Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

And the winner is...

Στην κλήρωση "Τρεις λόγοι για δωράκι και τρία δωράκια σε ένα" ,
νικήτρια είναι η Amelie, number 5!

Amelie, συγχαρητήρια, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου, γράψε μου σ'ένα  email τη διεύθυνσή σου να σού στείλω τα δωράκια σου!

Άντε, και σε άλλα με υγεία!!!

Ξημέρωσε η επόμενη μέρα, δε γενεθλιάζομαι πια!

Μεγάλωσα μερικές ώρες! Άλλοι πήραν τη σκυτάλη! Και η ζωή συνεχίζεται και καλά κρατεί!

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μισή τούρτα γενεθλίων

                                     
Mισή, βεβαίως, γιατί μας έπιασαν τα φωτογραφικά δαιμόνια με τη φίλη μου την Ανθούλα και την διακορεύσαμε την τούρτα πριν ξημερώσει η γενέθλια ημέρα μου. Κι όχι μόνο τη διακορεύσαμε αλλά τη χλαπακιάσαμε κι όλας και ουδεμία ενοχή αισθάνομαι! Τούρτα μου είναι, ό,τι θέλω την κάνω! Κι άμα θέλω την πετώ ψηλά, τη σβουρίζω στον αέρα και κάνοντας μια κωλοτούμπα την ξαναπιάνω στο ένα χέρι! Χα!
Και κοίτα εσύ να δεις που χωρίς πολλή κούραση των φαιών μου κυττάρων πάλι σε κοκκινωπή τουρτίτσα κατέληξα, αλλά την παράλλαξα αυτή τη φορά, δεν την έκανα τρουφίτσες-μπαλλίτσες, την έστησα ολάκερη (μέχρι να την αρπάξω στα χέρια μου και να της δώσω να καταλάβει δηλαδή) και  from the beginning που λένε, όχι έτοιμα κουτιά και αηδίες, απ' τα χεράκια μου τα προκομμένα. Και με τα χεράκια μου τα προκομμένα και κουρασμένα θα σάς γράψω τώρα και τη συνταγή πριν με πιάσουν τα μεσάνυχτα  και την πέσω να κάνω επιδερμίδα.
Στο δια ταύτα λοιπόν:
Για το Red Velvet Cake
250 γραμ. αλεύρι
½ κουταλάκι αλάτι
2 Κουταλιές κακάο
113 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 φλυτζάνι γάλα+ 1 Κουταλιά άσπρο ξύδι
2 Κουταλιές κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι άσπρο ξύδι
1 κουταλάκι baking soda
1/2 φλυτζάνι χοντροκομμένα ανάλατα φυστίκια Αιγίνης

 
 Για το Cream Cheese Frosting
226 γρ. βούτυρο
226 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
4 φλυτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

Ε(χ)τέλεση
Για το Red Velvet Cake
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/ 350F και βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέηκ 23εκ.
Σε ένα φλυτζάνι γάλα προσθέτουμε ένα Κουτάλι άσπρο ξύδι και το αφήνουμε 5-10 λεπτά.
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κακάο.
Σε ένα άλλο μπωλ, ή στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε. Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας και ενσωματώνουμε..Ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γάλα με το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε εναλλάξ στο βασικό μείγμα το μείγμα του αλευριού και το μείγμα γάλα+ ξύδι+χρώμα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Σε ένα φλυτζανάκι ανακατεύουμε το κουταλάκι το ξύδ με το κουταλάκι baking soda ,και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα και ομογενοποιούμε . Ψήνουμε για 25-30λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο του κέηκ.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το Cream Cheese Frosting.
Για το Cream Cheese Frosting
Χτυπάμε το βούτυρο με το cream cheese (τυρί Φιλαδέλφεια) να γίνουν κρέμα.Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, ένα φλυτζάνι τη φορά, και ύστερα τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
Συναρμολόγηση
Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κέηκ στη μέση. Απλώνουμε το 1/3 του frosting στη μέση, κλείνουμε με το άλλο μισό κέηκ, και καλύπτουμε γύρω γύρω με τα υπόλοιπα 2/3 frosting.
Γύρω γύρω κολλάμε τα φυστίκια αιγίνης.
Απάνω μπορείτε να βάλετε βατόμουρα, μύρτιλλα ή να τρίψετε λίγα ψίχουλα red velvet cake, όπως εγώ από ένα κομμάτι που είχα φυλαγμένο.
Αυτά!
Κι εδώ σταματώ γιατί κοντεύουν μεσάνυχτα και  θα έρθει η άμαξα- κολοκύθα  να με πάρει και φοβάμαι μη χάσω το γοβάκι μου.
Bye σας
και χρόνια μου πολλά,
και  να με χαίρομαι
και να σάς χαίρομαι κι εσάς!

