Διασκεδάζω αφάνταστα να βρίσκω μια συνταγή που μου κάνει κλικ, να ανασκουμπώνομαι να τη φτιάχνω, να τη φωτογραφίζω, και μετά να σας ακούω να μου μιλάτε για τα καμώματά μου .
Το χρόνο αυτό μεγάλωσε η γειτονιά των φίλων μου, άνοιξα πιο πολύ στην επικοινωνία, κατέβασε πιο πολλές ιστορίες η κούτρα μου, έψησε πιο πολλά γλυκά ο φούρνος μου, γλυκάθηκαν πιο πολλοί φίλοι απ' τα καλούδια μου, και όχι, δεν έγινα μεγαλύτερη, έγινα απλώς πλουσιότερη.
Στ' αλήθεια σας ευχαριστώ για την όμορφη παρέα, για την ανταλλαγή των γνώσεων, για το χιούμορ, την υποστήριξη του ενός στον άλλον, για τις ιδέες, το κους κους, τη συντροφιά.
Θε να θυμάμαι μόνο αυτό: "εφτά φορές θα πέφτω, μα θα σηκώνομαι οχτώ"!
Κι επειδή γιορτή χωρίς κέρασμα δε νοείται, ιδού η περίφημη τούρτα των πρώτων μου γενεθλίων,
Κεραστείτε την άφοβα, θα ξετρελλαθείτε:
Για 10 μερίδες
Βασισμένη εδώ
Για το κέηκ σοκολάτας
226 γρ. σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
230 γρ. ανάλατο βούτυρο (1 φλυτζάνι)
200 γρ. ζάχαρη (1 φλυτζάνι)
5 μεγάλα αυγά
1 κουταάκι εκχύλισμα βανίλιας
1/4 από ένα κουταλάκι αλάτι
33 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1/4 φλυτζάνι)
Για τη μους σοκολάτας
115 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμενο σε κομματάκια (1/2 φλυτζάνι)
4 μεγάλα αυγά χωριστά οι κρόκοι από τ' ασπράδια
240 γρ. κρέμα γάλακτος (1 φλυτζάνι)
1 κουτάλι της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
226 γρ. σοκολάτα υγείας σε κομματάκια
100 γρ. ζάχαρη (1/2 φλυτζάνι) και 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού επιπλέον
Φρέσκα βατόμουρα για τη διακόσμηση(raspberries)
2 κουτάλια της σούπας μαρμελάδα βατόμουρο (raspberry) διαλυμένη σε 1 κουτάλι νερό
Ε(χ)τέλεση
Για το κέηκ σοκολάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 162C/325F.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25-26 εκ με αποσπώμανε τοιχώματα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο πάνω σε φωτιά που σιγοβράζει, ανακατεύοντας συνεχώς. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να χλιαρήνει. Ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη. ύστερα τα αυγά , ένα κάθε φορά, ύστερα τη βανίλια, το αλάτι, και τελευταία το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα του κέηκ στο ταψί και το αφήνουμε να ψηθεί περίπου 35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει λίγο στο κέντρο, αλλά η οδοντογλυφίδα δε θα βγει εντελώς καθαρή. Αφείστε να κρυώσει εντελώς. Σκεπάστε το και βάλτε το λίγο στο ψυγείο, όχο ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας.
Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρί πάνωσ ε φωτιά που σιγοβράζει. Βάλτε τους κρόκους, το 1/4 της κρέμας γάλακτος και τη βανίλια σε μικρό μπωλ και χτυπείστε τα μαζί. Σιγά σιγά ρίξτε το μείγμα απ' τα κροκάδια στο λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύετε συνεχώς (για έξι λεπτά περίπου). κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε μέσα τη σοκολάτα κι ανακατέψτε να λιώσει. Αφείστε το στο πλάϊ.
Χτυπείστε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπωλ. Ριξτε το 1/4 από τ'ασπράδια στο μείγμα της σοκολάτας , ανακατέψτε και στη συνέχεια διπλώστε μέσα και τα υπόλοιπα ασπράδια. Ρίξτε τη μους πάνω από το κέηκ , ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες (μέχρι μία μέρα).Με ένα μυτερό μαχαίρι περάστε την τούρτα στην περιφέρειά της. Γυρίστε το δαχτυλίδι στα τοιχώματα να ανοίξουν. Μεταφέρετε την τούρτα σε πιατέλα. Με ηλεκτρικό μίξερ χτυπείστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και απλώστε την πάνω στην τούρτα. Στολίστε με φρέσκα βατόμουρα.
