Mισή, βεβαίως,
γιατί μας έπιασαν τα φωτογραφικά δαιμόνια με τη φίλη μου την Ανθούλα και την
διακορεύσαμε την τούρτα πριν ξημερώσει η γενέθλια ημέρα μου. Κι όχι μόνο τη διακορεύσαμε αλλά τη χλαπακιάσαμε κι όλας και ουδεμία ενοχή αισθάνομαι! Τούρτα μου είναι, ό,τι θέλω την κάνω! Κι άμα θέλω την πετώ ψηλά, τη σβουρίζω στον αέρα και κάνοντας μια κωλοτούμπα την ξαναπιάνω στο ένα χέρι! Χα!
Και κοίτα εσύ
να δεις που χωρίς πολλή κούραση των φαιών μου κυττάρων πάλι σε κοκκινωπή
τουρτίτσα κατέληξα, αλλά την παράλλαξα αυτή τη φορά, δεν την έκανα
τρουφίτσες-μπαλλίτσες, την έστησα ολάκερη (μέχρι να την αρπάξω στα χέρια μου
και να της δώσω να καταλάβει δηλαδή) και from the beginning που λένε, όχι έτοιμα κουτιά και αηδίες,
απ' τα χεράκια μου τα προκομμένα. Και με τα χεράκια μου τα προκομμένα και κουρασμένα θα σάς γράψω τώρα και τη
συνταγή πριν με πιάσουν τα μεσάνυχτα
και την πέσω να κάνω επιδερμίδα.
Στο δια ταύτα
λοιπόν:
250 γραμ.
αλεύρι
½ κουταλάκι
αλάτι
2 Κουταλιές κακάο
113 γρ.
ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι
εκχύλισμα βανίλιας
1 φλυτζάνι
γάλα+ 1 Κουταλιά άσπρο ξύδι
2 Κουταλιές
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι άσπρο
ξύδι
1 κουταλάκι baking soda
1/2 φλυτζάνι
χοντροκομμένα ανάλατα φυστίκια Αιγίνης
226 γρ.
βούτυρο
Ε(χ)τέλεση
Για το Red Velvet Cake
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/ 350F και βάζουμε τη σχάρα του
φούρνου στη μεσαία θέση.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέηκ 23εκ.
Σε ένα φλυτζάνι γάλα προσθέτουμε ένα Κουτάλι άσπρο ξύδι και το αφήνουμε
5-10 λεπτά.
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κακάο.
Σε ένα άλλο μπωλ, ή στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει, ρίχνουμε
τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας και ενσωματώνουμε..Ρίχνουμε το κόκκινο
χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γάλα με το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε
εναλλάξ στο βασικό μείγμα το μείγμα του αλευριού και το μείγμα γάλα+
ξύδι+χρώμα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Σε ένα φλυτζανάκι
ανακατεύουμε το κουταλάκι το ξύδ με το κουταλάκι baking soda ,και μόλις αφρίσει
το ρίχνουμε στο μείγμα και ομογενοποιούμε . Ψήνουμε για 25-30λεπτά, ή μέχρι να
βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο του κέηκ.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να
σφίξει. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το Cream Cheese Frosting.
Για το Cream Cheese Frosting
Χτυπάμε το
βούτυρο με το cream cheese (τυρί Φιλαδέλφεια) να γίνουν
κρέμα.Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, ένα φλυτζάνι τη φορά, και ύστερα τη βανίλια
και χτυπάμε καλά.
Μ' ένα κοφτερό
μαχαίρι κόβουμε το κέηκ στη μέση. Απλώνουμε το 1/3 του frosting στη μέση,
κλείνουμε με το άλλο μισό κέηκ, και καλύπτουμε γύρω γύρω με τα υπόλοιπα 2/3
frosting.
Γύρω γύρω
κολλάμε τα φυστίκια αιγίνης.
Απάνω μπορείτε
να βάλετε βατόμουρα, μύρτιλλα ή να τρίψετε λίγα ψίχουλα red velvet cake, όπως
εγώ από ένα κομμάτι που είχα φυλαγμένο.
Αυτά!
Κι εδώ σταματώ
γιατί κοντεύουν μεσάνυχτα και θα έρθει η
άμαξα- κολοκύθα να με πάρει και φοβάμαι
μη χάσω το γοβάκι μου.