 

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαλλίτσες από κέηκ με κρέμα μήλου και κανελογαρύφαλλα

Ούτε που το σκέφτηκα να την κάνω ανάρτηση αυτή τη συνταγή γιατί έπαιζα και την γυρόφερνα στην κεφαλή μου πώς να την κάνω, αλλά το'φερα από δω, το'φερα από κει, είπα "γιατί όχι" τελευταία στιγμή, όταν πια είχα μοιράσει μπαλλίτσες, είχα μοσχοφάει μπαλλίτσες, σκέτες, με καρυδάκι, με γλάσο και καρυδάκι,και βέβαια, ούτε σκέψη να τραβήξω μια φωτογραφία η μωρή Παρθένα και όταν είπα το ευλογημένο "γιατί όχι;" είχα μπροστά μου τρία φτωχά και μόνα τους κεκάκια που τα ξανάφερα από δω, τα ξανάφερα από κει, τελικά τα' μπηξα σ' ένα μηλαράκι που το μετέφερα από δω το μετέφερα από κει και το απόθησα στο τέλος, να ησυχάσει δίπλα σε μια γλάστρα με χρυσάνθεμα όπου και το αποθανάτισα. Ουφφφφ, κουράστηκα!
 
Οι μπαλλίτσες αυτές έχουν ως βάση ένα κέηκ μήλου φτιαγμένο με κρέμα μήλου και μυρωδικά.
Ύστερα το κέηκ πάει καλλιά του,  θρυμματίζεται  κι ενώνεται με το γνωστό γλάσο κρημ τσηζ (cream cheese frosting), και γίνεται μπαλλίτσες που βουτιούνται  σε όποιο γλάσο θέλετε.
Το δικό μου γλάσο το έφτιαξα στα γρήγορα λιώνοντας καραμελάκια βανίλιας κι ύστερα κλατς, κόλλησα και λίγα καρυδάκια στην κορφή .

Οι μπαλλίτσες μήλου με γλάσο γίνονται  η σημερινή προσφορά του καταστήματος "Martha's Kitchenette"σε όλους εσάς τους λάτρεις του φθινοπώρου, του μήλου και της μυρωδιάς κανέλας, τζίντζερ και γαρύφαλλου.

Μπαλλίτσες από κέηκ μήλου με γλάσο
 
Για το κέηκ μήλου
Βασισμένη στη smitten kitchen
 
250γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
3/4 κουταλάκι κανέλλα
1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη
113 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
195 γρ (1 φλυτζάνι) καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
365 γρ. κρέμα μήλου (1 1/2 φλυτζάνι)
50γρ (1/2 φλυτζάνι) καρύδια χοντροκομμένα
 
Για το γλάσο
142 γρ. cream cheese (κρημ τσηζ)
42 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 από ένα κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. (1 φλυτζάνι) άχνη ζάχαρη
1/2 - 1 κουταλάκι κανέλα
 
Ε(χ)τέλεση
Για το κέηκ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/350F.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι για κέηκ.
Ενώνουμε το αλεύρι με το αλάτι, το baking powder, τη σόδα και τα μυρωδικά.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ενώνουμε.
Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα μήλου να ενοποιηθεί με το μείγμα.
Στο τέλος ενώνουμε το μείγμα του αλευριού με τα μυρωδικά, και τα καρύδια, αν βάλουμε.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
 
Για το γλάσο κρημ τσηζ
Χτυπάμε το κρημ τσηζ με το βούτυρο και τη βανίλια να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και την κανέλλα.
 
