Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Μπισκότα λεμονιού που λιώνουν στο στόμα

Το λεμόνι ήταν και παραμένει αγαπημένο μου.
Μέχρι και την κολόνια Μυρτώ που έβαζε ο μπαμπάς μου ως after shave έχει αποθηκεύσει η μύτη μου. 
Και στα πιάτα, μ' αρέσει το υγρό σαπούνι με άρωμα λεμόνι.
Τη λεμονιά στη γλάστρα την κοιτάζω και τρελλαίνομαι,
τα άνθη λεμονιάς στο κεφάλι της νύφης τα βρίσκω πολύ ρομαντικά,
και η lemon pie βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των favorites .

Επομένως, μόλις είδα αυτά τα μπισκότα με άρωμα λεμόνι, αφράτα και χιονάτα, τσίμπησα. 
Δε θέλω, άλλωστε και πολύ. Αφορμή γυρεύω.
Τα'χω γραμμένα καιρό τώρα στο τετράδιο των συνταγών από ξένο site, αλλά έλα η καλή σου που βιάστηκα να καταγράψω τη συνταγή κι άφησα απέξω την υπογραφή!
Οπότε ανυπόγραφη σάς τη δίνω, ή μάλλον με τη τζίφρα της δικής μου φτιαξιάς.
Μοσχοβόλησε το σπίτι, αυτό μόνο σάς λέω, τίποτε άλλο.

Μπισκότα λεμονιού που λιώνουν στο στόμα
160γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα δύο λεμονιών
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτάλι της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
260 γρ. αλεύρι
20 γρ. κόρν φλάουρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το ρολλάρισμα

Ε(χ)τέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/350F.
Χτυπάμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, ύστερα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι και ομογενοποιούμε το μείγμα. Πλάθουμε  τη ζύμη σε μπαστούνι, διαμέτρου 4-5 εκατοστά, 
την τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί 
και τη βάζουμε στο ψυγείο, έως και μία νύχτα.
Ξετυλίγουμε το μπαστούνι και το κόβουμε σε φέτες πάχους ενός εκατοστού περίπου.
Τις ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου.
Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, κι ενώ είναι ακόμα λίγο ζεστές, τις ρολλάρουμε  στην άχνη.
Τις φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.
Καμιά φορά η μυρωδιά του λεμονιού περνάει  απ' το κουτί και βγαίνει.
Χρόνια πολλά , μανούλα, σήμερα για τη γιορτή σου.

25 σχόλια:

  1. Το άρωμα του λεμονοιυ Μάρθα μου,γλύστρισε απο το κουτί σου και εισέβαλλε στο σπίτι μου!!Πολυαγαπημενο,φίνο,ευωδιαστό άρωμα που κατακυριεύει τις αισθήσεις με τη δύναμη του,χιονισμένο λουλούδι ανοικτό στις προκλήσεις,μπουκιες που δεν θέλεις να έχουν τέλος,γιατί επιθυμείς η απόλαυση να είναι αιώνια!!Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη, Φωτεινή μου, πως η μυρωδιά του λεμονιού έφτασε εκεί πέρα. Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  2. Αμ, δεν τις φυλάμε καρδιά μου!!!
    Σε γελάσανεεεεεεε. Τις καταναλώνουμε άμεσα, και την επόμενη μέρα θέλουμε κι' άλλη δόση :-)))
    Καταγράφηκε Μάρθα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστήήή!!!Εγώ άρχισα ήδη να μοιράζω και να καταναλώνω με μέτρο γιατί με φοβάμαι πια!

      Διαγραφή
  3. Το λεμόνι μου αρέσει πολύ! Πολύ ωραία τα μπισκότα σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, να'σαι καλά και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  4. Λευκά, χιονισμένα, λεμονάτα = πεντανόστημα!
    Και τι όμορφα, που σου έγιναν...

    Πολλές καλημέρες ξενιτεμένο μας πουλί.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι άσπρα άσπρα και χιονάτα θα μπορούσαν να'ναι συνταγή χριστουγεννιάτικη, αλλά και αυγουστιάτικη μια χαρά μ' αρέσει.
      Σε φιλώ!!!

      Διαγραφή
  5. Δοκίμασα αυτή την τεχνική σε μια συνταγή για μπισκότα και έχει όντως την σημασία της στο τελικό αποτέλεσμα. Το λεμονοάρωμα έφτασε μέχρι εδώ! Δείχνουν λαχταριστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και είναι όντως λαχταριστά. Με δυσκολία με κρατάω να μην τα φάω όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπισκοτάκια σπάνια τρώω οπότε δεν φτιάχνω, μου αρέσει η τεχνική που περιγράφεις όμως και το άρωμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον απέχεις απ' τα πολλά γλυκά!Καλά κάνεις!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  8. Καλώς σε βρίσκω...και μ έπιασε μια λιγούραααα, άλλο να στο λέω κι άλλο να βλέπεις! και δε βρίσκεται τίποτα στο ρημάδι. Θ αντέξω μέχρι αυριο να πάρω τα υλικά να τα φτιάξω.
    Καληνύχτα Μάρθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς σε βρίσκω κι εγώ, Χαρά. Έλα, λίγες ώρες μείναν μέχρι να'ρθει το αύριο, κι ευτυχώς τα υλικά δεν είναι πολλά. Αξίζει τον κόπο, να είσαι σίγουρη!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το λεμονάκι το λατρεύω κι εγώ, τα αφράτα μπισκοτάκια σου μου έκαναν μεγάλο κλικ!
    Καλό μήνα και πολλές ευχές στην μανούλα σου!
    Να την χαίρεσαι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ, Έλενά μου, για τις ευχές!
    Να τα φχαριστηθείς τα μπισκοτάκια , άμα τα κάνεις!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα και καλως σε βρηκα!!
    Πρωτη φορα στα μερη σου και βλεπω μπισκοτακια λεμονιου? Απλα αγαπω λεμονατα γλυκα! Γεια στα χερια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια χαρά σου, Ελπινίκη! Αμοιβαία τα αισθήματα για το λεμόνι οπότε καταλαβαίνω απόλυτα!!!

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα Μάρθα μου, χρόνια πολλά για τη μαμά σου, να είναι γερή και να την χαίρεσαι και ...κερνάς μπισκοτάκι;;;; Τέλεια φαίνονται...είναι και λεμονιού εεεεε πόσο ν' αντέξω η γυναίκα!!!! Να είσαι καλά και γεια στα χέρια σου!
    Καλό βράδυ και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Κική μου, άντε πέρνα για κέρασμα!

      Διαγραφή
  14. mmmm Θα το δοκιμάσω όπως δήποτε.... λατρεύω τα γλυκά με γεύση λεμονιού!! Έχουν κάτι το διαφορετικό, το φρέσκο, το ευωδιαστό !! ανυπομονώ να τη φτιάξω τη συνταγή σου!! Σε ευχαριστώ πολύ Μάρθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Angelina. Αυτά τα αφράτα λεμονάτα μπισκότα έχουν μεγάλο σουξέ. και είναι και εύκολα, οπότε βουρ να τα κάνεις και πες μου εντυπώσεις! Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. αυτα τα υπεροχα μπισκοτα τα φτιαχνω εδω και δυο χρονια κι ολο ξεχνω να γραψω πως δεω εχω ξανα φαει κατι τοσο ωραιο ,ευχαριστω Μαρθα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...