Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μισή τούρτα γενεθλίων

                                     
Mισή, βεβαίως, γιατί μας έπιασαν τα φωτογραφικά δαιμόνια με τη φίλη μου την Ανθούλα και την διακορεύσαμε την τούρτα πριν ξημερώσει η γενέθλια ημέρα μου. Κι όχι μόνο τη διακορεύσαμε αλλά τη χλαπακιάσαμε κι όλας και ουδεμία ενοχή αισθάνομαι! Τούρτα μου είναι, ό,τι θέλω την κάνω! Κι άμα θέλω την πετώ ψηλά, τη σβουρίζω στον αέρα και κάνοντας μια κωλοτούμπα την ξαναπιάνω στο ένα χέρι! Χα!
Και κοίτα εσύ να δεις που χωρίς πολλή κούραση των φαιών μου κυττάρων πάλι σε κοκκινωπή τουρτίτσα κατέληξα, αλλά την παράλλαξα αυτή τη φορά, δεν την έκανα τρουφίτσες-μπαλλίτσες, την έστησα ολάκερη (μέχρι να την αρπάξω στα χέρια μου και να της δώσω να καταλάβει δηλαδή) και  from the beginning που λένε, όχι έτοιμα κουτιά και αηδίες, απ' τα χεράκια μου τα προκομμένα. Και με τα χεράκια μου τα προκομμένα και κουρασμένα θα σάς γράψω τώρα και τη συνταγή πριν με πιάσουν τα μεσάνυχτα  και την πέσω να κάνω επιδερμίδα.
Στο δια ταύτα λοιπόν:
Για το Red Velvet Cake
250 γραμ. αλεύρι
½ κουταλάκι αλάτι
2 Κουταλιές κακάο
113 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 φλυτζάνι γάλα+ 1 Κουταλιά άσπρο ξύδι
2 Κουταλιές κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι άσπρο ξύδι
1 κουταλάκι baking soda
1/2 φλυτζάνι χοντροκομμένα ανάλατα φυστίκια Αιγίνης

 
 Για το Cream Cheese Frosting
226 γρ. βούτυρο
226 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
4 φλυτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας

Ε(χ)τέλεση
Για το Red Velvet Cake
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/ 350F και βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέηκ 23εκ.
Σε ένα φλυτζάνι γάλα προσθέτουμε ένα Κουτάλι άσπρο ξύδι και το αφήνουμε 5-10 λεπτά.
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το κακάο.
Σε ένα άλλο μπωλ, ή στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε. Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας και ενσωματώνουμε..Ρίχνουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο γάλα με το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε εναλλάξ στο βασικό μείγμα το μείγμα του αλευριού και το μείγμα γάλα+ ξύδι+χρώμα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Σε ένα φλυτζανάκι ανακατεύουμε το κουταλάκι το ξύδ με το κουταλάκι baking soda ,και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε στο μείγμα και ομογενοποιούμε . Ψήνουμε για 25-30λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο του κέηκ.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το Cream Cheese Frosting.
Για το Cream Cheese Frosting
Χτυπάμε το βούτυρο με το cream cheese (τυρί Φιλαδέλφεια) να γίνουν κρέμα.Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, ένα φλυτζάνι τη φορά, και ύστερα τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
Συναρμολόγηση
Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κέηκ στη μέση. Απλώνουμε το 1/3 του frosting στη μέση, κλείνουμε με το άλλο μισό κέηκ, και καλύπτουμε γύρω γύρω με τα υπόλοιπα 2/3 frosting.
Γύρω γύρω κολλάμε τα φυστίκια αιγίνης.
Απάνω μπορείτε να βάλετε βατόμουρα, μύρτιλλα ή να τρίψετε λίγα ψίχουλα red velvet cake, όπως εγώ από ένα κομμάτι που είχα φυλαγμένο.
Αυτά!
Κι εδώ σταματώ γιατί κοντεύουν μεσάνυχτα και  θα έρθει η άμαξα- κολοκύθα  να με πάρει και φοβάμαι μη χάσω το γοβάκι μου.
Bye σας
και χρόνια μου πολλά,
και  να με χαίρομαι
και να σάς χαίρομαι κι εσάς!