'Οταν κρυώσει το κέηκ, το θρυμματίζουμε (η καλύτερή μου γιατί βουτώ και τρώω ψιχουλάκια) και το ενώνουμε με το γλάσο του κρημ τσηζ.
Όταν γίνει ένα μείγμα μαλακό και ενιαίο το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Το βγάζουμε και πλάθουμε μπαλλίτσες.
Τις βουτάμε σε σοκολάτα, σε καραμέλα ή σε όποιο γλάσο θέλουμε. Εγώ έλιωσα μικρά καραμελάκια βανίλιας και τα βούτηξα μέσα, αφού κάρφωσα σε κάθε μπαλλίτσα μήλου ένα μικρό ξυλάκι (stick) για γλειφιτζούρι.
 
Τους δένετε , αν θέλετε, κορδελλάκια, τα τυλίγετε ένα ένα, δυο δυο σε σελοφάν, τα καρφώνετε σε μηλαράκια και τα προσφέρετε σε φίλους και γνωστούς.
Μην ξεχάσετε να δώσετε στον καλύτερό σας φίλο: στον εαυτό σας.
 Καλοφάγωτα.
 
Μπορείτε ακόμη να αφήνετε το σχόλιο σας στην προηγούμενη ανάρτηση "Τρεις λόγοι για δωράκι και τρία δωράκια σε ένα" για την κλήρωση που θα γίνει στις 29 Σεπεμβίου το βράδυ.

Ευχαριστώ πολύ την γλυκειά Ερμιόνη από το http://theonewithallthetastes.blogspot.com
για τα ωραία βραβεία και τα καλά της λόγια.





Και με τη σειρά μου τα μοιράζω σε όλους εσάς τους ήρωες και τις ηρωίδες bloggers που καταφέρνετε, μέσα στο πήξιμο της καθημερινότητας, να ομορφαίνετε με τις αναρτήσεις σας τη ζωή  μας.

 
Και τώρα γεια,
εις το επανιδείν
και εις το επανακούειν!!!

Υ.Γ Αν δεν έχει applesauce στην Ελλάδα, αναρτώ μια συνταγή να τη φτιάξετε μόνοι σας άν εχετε καλά μήλα, χρόνο και όρεξη. Δεν παίρνει πολύ!!!

Applesauce
1 1/2 - 2 κιλά μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα (προτιμήστε καλή ποιότητα μήλων)
4 λωρίδες από φλούδα λεμονιού
3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 ξυλαράκι κανέλα
1/4 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
μέχρι 1/4 φλυτζάνι άσπρη ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι αλάτι

Ε(χ)τέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, σκεπάστε το και ανάψτε το μάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20-30 λεπτά. Κατεβάστε απ' τη φωτιά. Βγάλτε το ξυλαράκι της κανέλας και τις φλούδες λεμονιού. Πατείστε το μείγμα να λιώσει όπως κάνετε με τον πουρέ.
Αν θέλετε αφήνετε μέσα μερικά κομματάκια μήλου άλιωτα.
Έτοιμο!!!

* Η ζάχαρη και το λεμόνι αυξομειώνονται αναλόγως πόσο γλυκειά ή πόσο ξινούτσικη θέλετε την applesauce σας
 

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τρεις λόγοι για δωράκι και τρία δωράκια σε ένα

Δεν ξέρω πόσο σαφής είναι ο τίτλος αλλά θα τον κάνω σαφέστερο τώρα!!!

