Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Giveaway ένα ημερολόγιο "Γλυκά και Ιστορίες 2013" και μπισκοτάκια σοκολάτας σαν brownies

Και πολύ άργησα, έτσι τουλάχιστον μού φάνηκε. Είδες τι είναι να συνηθίζεις αυτή την επικοινωνία; Μού κακοφαίνεται μετά, άμα περνάει μια βδομάδα ακουβέντιαστη, αμαγείρευτη και ασχολίαστη!
Να'μαι λοιπόν που επέστρεψα με μια μπανάνα στο χέρι. (Μπανάνα τρώω τώρα που μιλάμε, τι να κάνω;)

Στις 25 του μηνού παρουσιάστηκε επιτυχώς καταπώς λέμε  το ημερολόγιο "Γλυκά και Ιστορίες 2013", μέσα σε ένα κλίμα γλυκό κι αγαπησιάρικο. Βάλαμε τα καλά μας, φτιάξαμε τα γλυκά μας,
 
ανοίξαμε το θέατρο του Πολιτιστικού που συνήθως παίζουμε τα θεατρικά μας και δεχτήκαμε κόσμο για τα ημερολογιακά μας!

Κι έγινε γιορτή. Με τους ηθοποιούς να κερδίζουν τον κόσμο παίζοντας κωμικά το σκετσάκι "Το Δόλωμα" έτσι όπως είχα προσαρμόσει για τη σκηνή την ιστορία που έγραψα για τις "Νανέϊμο μπάρες" (θυμάσαι νονούλα Πηνελόπη;) του Καναδά, με το Φύτο να τραγουδάει παπίστικα τον "Κορνήλιο Ροστμπήφ", το παπί που ήθελε να φοράει βρακί, μ' εμένα να μιλάω στον κόσμο για τη σχέση μου με το γράψιμο, που ξεκίνησε με φόβο και κατέληξε στο πρώτο μου ημερολόγιο, την Αλεξάνδρα να την πιάνει ζάχαρο τραγουδώντας το "Ζαχαρένιο Σπιτάκι", κι ύστερα χτυπήσαμε το real ζάχαρο δοκιμάζοντας τα γλυκά που είχα φτιάξει. κάτω για γλυκά. Ως γνήσια μωρή παρθένα που ο νους μου ήταν στην (παγκόσμια χε,χε) πρώτη του ημερολογίου, δεν θυμήθηκα να τραβήξω ούτε μια φωτογραφία. Μόνο ο κόσμος με τράβαγε από δω κι από κει, κι εγώ ήμουν τόσο χαρούμενη να βλέπω γνωστά και άγνωστα πρόσωπα ολόγυρα που απ' τη μωράδα μου δε θυμήθηκα ούτε καν να πω σε κάποιον άλλον να τραβήξει. Δεν πειράζει όμως, κάποια εφημερίδα έβαλε,

Εντυπωσίασε η παρουσίαση του Γευστικού Ημερολογίου

                           
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ
H συγγραφέας του βιβλίου Μάρθα Τομπουλίδου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Μάρθα Τομπουλίδου, η οποία είναι γνωστή στο αναγνωστικό κοινό του «Ε.Κ.» για το εκπαιδευτικό και σκηνοθετικό της έργο, την Κυριακή εξέπληξε ευχάριστα το κοινό με την παρουσίαση του βιβλίου της «Γλυκά και Ιστορίες 2013», το οποίο είναι ένα γευστικό ημερολόγιο με ζωγραφισμένες συνταγές και πρωτότυπες ιστορίες.)


