και όρμισε η μελισσούλα :)

    Τι ωραία! Μελαμακάρονα χωρίς να είναι Χριστούγεννα. Μα γιατί να μην τα κάνουμε κι άλλες μέρες? Θα μου πεις δεν θα έχουμε την χαρά της προσμονής να τα φάμε με λαχτάρα το Δεκέμβρη...

    Καλοφάγωτα λοιπόν :)

    (ωραίο τραγούδι...δεν το είχα ακούσει)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λες να'νιωσε τέτοια γλυκειά έλξη η μελισσούλα και ήρθε;;;Χαχα! Πάντως εκείνη την ώρα δε γέλαγα καθόλου. Ήθελα μόνο να φύγει από πάνω μου, από γύρω μου κι από τις σακκούλες μου! Στο τέλος τα κατάφερα! Και γλύτωσα απ' τη μέλισσα, και έφαγα μελομακάρονα! Πάντως και στο τραγούδι "Με κυνηγούν οι μέλισσες" λέει! Χαχαχαχα!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα φυσικά οι μέλισσες πάνε στα λουλούδια, λουλουδένια μου, γλυκιά μου Μαρθούλα, με έκανες και γέλασα!!! Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι ωραία που με κάνετε κι αισθανομαι ρε παιδιά μετά την τρομάρα που πέρασα! Αχ, Ζουζού μου δεν με ξαναείπαν "λουλουδένια" και πολύ μου άρεσε! Να είσαι καλά , σε φιλώ και σου λέω καληνύχτα!!!

      Διαγραφή
  13. Μια μέλισσα τον Αύγουστο (https://www.youtube.com/watch?v=8UvKlgV7Q5g) ή μάλλον τον Σεπτέμβριο, τι μπορεί να σου κάνει αν μυρίσει μαρμελάδα και ανθότυρο!!!!

    Βρε βαφτιστηράκι, μπας και ήθελε να σου πει κάτι για cheesecake, αντί για μελομακάρονα!!!

    Πω-πω τα λιμπίστηκα τώρα, αλλά πρέπει να κρατηθώ καθώς έχω κάτι ιατρικές εξετάσεις να κάνω τις επόμενες ημέρες.

    Φιλώ σε και...yes I am back!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ, δεν το σκέφτηκα για cheesecake, δίκιο έχεις, αυτό θα λιμπίστηκε το μελισσάκι, αλλά το Μαρθουλάκι, βλέπεις, είχε άλλα σχέδια! Welcome back νονά!!!

      Διαγραφή
  14. Εκνευριστική αλλά απολαυστική όταν τη διηγήσε η περιπέτεια της μέλισσας!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να υπάρχει τουλάχιστον η απόλαυση σε όλα, και καλά και κακά! Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  15. Γέλασα πολύ με την εισαγωγή, με το "καληνύχτα σας" και με όλο το κείμενό σου φυσικά!! Απολαυστικό όπως πάντα!!!! Χα χα χα
    Μελομακάρονα μες το καλοκαίρι! Μόνο εσύ θα μπορούσες να το τολμήσεις:)
    Φιλιά πολλά Μαρθούλα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορώ να σου πω ότι τρώγονται μια χαρά τα μελομακαρονάκια ΚΑΙ μες στο καλοκαίρι! Γιατί δηλαδή; Λουκουμάδες, τηγανίτες και pancakes τρώμε μόνο το χειμώνα;; Φιλάκια πολλά φθινοπωρινά!

      Διαγραφή
  16. Περιπετειώδης η συνάντηση σου με τη μέλισσα Μάρθα!
    Της έκανες πολύ καλή εντύπωση μάλλον και αρνιόταν να σε αφήσει να φύγεις!
    Πώς και έκανες μελομακάρονα;; όχι ότι δεν μου αρέσουν, το αντίθετο τα λατρεύω, αλλά ξαφνιάστηκα με το συγχρονισμό σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου τα ζήτησαν, Ερμιόνη μου, γι' αυτό ήταν προγραμματιασμένα, η μέλισσα όμως ήρθε εκτός προγράμματος, αλλά όπως λες, φαίνεται πως της έκανα καλή εντύπωση! Εμένα πάλι μου άφησε χείριστες εντυπώσεις η συμπεριφορά της, και θέλω να'φυγε και να μην ξανάρθει!!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...