Έχουμε και λέμε!
* Η επισκεψιμότητα στο νιούτσικο ακόμα κουζινάκι μου χτύπησε και πέρασε την πρώτη δεκαδο- χιλιάδα, άρα αυτός είναι ένας ωραιότατος λόγος εορτασμού!
* Τα γενέθλιά μου είναι σε πέντε μέρες κι αυτός είναι άλλος ένας λόγος γιορτής!
* Και μπαίνουμε στον Οκτώβρη, που έχει χρώματα και κολοκύθες και χρυσά φύλλα και halloween και να κι ο τρίτος λόγος to celebrate!
Αλλά πέρα απ' όλα αυτά, αλήθεια τώρα, μήπως κάθε μέρα δεν είναι λόγος γιορτής;
Κάθε μέρα δεν είναι να γιορτάζουμε δείχνοντας σεβασμό στον εαυτό μας,
κάνοντας πράγματα που αλαφραίνουν την ψυχή μας,
μάς δίνουν χαρά και ώθηση για δημιουργία και προσφορά;
Κι εγώ σήμερα προσφέρω με μεγάλη χαρά ένα τρίο μικρών πραγμάτων ,"a little bit of this and a little bit of that" σε έναν/ μία τυχερή που θα κληρώσει.
Ντύνω τα δωράκια μου με χρώματα φθινοπωρινά και χαρίζω δύο πετσέτες κουζίνας με μοτίβο την αγαπημένη μου κολοκύθα,
έναν κόφτη για κουλουράκια, ντονατάκια, ψωμάκια σε σχήμα επίσης κολοκύθας
και το τρέχον τεύχος Living της Marthas Stewart για τον Οκτώβρη με πολλές συνταγές (και για κολοκύθες, μηλαράκια, και άλλα γευστικά) και ιδέες για το σπίτι.
Σε λίγες μέρες θα αναρτήσω κι εγώ μια συνταγή με κολοκύθα, αλλά αυτό σε λίγες μέρες.
Εσείς από τώρα και μέχρι και τις 29 Σεπτέμβρη που γενεθλιάζομαι  (12 το βράδυ ώρα Ελλάδος), μπορείτε να αφήνετε εδώ ένα σχόλιο που θα απαντάει στην ερώτηση:  "Εσείς τι γιορτάζετε στα γενεθλιά σας;"
Δεν είναι εξετάσεις, παιχνίδι είναι και θα απαντήσω κι εγώ με τα λόγια των aboriginals της Αυστραλίας από το βιβλίο "Το Μήνυμα" που λένε πως εκείνοι δεν γιορτάζουν γενέθλια κάθε χρόνο, αλλά μόνο όποτε αισθάνονται ότι γίνονται  καλύτεροι σε κάτι.
Τότε μαζεύουν τους φίλους τους και στήνουνε γιορτή.
Στις 12 τα μεσάνυχτα λοιπόν (την ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα) θα κληρώσω ένα τυχερό νουμεράκι,( παραδοσιακά, με χαρτάκια)  θα σας το ανακοινώσω στις 30 Σεπτέμβρη και θα στείλω το πακετάκι στον/ στην τυχερή άμεσα.
Αλήθεια δεν ξέρω πότε είμαι πιο χαρούμενη: Όταν προσφέρω ή όταν δέχομαι δώρα;
Μπα, ξέρω. Όταν προσφέρω.
Προπαραμονές Χριστουγέννων θα ξανακάνω κλήρωση με δωράκι,
κι εκεί έχω και μιαν έκπληξη.
Αλλά δεν μιλάω άλλο, γιατί αλλιώς πώς θα'ναι έκπληξη;

Τώρα σάς φιλώ και σάς ευχαριστώ όλους για τη μεγάλη αυτή συντροφιά, που ειλικρινά την απολαμβάνω όσο δε φαντάζεστε!!!
Γειαααα!!!

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τάρτα σε παραλλαγή ανοιχτής πίτας