 

26 σχόλια:

  1. Καλημέρα σου. Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα! Να χαίρεσαι ...γενικώς και ειδικώς!
    Απολαυστικό και το κείμενο και το κέρασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να'σαι καλά, Βαγγελιώ μου! Μακάρι να'μασταν κοντά να σε τράταρα και το κατιτίς μου!Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά και Καλά! Η τούρτα φαίνεται πάρα, μα πάρα πολύ λαχταριστή, καλοφάγωτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ και λαχταριστή είναι και την καλόφαγα already!!! Ευχαριστώ για τις ευχές!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια πολλά και χρωματιστά σαν την παθιάρα κόκκινη τούρτα σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά. Παθιάρα δε λές τίποτε, και το κόκκινο είναι και το χρώμα μου!

      Διαγραφή
  5. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ! Και του χρόνου, να είσαι καλά να μας ξανακεράσεις τέτοια υπέροχη τούρτα! Γεια στα χέρια σου Μαρθούλα!!! Καλοφάγωτη!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια σου πολλά, από καρδιάς ότι επιθυμείς εύχομαι!
    Για την υπέροχη τούρτα σου, δεν έχω λόγια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Έλενά μου, κοπιάστε για ένα κομματάκι, ελπίζω κάτι να αφήσω μέχρι το βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Χρόνια σου πολλά εύχομαι να είσαι πάντα γερή, δημιουργική και ευτιχισμένη!Η τούρτα σου καταπληκτική, μπράβο!!!!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά Μαρθούλα και από εδώ! Να'σαι ευτυχισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια Πολλά Μάρθα!
    Ευτυχισμένη και με υγεία εύχομαι. Οτι καλύτερο να σου έρθει.

    Ωραία η τουρτίτσα σου και καλά έκανες και την έφαγες χωρίς τύψεις. Και του χρόνου :)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα! Το γλυκό σου είναι πολύ όμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετεροχρονισμένα αλλά ολόψυχα εύχομαι χρόνια πολλά,χαρούμενα και δημιουργικά,γλυκά σαν την κατακόκκινη τούρτα σου,περιπετειώδη σαν την μετακόμισή σου,με εκπλήξεις και υγεία,με γαλήνη και όσο το δυνατόν περισσότερο, ευτυχισμένες στιγμές!
    Το γλυκό σου θαυμάσιο..καλά κάνατε και το τιμήσατε πριν της ώρας του!Και του χρόνου με καλύτερο!!!!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τιμήσαμε και πριν της ώρας και μετά την ώρα του και γλείφουμε και τα μουστάκια μας!

      Διαγραφή
  12. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!!!
    Γελάω ακόμα με την παρουσίαση της συνταγής! Την διακορευμένη τουρτίτσα που κοκκίνισε (λέω εγώ) από την ντροπή της που το πανελλήνιο έμαθε όσα υπέστη μια μέρα πριν της ώρας της!:))
    Να είσαι καλά και κεφάτη!
    Πολλά-πολλά φιλιά από Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή η εκδοχή του χρώματος της διακορευμένης. Πώς δεν το σκέφτηκα; Σωστή!!!

      Διαγραφή
  13. Κ απο εδώ χρόνια σου πολλά κ πολύ ευτυχισμένα Μάρθα μου, η τούρτα είναι και φαίνεται φανταστική!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά βρε Έρη μου με τη φοβερή καρτούλα που μού πόσταρες στο facebook.Έπρεπε να την τιτλοφορήσω "Εγώ η γκομενάρα!!!"

      Διαγραφή
  14. Χρονια πολλά και γλυκά Μάρθα (και καθυστερημένα εδώ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...