κάποια θα ξαναβάλει,
κάποιοι θεατές μού έστειλαν τι τράβηξαν,
κάτι θα μού μείνει στο τέλος για το αρχείο μου.
Απ' τα γλυκάκια πάντως δεν κράτησα τίποτε.
Πάνε τα μελομακαρονάκια, τα αμυγδαλωτά με μαρμελάδα, τα κούκις με σοκολάτα, τα μπισκότα λεμονιού, τα τρουφάκια με την καρύδα και το κακάο (thank you Χρυσαυγή), τα fudge σοκολάτας (thank you Αθηνά), τα fudge με λευκή σοκολάτα και oreo cookies (thank you Ερμιόνη) . Εγώ δεν πρόλαβα να πιω ούτε καφέ, ούτε ρακή που πέρασε κάποια στιγμή κάτω απ' τη μύτη μου.
Δεν πειράζει. Μια χαρά πέρασα και άνευ ροφήματος.

Και θα ξαναπεράσω δηλαδή γιατί ή γορτινή  βραδιά θα επαναληφθεί σε Μανχαττανικό έδαφος, στις 9 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ στο Κυπριακό Προξενείο που θα μας φιλοξενήσει ανοίγοντας τις πόρτες του σ' αυτούς που η Αστόρια τους έπεσε μακριά ή που είχαν κάτι άλλο να κάνουνε της αγίας Αικατερίνης που έπεσε η πρώτη παρουσίαση. (Ελπίζω να μην γιορτάζουν πολλές Άννες γιατί η δεύτερη βραδιά πέφτει της αγίας Άννης. Όλο γυναικείες προστάτιδες έχει αυτό το ημερολόγιο.
Σκέφτηκα πολύ αν θα βάλω το ημερολόγιο στο www.etsy.com για όλους εσάς που ενδιαφερθήκατε και για όλους όσους θα ενδιαφερθούν να το παραγγείλουν, αλλά κατόπιν παιδέματος του νου, αποφάσισα να μην το κάνω γιατί θα σας στοίχιζε επιπλέον χρήματα για τα ποσοστά που θα κρατήσει η ιστοσελίδα, plus όλη τη γραφειοκρατία, η οποία δεν είναι καθόλου φιλική προς το περιβάλλον, δηλαδή προς εμένα.
Όσοι λοιπόν θέλετε ή θα θελήσετε να πάρετε το ημερολόγιο, είτε το μεγάλο κρεμαστό του τοίχου
είτε το μικρό βιβλίο,
θα μού αφήσετε μήνυμα εδώ με τη διεύθυνσή σας, ή θα μού γράψετε ένα  email στο marthayork88@yahoo.com
κι εγώ θα αναλάβω να σας το στείλω και θα σας ενημερώσω ακριβώς για τα έξοδα αποστολής εντός ή εκτός Αμερικής.
Η τιμή του μεγάλου ημερολογίου (ελληνικό ή αγγλικό) είναι 25 δολλάρια, ή 19 ευρώ,
και του μικρού βιβλίου (ελληνικού ή αγγλικού) είναι 20 δολλάρια ή 15 ευρώ  (χωρίς τα έξοδα αποστολής). Όσοι πιστοί, ειδοποιείστε!

Δε θα μπορούσα φυσικά να μην κληρώσω εδώ ένα ημερολόγιο,
πράγμα που κάνω αμέσως τώρα, για κάποιον ή κάποια τυχερή απ' αυτούς που θ' αφήσουν ένα μικρό γλυκό λογάκι * μέχρι να τελειώσει ο Νοέμβρης, δηλαδή μέχρι και αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα δική μου, 7πμ ώρα Ελλάδος, αφού θα κεραστούνε πρώτα ένα μικρό γλυκό μπισκοτάκι απ' αυτά που ακολουθούν.
Ο/Η τυχερός/-ή θα ανακοινωθεί στο επόμενο post, θα του ταχυδρομηθεί δωρεάν το ημερολόγιο και με γειά του (της) και χαρά του (της).
Βάζω διπλή φουρνιά σήμερα για να το γιορτάσουμε, από τ' αφρατούλικα μπισκοτάκια σαν brownies που τσίμπησα στο περσινό χριστουγεννιάτικο τεύχος e-taste που έβγαλαν τα ιντερνετικά κορίτσια Βασιλική,Royal και τη Φοίβη,Cookaine, μπισκοτάκια που τείνουν να ανακηρυχτούν winners κάθε φορά που τα δοκιμάζει κάποιος.
Θα κοπιάρω τη συνταγή όπως τη βρήκα στο περιοδικό και θα τα κεράσω σε σας και σ' ένα κοριτσάκι που θα χορέψει αύριο στο Carnegie Hall.
Μπισκοτάκια σοκολάτας με άχνη, μαλακά σαν brownies
Για 30 κομμάτια περίπου

