Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Vegan banana cranberry walnut cake


Μόλις γύρισα από μια τάξη yoga κι είμαι χαλαρωμένη σαν το βούτυρο .
Η παρακάτω βέβαια συνταγή , όπως βλέπετε και στον αγγλικό υπέρ- τιτλο, είναι άνευ βουτύρου.
Όμως , νοστιμότατη.
Το ξανάδειξα το κεκάκι τουτουνό, σε φωτογραφία, αλλά τώρα λέει και να συστηθεί εγγράφως.
Είναι χορταστικότατο, πλουσιότατο, νοστιμότατο, και νηστισιμότατο (τι λέω;), και για τους εδώ vegan, φυσικά...vegan. Βρήκα τη συνταγή σε αμερικανικό site, κάνοντας ένα βράδυ μια γυροβολιά να δω τι "παίζει" σπό γλυκάκια, κι έπεσα πάνω του, μη με ρωτάτε όμως πού, δεν ενθυμούμαι.
Θυμάμαι όμως τον τίτλο.Ήταν :"The best vegan cake ever".
Κι είπα "για να δούμε;" Το μόνο που δεν έβαλα απ' την πρωτότυπη συνταγή ήταν το κάρδαμο, κοινώς κακουλέ, που το φοβήθηκα. Μπορεί να προσθέτει, αλλά και άνευ καρδάμου δεν υστερεί σε γεύση.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Υλικά
2/3 της κούπας αραβοσιτέλαιο
1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα γάλα σόγιας
2 1/2 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού baking soda
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
(2 κουταλάκια του γλυκού κάρδαμο για όσους το τολμήσουν)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/4 κούπες λιωμένες μπανάνες
1 1/4 κούπα cranberries (ξερά, έτσι;)
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση ή Εχτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 375 Φάρενάϊτ (θαρρώ πως είναι γύρω στους 190 Κελσίου).
Ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο με το 1 1/4 κούπα καστανή ζάχαρη και το γάλα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά: κανέλα (και κάρδαμο)
Σειρά έχει το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
Κι ύστερα βουρ οι λιωμένες μπανάνες, τα cranberries, και τα καρύδια.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ελαφρά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου και τσεκάρουμε αν θέλει κι άλλο ψήσιμο δια της μεθόδου της οδοντογλυφίδας.

Άντε, καλοφάγωτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...