Πώς αλλιώς θα μπορούσα να την περιγράψω αφού πήρα την ιδέα της Ερμιόνης http://theonewithallthetastes.blogspot.com/ για την τάρτα της με κολοκυθάκια και τυριά, την παράλλαξα λίγο στη σύνθεση των υλικών (όχι πράσα, μαϊντανό αντί για άνηθο, λιγότερη φέτα περισσότερη γραβιέρα) κι ύστερα για βάση, "δανείστηκα" τη ζύμη για τάρτα από τον David Lebovitz. Κι επειδή δεν έβρισκα μέσα στο χαμό την ταρτιέρα με τον μετακινούμενο πάτο, άρπαξα ένα ταψάκι, έστρωσα μέσα τη ζύμη, από πάνω τη γέμιση  και μου βγήκε μια τάρτα σε παραλλαγή ανοιχτής πίτας, Παναγία μου πόσο νόστιμη κι αφράτη!
Είχε τα ταλέντα της Ερμιόνης και του Lebovitz και την κατάδική μου αγάπη για το παίζειν με τα φουρνίσματα, οπότε πώς θα μπορούσε να υπολείπεται σε εμφάνιση και νοστιμιά;
Ευχαριστώ Ερμιόνη, ευχαριστώ David που δε σε ξέρω κι όλας, ευχαριστώ φίλοι αυτής της γειτονιάς που μου δίνετε ιδέες να παίζω και να χορταίνω (ελπίζω όχι και να χοντραίνω)

Τάρτα με κολοκυθάκια και τυριά σε παραλλαγή ανοιχτής πίτας
Ή αλλιώς: μπασταρδο-πιτό-ταρτα
Βασισμένη στην τάρτα της Ερμιόνης

600 γραμμ. κολοκυθάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γραμμ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
200 γραμμ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (έβαλα με 10% λιπαρά)
2 αυγά
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο ξερό δυόσμο τριμμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
αλάτι, πιπέρι

Ε(χ)τέλεση

Έπλυνα, έτριψα τα κολοκυθάκια, τα άφησα να σταγγίσουν.
Έβαλα το λάδι στη φωτιά, έριξα τα κρεμμυδάκια, ταφερα δυο τρεις βόλτες, έριξα και τα κολοκυθάκια αφού τα ζούπηξα με το χέρι να βγάλουν τα υγρά τους και τα άφησα στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να τραβήξουν τα υγρά τους, αφού πρόσθεσα αλάτι και πιπέρι. Κατέβασα απ' τη φωτιά και έριξα τα τυριά μαζί με τον τριμμένο δυόσμο και το φρέσκο μαϊντανό.
Χτύπησα τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι και τα ενσωμάτωσα κι αυτά στη γέμιση. Πασπάλισα με λίγη γραβιέρα που'χα κρατήσει.
Ιδού και η ζύμη του David

210 γρ. αλεύρι
125 γρ. ανάλατο βούτυρο σε κυβάκια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλο αυγό
2-3 κουταλιές κρύο νερό

Ανακάτεψα το αλεύρι με το αλάτι. Πρόσθεσα το βούτυρο κρύο σε κυβάκια και το έτριψα με τα χέρια να γίνει το μείγμα σβολωτό.Ανακάτεψα το αυγό με το νεράκι και το έριξα στη μέση του μείγματος του αλευριού. Ζύμωσα να έχω ένα μείγμα που δεν κόλλαγε στα χέρια κι έβαλα λίγο αλευράκι παραπάνω αν χρειαζότανε.
Είχα εντωμεταξύ το φούρνο να ζεσταίνεται στους 180C/350F
Λάδωσα ένα μέτριο ταψάκι και άπλωσα μέσα τη ζύμη. Την άπλωσα με τα δάχτυλα να ανέβει και στα τοιχώματα. Έριξα μέσα τη γέμιση που μου'φτασε μέχρι τα πάνω και έψησα την πίτα μου για καμιά ωρίτσα.
Ω, ρε μάνα μου, τι βγήκε! Φουσκωτή κι αφράτη και μυρωδάτη και πλούσια σε γεύση .
Χλαπάκιασα το ένα κομμάτι κανονικά και στο πιάτο. Το δεύτερο το'παιζα "ας πάρω λίγο άπ' το ταψί" και σιγά σιγά έφαγα δεύτερο κομμάτι. Και καπάκι για επιδόρπιο 2 velvet-ομπαλλίτσες από χτες.
Ήρθα η γυναίκα και έγκωσα , και κρατούσα την κοιλιά μου, άσε που μ' έπιασε αυτή η γλυκειά ζάλη που'χεις μετά το φαί και θες να ναρκωθείς και να ξυπνήσεις μεθαύριο; Ε, αυτό!
Κρατήθηκα όμως , γιατί είπαμε, έχουμε και δουλειές, και τώρα είναι ώρα να ναρκωθώ.
Όνειρα γλυκά κι όταν σηκωθείτε με το καλό πιάστε και φτιάχτε πίτες, τάρτες κανονικές ή σε παραλλαγή, τι σημασία έχει; Αυτή η γειτονιά έχει απ' όλα!
Άντε γεια κι εδώ είμαστε πάλι!