200 γρ. κουβερτούρα
100γρ. βούτυρο
2 αυγά
200γρ. ζάχαρη
40ml κρύο καφέ εσπρέσο ή φίλτρου( έβαλα 1 κουταλάκι καφέ διαλυμένο σε μετρημένο νερό)
200γρ. αλεύρι
1 κουταλιά σούπας κακάο
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
Λίγη άχνη για το ρολάρισμα
Ε(χ)τέλεση
Λιώνουμε τη μισή σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μικρό κατσαρολάκι που μπαίνει πάνω από άλλο κατσαρολάκι με ζεστό νερό που σιγοβράζει). Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, κι όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τον καφέ, και προσεχτικά ανακατεύουμε το αλεύρι όπου έχουμε ήδη προσθέσει το κακάο και το baking powder. Κατόπιν προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη κουβερτούρα και τελευταία την υπόλοιπη κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σταθεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες (το δικό μου μείγμα έκανε ολονυχτία).
Πλάθουμε μικρά μπαλλάκια απ' το μείγμα, τα ρολλάρουμε στην άχνη, τινάζουμε να φύγει η πολλή άχνη και τα στρώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C/350F για 10-12 λεπτά.
                                                  
Είναι μαλακά κι αφράτα, τα προσφέρεις, κι ακούς στο τέλος ένα "μμμμ".
Μμμμ! Είναι που μού τέλειωσε η μπανάνα και μού προσφέρθηκα ένα μπισκοτο-brownie κι εγώ!!!

                                                            
Ευχαριστω πολύ το tetradiosyntagon.blogspot.com
για το βραβείο και θα το χαρίσω με τη σειρά μου σε πέντε bloggers που οι αναγνώστες τους είναι κάτω των 200, εν ευθέτω χρόνω! (Να κάνω την έρευνά μου πρώτα)
                                                       

37 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια!! Είσαι μια γλυκιά κούκλα!!
    Θα σου στείλω μήνυμα.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Μάρθα μου!!! Είσαι πολύ γλυκιά στις φωτό αλλά και το ημερολόγιό σου υπέροχο και τα μπισκοτάκια σου τέλεια!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική μου, κι ευχαριστιόμαστε για όλες τις γλυκιές κουβεντούλες!

      Διαγραφή
  3. Μάρθα, την χάρηκες πολύ την εκδήλωση και αυτό φαίνεται στο πρόσωπο και στο χαμόγελό σου!! Καλή επιτυχία και στην 2η παρουσίαση της 9ης Δεκεμβρίου και φυσικά οι πωλήσεις του ημερολογίου σου να πάνε "φυσέκι", όπως λέμε στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο οι οικονομικές απολαβές, αλλά και η ηθική ικανοποίηση του να εκτιμούν οι άλλοι τον κόπο και την δουλειά μας. Τα κούκις είναι φοβερά, φτιάχνω απαραιτήτως παρόμοια συνταγή κάθε χρόνο, για τα Χριστούγεννα. Είναι κάτι σαν έθιμο πλέον. Αντί να αφήσω στην ψύξη την ζύμη, τα βάζω μισή ώρα στην κατάψυξη και είναι ο.κ. Κερδίζω χρόνο με αυτόν τον τρόπο. Θα περιμένω τα νεώτερα της δεύτερης παρουσίασης.
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ειρήνη μου. Θα τα βάλω κι εγώ στην κατάψυξη για ένα μισάωρο την επόμενη φορά, καλή ιδέα. Καλημέρες πολλές και ολίγον νυσταγμένες!