Bye σας
και χρόνια μου
πολλά,
και να με χαίρομαι
και να σάς
χαίρομαι κι εσάς!
Καλημέρα σου. Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα! Να χαίρεσαι ...γενικώς και ειδικώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπολαυστικό και το κείμενο και το κέρασμα.
Να'σαι καλά, Βαγγελιώ μου! Μακάρι να'μασταν κοντά να σε τράταρα και το κατιτίς μου!Σε φιλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά και Καλά! Η τούρτα φαίνεται πάρα, μα πάρα πολύ λαχταριστή, καλοφάγωτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜωρέ και λαχταριστή είναι και την καλόφαγα already!!! Ευχαριστώ για τις ευχές!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά και χρωματιστά σαν την παθιάρα κόκκινη τούρτα σου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά. Παθιάρα δε λές τίποτε, και το κόκκινο είναι και το χρώμα μου!
ΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ! Και του χρόνου, να είσαι καλά να μας ξανακεράσεις τέτοια υπέροχη τούρτα! Γεια στα χέρια σου Μαρθούλα!!! Καλοφάγωτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ευχαριστώ, Κική μου, και του χρόνου, καιτου χρόνου!!!
ΔιαγραφήΧρόνια σου πολλά, από καρδιάς ότι επιθυμείς εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την υπέροχη τούρτα σου, δεν έχω λόγια!
Φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ, Έλενά μου, κοπιάστε για ένα κομματάκι, ελπίζω κάτι να αφήσω μέχρι το βράδυ!
ΔιαγραφήΧρόνια σου πολλά εύχομαι να είσαι πάντα γερή, δημιουργική και ευτιχισμένη!Η τούρτα σου καταπληκτική, μπράβο!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Σ' ευχαριστώ Ελένη μου, να'σαι καλά!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά Μαρθούλα και από εδώ! Να'σαι ευτυχισμένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Τζενούλα, και σε σένα τα καλύτερα!
ΔιαγραφήΧρόνια Πολλά Μάρθα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχισμένη και με υγεία εύχομαι. Οτι καλύτερο να σου έρθει.
Ωραία η τουρτίτσα σου και καλά έκανες και την έφαγες χωρίς τύψεις. Και του χρόνου :)
Φιλιά
Και του χρόνου με μια άλλη τουρτίτσα!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά και ευτυχισμένα! Το γλυκό σου είναι πολύ όμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΕτεροχρονισμένα αλλά ολόψυχα εύχομαι χρόνια πολλά,χαρούμενα και δημιουργικά,γλυκά σαν την κατακόκκινη τούρτα σου,περιπετειώδη σαν την μετακόμισή σου,με εκπλήξεις και υγεία,με γαλήνη και όσο το δυνατόν περισσότερο, ευτυχισμένες στιγμές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκό σου θαυμάσιο..καλά κάνατε και το τιμήσατε πριν της ώρας του!Και του χρόνου με καλύτερο!!!!Φιλιά πολλά,πολλά.
Το τιμήσαμε και πριν της ώρας και μετά την ώρα του και γλείφουμε και τα μουστάκια μας!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓελάω ακόμα με την παρουσίαση της συνταγής! Την διακορευμένη τουρτίτσα που κοκκίνισε (λέω εγώ) από την ντροπή της που το πανελλήνιο έμαθε όσα υπέστη μια μέρα πριν της ώρας της!:))
Να είσαι καλά και κεφάτη!
Πολλά-πολλά φιλιά από Αφρική
Πολύ σωστή η εκδοχή του χρώματος της διακορευμένης. Πώς δεν το σκέφτηκα; Σωστή!!!
ΔιαγραφήΚ απο εδώ χρόνια σου πολλά κ πολύ ευτυχισμένα Μάρθα μου, η τούρτα είναι και φαίνεται φανταστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά
Να'σαι καλά βρε Έρη μου με τη φοβερή καρτούλα που μού πόσταρες στο facebook.Έπρεπε να την τιτλοφορήσω "Εγώ η γκομενάρα!!!"
ΔιαγραφήΧρονια πολλά και γλυκά Μάρθα (και καθυστερημένα εδώ)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για δεύτερη φορά!
Διαγραφή