Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Κέηκ μπανάνας με mascarpone frosting

Χτες το βράδυ έσυρα τα πόδια μου στο σπίτι μετά από ένα δωδεκάωρο στα τρένα, ανέβα κατέβα σκάλες, βάλε βγάλε βιβλία, μίλα σε παιδιά, μίλα στο τηλέφωνο, γράψε emails, κι ενώ νόμιζα πως πρώτη μου ανάγκη ήταν να κουλουριαστώ στο κρεβάτι να πάρω ενέργεια για την επόμενη μέρα, είδα τις παραγινωμένες  μπανάνες, την κρέμα γάλακτος και το mascarpone που κόντευαν να λήξουν και του θαύματος!!! ξέχασα την κούραση, κι αντί να πάρω ενέργεια μέσα στις κουβέρτες, την πήρα μέσα στα μπωλ με τις μπανάνες και τα τυριά 

Το μπανανοκέηκ μου είναι το γνωστό μπανανοκέηκ που έχω ξαναφτιάξει εδώ. Τώρα απλώς αφαίρεσα τα κομμάτια της σοκολάτας για να μην το επιβαρύνω κι άλλο αφού θα το σκέπαζα με mascarpone frosting. Το έψησα, το άφησα να κρυώσει κι έπεσα για ύπνο. Το πρωί με δυσκολία άνοιξα αργά τα βλέφαρα. Μα μόλις θυμήθηκα πως είχα να φτιάξω το frosting, πετάχτηκα απ' τις κουβέρτες σαν να πήγαινα σχολική εκδρομή.

Mascarpone Frosting
250γρ. mascarpone
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1-2 κ.σ ζάχαρη άχνη

Ε(χ)τέλεση
Χτυπάμε το mascarpone με την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη να γίνουν μια σφιχτή κρέμα. Το αφήνουμε πέντε δέκα λεπτά στο ψυγείο να σφίξει και ύστερα καλύπτουμε το κέηκ. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
Ωραίο πράγμα να κάνεις αυτά που αγαπάς!
Ξεκουράζεσαι, ξαλαφρώνεις και χαίρεσαι σαν μικρό παιδί!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...