      Διαγραφή
  4. Αχ, πόσο όμορφα πρέπει να περάσατε και πόσο περήφανη θα πρέπει να ένιωθες αυτή τη σπουδαία μέρα! Ειλικρινά εύχομαι να εξαντληθούν τα ημερολόγια, όπως εξαντλήθηκαν και οι λιχουδιές που έφτιαξες για την παρουσίαση!
    Αυτά τα κούκις φαίνονται τόσο όμορφα και λαχταριστά! Είναι πολύ ωραία ιδέα για χριστουγεννιάτικο δωράκι σε αγαπημένα πρόσωπα!
    Υ.Γ.1 Είσαι μία κούκλα στις φωτό! Έλαμπες!!!!
    Υ.Γ.2 Τώρα που διάβασα την ανάρτηση θέλω να φάω μπανάνα (και κούκις βεβαίως βεβαίως)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρήκες μπανάνα και κούκις; Έχω μια αγωνία τώρα!!!
      Φιλάκια κι ευχαριστώ για τα καλά λογάκια!

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για το όμορφο ημερολογιάκι σου! Φαίνεται πολύ όμορφο και ζεστό, ο,τι πρέπει για χριστουγεννιάτικο δωράκι! θα κεραστώ ένα μπραουνάκι σου κα θα πιω λίγο καφεδάκι ελληνικό που μου κάνει παρέα τώρα..Μπράβο και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ με ελληνικό δίπλα μου σού γράφω, το μπισκοτάκι θα το φάω αργοτεράμισυ!

      Διαγραφή
  6. Μάρθα,μπράβο!
    Συγχαρητήρια για όλα!!!!
    Παίρνω μπισκοτοbrownie!!
    Σ'ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Πέπη μου, πάρε και διπλή μερίδα, έχω μπόλικα μπισκοτο- brown-άκια!

      Διαγραφή
  7. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!!!!Ευχόμαι να τα περάσετε εξίσου όμορφα και στο επόμενο event που ετοιμάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Μάρθα, πολλά συγχαρητήρια!
    Ολα δείχνουν ότι ήταν υπέροχα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν πολύ ωραία, δόξα τω Θεώ, και προχωράμε παρακάτω! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Μπράβο σου Μάρθα μου! Συγχαρητήρια για όλα. Για την προσπάθεια, για το αποτέλεσμα, για όλα! Τυχεροί όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του ημερολογίου. Τυχεροί που σε γνώρισαν, που απόλαυσαν την όμορφη ατμόσφαιρα και τα πεντανόστιμα γλυκά σου!!!

    Και εις ανώτερα κοριτσάκι!!!! Και μην σταματήσεις ποτέ να γράφεις.... Ακούς εκεί, να έχεις πάρει το γράψιμο από φόβο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σ' ευχαριστώ Χρυσαυγούλα μου, με όλους εσάς εδώ κοντά, ο φόβος έχει ξεπεραστεί και είμαι ο εαυτός μου κάνοντας αυτά που αγαπώ!!!Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρθούλα μου γλυκιά μπράβο και πάλι μπράβο!!
    Χάρηκα τόσο πολύ διαβάζοντας την ανάρτησή σου και ευχήθηκα από μέσα μου να ήμουν κι εγώ σε μια γωνίτσα και να σε καμαρώσω!
    Πρέπει να ήταν μια πραγματικά πολύ όμορφη βραδιά που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη σου!
    Σου εύχομαι ότι καλύτερο, είσαι πραγματικά γλυκύτατη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ερμιόνη μου, όλοι εσείς οι φίλοι του marthaskitchenette ήσασταν εκεί και σας ένιωθα κοντά μου. Και χωρίς εσάς μπορεί και να μην είχε βγει παραέξω αυτό το πρώτο ημερολόγιο. Γι' αυτό σας ευχαριστώ όλους μαζί και έναν έναν ξεχωριστά! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ραντεβού στις 9 Μάρθα μου καθότι ήμουν στο ταξίδι της επιστροφής την Κυριακή που πέρασε! Θα αναλάβω φωτογράφιση - υπόσχομαι! Πολλά συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά, Τζενούλα, πολλά ευχαριστώ! Θα τα πούμε πια κι από κοντά, στις 9 του μηνού!!!

