Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαλλίτσες red velvet βουτηγμένες στη σοκολάτα

Τι θα πει "στην τούρλα του Σαββάτου"; Η "τούρλα της Πέμπτης" τι έχει δηλαδή;
Κι εγώ λοιπόν διαλέγω να εμφανιστώ στην τούρλα της Πέμπτης , με μπαλλίτσες αλά bakerella, γιατί τις έχω μπανίσει καιρό τώρα, αλλά είπαμε , τα πάντα στη ζωή είναι θέμα σωστής στιγμής.
Και βρίσκω την κατάλληλη στιγμή , εν μέσω μετακόμισης , χαρτόκουτων και πακέτων να ψήσω μπαλλίτσες. Οι μπαλλίτσες τουτουνές μπορούν να σταθούν έτσι μόνες τους, ή να'χουν στήριγμα ένα ξυλάκι και να γίνουν παιδικές - γλειφιτζουρωτές. Μπορούν επίσης να ρίξουν πάνω τους ένα καφετί φθινοπωρινό παλτουδάκι (σοκολάτα γάλακτος), ή ένα σκούρο μαύρο χειμωνιάτικο μπουφάν (κουβερτούρα), ή ένα ελαφρύ ανοιξιάτικο ζακετάκι (άσπρη σοκολάτα) και να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί.  Εγώ προτίμησα τη χειμωνιάτικη κολεξιόν γιατί είμαι απ' τη φύση μου κρυουλιάρα.
Πάμε;;;

Μπαλλίτσες red velvet βουτηγμένες στη σοκολάτα
Από τη bakerella
Για περίπου 40-45 μπαλλίτσες
1 πακέτο κέηκ red velvet (μέσα στη μετακόμιση το'παιξα τεμπέλα και το πήρα έτοιμο)
Cream Cheese Frosting (κρέμα από τυρί Φιλαδέλφεια)
Σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος ή λευκή για επικάλυψη

Cream Cheese Frosting(Κρέμα από τυρί Φιλαδέλφεια)
113 γρ. βούτυρο
113 γρ. cream cheese (τυρί Φιλαδέλφεια)
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Ε(χ)τέλεση

Για το frosting
Χτυπάτε το βούτυρο με το cream cheese (τυρί Φιλαδέλφεια) να γίνουν κρέμα.
Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, ένα φλυτζάνι τη φορά, και ύστερα τη βανίλια.

Για το κέηκ
Το ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Το αφήνετε λίγο να κρυώσει, και το θρυμματίζετε μέσα στο frosting.
Ανακατεύετε το μείγμα να γίνει συμπαγές. (Σαν κόκκινος χαλβάς κατσαρόλας έμοιαζε)
Το βάζετε λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Ύστερα, το βγάζετε και πλάθετε μπαλλίτσες.
Λιώνετε σοκολάτα (όποια αποφασίσετε να βάλετε) σε μπεν μαρί και βουτάτε με ένα κουταλάκι μέσα τις μπαλλίτσες να σκεπαστούν ολόκληρες.
Τις αφήνετε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν ή τις βάζετε λίγη ώρα στο ψυγείο.
Οι μπαλλίτσες αυτές είναι ό,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους, για μαζώξεις, κεράσματα και μετακομίσεις!
 Υ.Γ  Για όσους δεν ξέρουν τι είναι το red velvet cake, που είναι η βάση για τις μπαλλίτσες αυτές, θα εξηγήσω και θα βάλω τη συνταγή σε άλλη σωστή στιγμή, γιατί αυτή την παρούσα...κουτουλάω. Άντε γεια τώρα!

16 σχόλια:

  1. Ωχ...μετακόμιση!!!
    Έχω κάνει τρεις την τελευταία 6ετία και θέλω να πιστεύω πως δεν θα έχω άλλη στο ενεργητικό μου, για καμμια 20αρια χρόνια και βάλε Μάρθα μου...