Διαλύστε τη μαρμελάδα στο νερό και με ένα πινελάκι απλώστε τη πάνω στα βατόμουρα.
πασπαλίστε με το 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Με τη σειρά μου θα χαρίσω το δωράκι των πρώτων μου γενεθλίων σε έναν τυχερό που θα κληρωθεί αύριο το βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα, 7πμ ώρα Ελλάδος μεθαύριο το πρωί.
Ο τυχερός θα πάρει ένα εξαιρετικό βιβλίο με συνταγές ζαχαροπλαστικής "Γρήγορες και λαχταριστές", από τα Μαθήματα Γλυκειάς Αλχημείας, του εξπέρ στο είδος Στέλιου Παρλιάρου ,
και επιπλέον (μια που μπήκε η άνοιξη ημερολογιακώς, ασχέτως του χιονιού που μας επισκέφτηκε ως σκόνη) ένα σετ τριών κουπ πατ για μπισκότα σε σχήμα λουλουδιών.
Αφείστε μου ένα σχόλιο εδώ μέχρι αύριο το βράδυ, μην παραλείποντας να αναφέρετε το αγαπημένο σας λουλούδι (Άνοιξη είναι, να την τιμήσουμε. Θα μοσχομυρίσει το κουζινάκι μου).Σας χαιρετώ με πολλή πολλή αγάπη κι εύχομαι να περνάμε με αγάπη και καλή παρέα κι άλλα πολλά χρόνια!
Χρόνια πολλά και χαρούμενα, εμπνευσμένα και γεμάτα από όμορφες ιστοριούλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκό είναι πολύ δελεαστικό και κερνιέμαι!
Το αγαπημένο μου λέλουδο είναι τα μανουσάκια (και αμέσως μετά τα ζουμπούλια και οι φρέζιες).
Καλή εβδομάδα Μάρθα μου! :)))
Καλή σου μέρα, Έφη μου, ευχαριστώ για τις ευχές, πάρε το κομματάκι σου και να σου πω πως στο περβάζι της κουζίνας μου έχω ήδη ένα γλαστράκι ζουμπούλια. Σε φιλώ και καλό ποδαρικό να μου κάνεις!
ΔιαγραφήΧαρούμενα blogoγενέθλια Μάρθα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πω μόνο για αυτή την τόσο ευαίσθητη ανάρτηση, ότι κι εγώ νιώθω να έγινα πλουσιότερη που συναντηθήκαμε έστω και webικώς!
Φιλιά πολλά!
Πάντα γελαστή και εμπνευσμένη η ζωή σου.
Α! Τούρτα κερνιέμαι ένα ωραίο κομμάτι γιατί μ΄ αρέσει πολύ και έχω μια αδυναμία στα βατόμουρα! :)
* Παρά λίγο να το ξεχάσω...Το λουλούδι μου είναι οι Ίριδες.
Εκτός από όμορφες έχει και το όνομα τους η κόρη μου.
Δικές σου!:)
Z.
Σ' ευχαριστώ για τις ωραίες Ίριδες, Ζαμπία μου, να χαίρεσαι κι εσύ τη μοναδική δική σου, κι ορίστε ένα κομματάκι με μπόλικα βατόμουρα από πάνω να τα φχαριστηθείς! Φιλάκια πολλά!
ΔιαγραφήΧρόνια Πολλά και δημιουργικά σε σένα και στο blog σου Μάρθα μου. Πάντα να απολαμβάνεις ό,τι κάνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλύτερά μου ανθάκια οι μενεξέδες και τα γιασεμιά!
Φιλιά!
Το γιασεμί μ' αρέσει τόσο πολύ που το παίρνω και ως τσάι και ως κρέμα σώματος!
ΔιαγραφήΒαγγελιώ μου σε' υχαριστώ που κόπιασες στο κουζινάκι μου και σου βγάζω ένα κομματάκι διπλής σοκολάτας κι ένα κρύο κρύο νερό να δροσιστείς! Φιλιά σου!
Χρόνια Πολλά στο σπιτάκι σου αλλά πιο πολλά για σένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι χαρούμενη που σε έχω γνωρίσει κι απολαμβάνω την ωραία γραφή σου που πάντα συνοδεύει τις συνταγές σου.
Αγαπημένο λουλούδι το νυχτολούλουδο για το υπέροχο άρωμα των λουλουδιών του!!