      Διαγραφή
  14. Εγώ ως "νεραϊδο-νονά" ήμουν σχεδόν σίγουρη για το αποτέλεσμα :-)) κι'ας μην σε ξέρω προσωπικά!
    Έχεις μια φωτεινή ματιά και το γέλιο φαίνεται αληθινό και όχι "στημένο" οπότε το "κοινό" το κερδίζεις με την πρώτη.

    Καλή επιτυχία στα ημερολόγια σου και καλή συνέχεια Μάρθα μου, γιατί τώρα άνοιξες έναν ακόμη δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεαρϊδο-νονούλα μου, χίλια ευχαριστώ που με βάφτισες κι άλλα τόσα ευχαριστώ για το καλό λαδάκι που μού ρίχνεις κάθε τόσο.
      Σε φιλώ και σε καλημερίζω!!!

      Διαγραφή
  15. Υπεροχο blog και υπέροχα γλυκάκια!
    Η συνταγή για τα οποία με οδήγησε εδω!
    Καλώς σε βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες, Πέννυ μου, και σ' ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια!

      Διαγραφή
  16. Χαίρομαι πολύ για σένα! Η παρουσίαση θα πρέπει να ήταν πολύ όμορφη, εσύ είσαι μια κούκλα και το ημερολόγιο φαίνεται υπέροχο! Πάντα τέτοια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά, τι ωραία που είναι να σού λένε ωραία λόγια! Πολλά ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  17. Μάρθα μου συγχαρητήρια.
    Ευχαμαι να πάει πολύ καλά το ημερολόγιο σου!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aργησα να αφήσω σχόλιο αλλά δεν πειράζει..
    Πολύ ωραία ήταν στη παρουσίαση από ότι μας είπες Μάρθα μου.
    Μπράβο και σου εύχομαι πολλές τέτοιες παρουσιάσεις με φίλους. Τα ημερολόγιά σου είναι πολύ όμορφα και σιγουρα θα πάνε πολύ καλά.

    Αυτά τα μπισκοτάκια είναι τέλεια.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν άργησες, Μάριον, μια χαρά στο χρόνο είσαι! Σ' ευχαριστώ για τις ευχές! Τα μπισκοτάκια είναι πραγματικά ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!Φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Εγώ με τα τρεξίματα μου, τα έχασα όλα αυτά κ ενω σε σκεφτόμουν έχασα την ανάρτηση αλλα δεν πτοούμαι! Χιλια θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια αγαπημένη μου Μάρθα, είδαι ένας ταλαντούχος, χαρισματικός άνθρωπος. Χαιρομαι πάρα πολύ που σε "γνώρισα", τα υπόλοιπα στο mail

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αμάν, την είχα χάσει αυτή σου την ανάρτηση! Δεν πωλείται Ελλάδα ε? Δεν πειράζει. Εγώ θα το βάλω στο σπιτάκι μου και μόλις καταφέρω θα σου στείλω e-mail παραγγελίας:) Τι πιό όμορφο να στηρίζουμε τα επιτεύγματα των φίλων bloggers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη και σένα και όλες τις κυρίες που το παρήγγειλαν και το παραγγέλνουν. Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  21. καλώς σε βρήκα σε γνώρισα μέσα απο την Δήμητρα μας , θα "κλέψω " το ημερολόγιο σου για το χριστουγεννιατικο πανηγύρι του stars and icicles όσο για τα brownies θα τα εκτελέσουμε άμεσα , εύχομαι να πήγε καλά η χθεσινή μέρα σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγαν όλα καλά, σ' ευχαριστώ, να πάει καλά και το πανηγύρι σας, φιλιά!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...