Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Μπάρες με raspberry και λεμόνι


Μακάρι να'ξερα να μεταφράσω ακριβώς τα raspberries στα ελλληνικά και με βεβαιότητα και χωρίς κανένα ερωτηματικό και να πω: μούρα; βατόμουρα; σμέουρα;
Επειδή όμως το ερωτηματικό δεν το γλυτώνω, λέω raspberries και ξεμπερδεύω.
Έφτιαξα τις δροσερές αυτές μπάρες, γιατί memorial day αύριο, όλοι κάπου είμαστε καλεσμένοι  να γιορτάσουμε την τελευταία Δευτέρα του Μάη, που εδώ θυμούνται (κι έτσι τιμούν) τους πεσόντες στη μάχη Αμερικανούς.


Μπάρες με λεμόνι έχω δοκιμάσει και κατατάσσονται στις αγαπημένες γεύσεις.
Σήμερα δοκίμασα μπάρες με λεμόνι και raspberries και τις βρήκα πολύ δροσερές και με ωραίο χρώμα. Γιατί δεν είναι μόνο να είναι νόστιμες αλλά και να φαίνονται νόστιμες.
Γιατί καταπώς λέμε, "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια".


Η κρέμα είναι βασισμένη στις μπάρες που φτιάχνει η Jaime στο sophistimom.com
και η βάση- βασισμένη στις λεμονάτες μπάρες του David Lebovitz.
Στη φωτογραφία θα δείτε μόνο μία, γιατί οι άλλες μπάρες μοιράστηκαν, φαγώθηκαν...χάθηκαν και πάν!
Μάς έμεινε μία ως πειστήριο του εγκλήματος.
Ιδού τα στοιχεία του εγκλήματος!


Μπάρες με raspberry και λεμόνι
Για 16 τετράγωνα κομμάτια


Για τη βάση


140 γρ. αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
115 γρ. λιωμένο βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα raspberry λεμόνι



287 γρ. ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
1 ολόκληρο αυγό
Χυμό 3 λεμονιών
Ξύσμα 2 λεμονιών
65 γρ. αλεύρι
Γύρω στα 250 γρ. raspberries παγωμένες
Λίγη άχνη για το πασπάλισμα

Ε(χ)τέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Ντύνουμε μία τετράγωνη φόρμα 20 εκατοστών με αλουμινόχαρτο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση (πώς μ' αρέσει αυτό το: "όλα μαζί" δεν λέγεται!)
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει και εντωμεταξύ καταπιανόμαστε με την κρέμα.

Περνάμε τα ξεπαγωμένα raspberries από σίτα και τα πατάμε καλά να βγάλουν όλο το χυμό τους.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας (απόλαυση!!!) και τελευταίο προσθέτουμε το χυμό των raspberries. Αδειάζουμε πάνω στη βάση και ξαναβάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου (ανάλογα το φούρνο), μέχρι τέλος πάντων να σταθεροποιηθεί και να πήξει η κρέμα.
Βγάζουμε, κρυώνουμε, πασπαλίζουμε με άχνη, τρώμε 5-6 στη καθισιά και μετά σκεφτόμαστε τη δίαιτα της άλλης Δευτέρας.


Φιλιά σας!!!


10 σχόλια:

  1. Ωραίο χρώμα πραγματικά Μάρθα!
    Φαντάζομαι πως και η γεύση της σύνθεσης σου θα είναι εξίσου ωραία, αλλά εδώ για φρέσκα rusberries δεν μας βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βάλεις κατεψυγμένα, εγώ αυτά έβαλα,και λειτούργησαν μια χαρά!

      Διαγραφή
  2. Μπορώ να καταλάβω γιατί οι υπόλοιπες μπάρες εξαφανίστηκαν!!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δροσερές, καλοκαιρινές και ξινούτσικες για όσους αγαπούν το λεμόνι! Καλή μας εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραία διαφορετική πρόταση. Εχω την εντύπωση ότι λέγονται σμέουρα στα Ελληνικά..
    Καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το κρατήσω να λέω - σμέουρα- και όσοι καταλάβουν, κατάλαβαν! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Ήρθα κι εγώ......καλημέρα, καλορίζικο και πάντα υπέροχες συνταγές σαν τις μπάρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Λίλα.
      Πολύ σ' ευχαριστώ που πέρασες απ' το σπιτικό μου!

      Διαγραφή
  5. καλημέρες κι από μένα...
    η Νίκη με έφερε και πολύ καλά έκανε...
    κι απ' οτι βλέπω,όλος ο καλός ο κόσμος μέσα...
    καλοτάξιδο και πάντα νόστιμο...
    οι μπάρες σου καταγράφηκαν προς χρήση....-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα!
      Ευχαριστώ για τις ευχές,
      κι είμαι πολύ χαρούμενη που θα τα λέμε!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...