    Ωραία φάση είναι αυτά τα γλυκάκια. Και μόλις τα βρουν εμπρός τους, όλοι τα τσακίζουν :-)))

    Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρόδινος σοκολατοπειρασμός οι μπαλίτσες σου, υπέροχες δείχνουν!!!
    Καλό κουράγιο με την μετακόμιση!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που ήσουνα κυρία μου κ σε σκεφτόμουν, λέω που εξαφανίστηκε πάλι ο σίφουνας?! Γιατι σαν σίφουνας έρχεσαι και φεύγεις, μας πετάς και τις λαχταριστές κατακόκκινες μπαλίτσες μπροστά στα μάτια μας και φεύγεις! Ελπίζω να ξεμπερδέψετε γρηγορα με την μετακόμιση και να είσαι συχνά κοντά μας απο εδώ και πέρα.
    Υπέροχες είναι, δεν έχω τολμήσει ακόμη τίποτα σε red velvet, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα για πρώτη φορά χρώματα!!! Καλή λύση όμως και το έτοιμο μείγμα ε? Μια χαρά μου φαίνεται! Φιλιά πολλά Μάρθα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερούδια απ'τον άσπρο σίφουνα Azax, και καλά που το λέμε κι όλας γιατί έχω πολύ καθάρισμα να ρίξω, Έρη μου! Εσύ να μένεις σταθερή στο πόστο σου, κι εγώ θα'ρχομαι και θα φεύγω σαν κομήτης. Αλλά θα'ρχομαι, promise!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Μάρθα μου... τέλειες τις έκανες αυτές τις μπαλίτσες, κατακόκκινες και γοητευτικότατες!!! Καλό κουράγιο με την μετακόμιση...μερικές φορές είναι ωραία να μετακομίζεις γιατί και οι αλλαγές είναι χαρά!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αλλαγές είναι και χαρές, και καινούριες αρχές και ευκαιρία να πετάς ό,τι σαβούρα σού έχει μαζευτεί κατά καιρούς σε συρτάρια, σε ντουλάπια...Feng Shui

      Διαγραφή
  6. Αγαπημένη bakerella, αγαπημένες κόκκινες μπαλίτσες.

    Red velvet δεν έχω δοκιμάσει αλλά κι εγώ το ζαχαρώνων..που θα πάει θα το κάνω κάποτε.

    Μπράβο σου που αν και σε μετακόμοιση έκανες και το γλυκάκι σου.

    Καλή δύναμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μπαλλίτσες έγιναν εξαιρετικές, αλήθεια. Κέρασα την καινούρια γειτόνισσα κι εφαγε τρεις μονομιάς. Έχω φυλάξει κι άλλο velveto- μείγμα και θα δοκιμάσω μαζί του άλλη τσαχπινιά

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφες οι red velvetομπαλλίτσες σου!
    Καλά ξεμπερδέματα με τη μετακόμιση:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία"!

      Διαγραφή
  8. Εντυπωσιάστηκα με τις μπορντοροδοκόκκινες σφαίρες!!!Αν δεν κάνεις το red velvet cake είναι πολύ απλές,αν όχι θέλει τόλμη..πάντως είναι πολύ ευπαρουσίαστες και πρωτότυπες.Όσο για τη μετακόμιση ..καλό κουράγιο και να σκέφτεσαι το τελικό αποτέλεσμα πάντα!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το κουράγιο, και πραγματικά σκέφτομαι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά δεν το βιάζομαι. Χαίρομαι κάθε μέρα με το λίγο λίγο που αλλάζει το σπιτικό μου. Σήμερα ας πούμε ,κατάφερα να βρω μετά από τόσες μέρες το γλόμπο για τη λαμπίτσα μου , πήρα και λουλούδια ήλιους και είμαι ευτυχής!

      Διαγραφή
  9. Α πα πα τι νοστιμιές είναι αυτές!
    Θεσπέσιες μπαλίτσες Μάρθα μου! Καλή δύναμη με τη μετακόμιση, με το καλό να τακτοποιηθείς!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ' ευχαριστώ Ερμιόνη μου, κρατώ δυνάμεις πολλές γιατί απ' ό,τι φαίνεται θα μού πάρει κανά μήνα (και βάλε) να αποφασίσω πώς και πού θέλω το καθένα. Γνήσια Ζυγός!
    Πέρνα να δεις και το αυριανό post γιατί έκανα μια συνταγή σου σε παραλλαγή.
    Χρυσοχέρα Ερμιόνη!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...