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαλλίτσες red velvet βουτηγμένες στη σοκολάτα

Τι θα πει "στην τούρλα του Σαββάτου"; Η "τούρλα της Πέμπτης" τι έχει δηλαδή;
Κι εγώ λοιπόν διαλέγω να εμφανιστώ στην τούρλα της Πέμπτης , με μπαλλίτσες αλά bakerella, γιατί τις έχω μπανίσει καιρό τώρα, αλλά είπαμε , τα πάντα στη ζωή είναι θέμα σωστής στιγμής.
Και βρίσκω την κατάλληλη στιγμή , εν μέσω μετακόμισης , χαρτόκουτων και πακέτων να ψήσω μπαλλίτσες. Οι μπαλλίτσες τουτουνές μπορούν να σταθούν έτσι μόνες τους, ή να'χουν στήριγμα ένα ξυλάκι και να γίνουν παιδικές - γλειφιτζουρωτές. Μπορούν επίσης να ρίξουν πάνω τους ένα καφετί φθινοπωρινό παλτουδάκι (σοκολάτα γάλακτος), ή ένα σκούρο μαύρο χειμωνιάτικο μπουφάν (κουβερτούρα), ή ένα ελαφρύ ανοιξιάτικο ζακετάκι (άσπρη σοκολάτα) και να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί.  Εγώ προτίμησα τη χειμωνιάτικη κολεξιόν γιατί είμαι απ' τη φύση μου κρυουλιάρα.
Πάμε;;;

Μπαλλίτσες red velvet βουτηγμένες στη σοκολάτα
Από τη bakerella
Για περίπου 40-45 μπαλλίτσες
1 πακέτο κέηκ red velvet (μέσα στη μετακόμιση το'παιξα τεμπέλα και το πήρα έτοιμο)
Cream Cheese Frosting (κρέμα από τυρί Φιλαδέλφεια)
Σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ή λευκή για επικάλυψη

Cream Cheese Frosting(Κρέμα από τυρί Φιλαδέλφεια)
113 γρ. βούτυρο
113 γρ. cream cheese (τυρί Φιλαδέλφεια)
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Ε(χ)τέλεση

Για το frosting
Χτυπάτε το βούτυρο με το cream cheese (τυρί Φιλαδέλφεια) να γίνουν κρέμα.
Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, ένα φλυτζάνι τη φορά, και ύστερα τη βανίλια.

Για το κέηκ
Το ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Το αφήνετε λίγο να κρυώσει, και το θρυμματίζετε μέσα στο frosting.
Ανακατεύετε το μείγμα να γίνει συμπαγές. (Σαν κόκκινος χαλβάς κατσαρόλας έμοιαζε)
Το βάζετε λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Ύστερα, το βγάζετε και πλάθετε μπαλλίτσες.
Λιώνετε σοκολάτα (όποια αποφασίσετε να βάλετε) σε μπεν μαρί και βουτάτε με ένα κουταλάκι μέσα τις μπαλλίτσες να σκεπαστούν ολόκληρες.
Τις αφήνετε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν ή τις βάζετε λίγη ώρα στο ψυγείο.
Οι μπαλλίτσες αυτές είναι ό,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους, για μαζώξεις, κεράσματα και μετακομίσεις!
 Υ.Γ  Για όσους δεν ξέρουν τι είναι το red velvet cake, που είναι η βάση για τις μπαλλίτσες αυτές, θα εξηγήσω και θα βάλω τη συνταγή σε άλλη σωστή στιγμή, γιατί αυτή την παρούσα...κουτουλάω. Άντε γεια τώρα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...