Αχ, Ξανθή μου, κι εγώ είμαι πολύ γεμάτη και πολύ χαρούμενη που συνάντησα τον καθένα σας ξεχωριστά κι όλους μαζί σ' αυτή τη γειτονιά.
ΔιαγραφήΤο νυχτολούλουδο το μύρισα περπατώντας ένα βράδυ στο κάστρο της Σίφνου και κόντεψα να λιποθυμήσω απ' τη μυρωδιά του! Αξεπέραστη!
Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα όμορφες και δημιουργικές συνταγές!
Βλέπω στο μπαλκόνι μου την αζαλέα που έχει ανθίσει και κάθομαι με τις ώρες και την χαζεύω....Γενικά όλα τα λουλούδια μου αρέσουν, αλλά όταν τα βλέπεις στο μπαλκόνι σου, τα αγαπάς ακόμα περισσότερο!
Αυτό είναι αλήθεια, Αναστασία μου, όταν τα λουλούδια γίνονται συγκάτοικοι τα απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο. Να χαίρεσαι την αζαλέα σου και σ' ευχαριστώ για το σχόλιο!
ΔιαγραφήΧρόνια Πολλά, το γλυκακι ειναι σκετη σοκοκολαση ,το'χω κανει χωρις τη μους με γανας σοκολατας. Τ'αγαπημενο μου λουλουδακι ειναι η μαργαριτα και τριανταφυλλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με γκανάς σοκολάτας φαντάζομαι πως θα'τανε υπέροχη η τούρτα.
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και σ' ευχαριστώ που ήρθες με τις μαργαρίτες και τα τριανταφυλάκια σου να μου ευχηθείς.
Και πολλά και καλά και γλυκά να είναι τα χρόνια σας Μαρθάκι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαπαρούνα :)
Πολλά φιλιά!!!!!
Πολύ σ' ευχαριστώ, Γιώργο μου! Πω, πω τι μου θυμίζεις! Στην παιδική μου γειτονιά, μπροστά στο σπίτι μας ήταν μια μεγάλη αλάνα που γέμιζε παπαρούνες. Και μένα μ' αρέσουν πολύ! Καλημέρα μας και καλή Κυριακή και πάντα χαρές και γιορτές να'χουμε!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά Μαρθούλα, δημιουργικά και με έμπνευση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝασαι καλά με τις ωραίες αναρτήσεις που μας χαρίζεις. Τα γραπτά σου έχουν μια μαγεία.
Το γλυκακι σου σούπερ σπέσιαλ για την περίσταση. Σοκολατένιο και πεντανόστιμο.
Κερνιέμαι ένα κομμάτάκι..
Τα φιλιά μου :)
Ξέχασα...χιχι...τα ζουμπούλια μ αρέσουν :)
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ βρε Μάριον για τα πολύ καλά σου λόγια, και πάρε ένα σπέσιαλ κομμάτι ζουμπουρλό- ζουμπουρλό ή ζουμπουλωτό ζουμουλωτό για τη σπέσιαλ περίπτωση!
ΔιαγραφήΕπισήμως σήμερα θα σου ευχηθώ να τα χιλιάσει το μπλογκοσπιτάκι σου και να είναι πάντα γεματο νοστιμιές και όμορφες αναρτήσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπισήμως βεβαίως και θα κεραστώ από την λαχταριστή τούρτα σου!!
Τα αγαπημένα μου λουλουδάκια είναι οι λευκές μαργαρίτες!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Να κεραστείς και επισήμως, Έλενά μου και κοίτα, άμα έχεις καμιά σημαντική αμφιβολία στη ζωή, μη μαδήσεις μαργαρίτα να σου πει, γιατί μπορεί να κάνει και λάθος.Μόνο να τη στολίζεις βάζε την! Φιλιά!
ΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα. Ελπίζω να χωράω κι εγώ στο κουζινάκι σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά και καλά. Δημιουργικά και γεμάτα επιτυχίες,
για την αγάπη του "γράφειν και του ψήνειν" !!! Η τούρτα είναι τέλεια !!!
Αγαπημένο μου λουλούδι η ορχιδέα. Καλή εβδομάδα.
Καλώς όρισες, Ντίνα μου, και φυσικά χωράς στο κουζινάκι μου. Οι κουζίνες κι οι εστίες είναι για να μαζεύουνε τον κόσμο κοντά. Όσο για την ορχιδέα σου είναι πολύ αρχοντικό λουλούδι κι όμορφο. Σε χαιρετώ!
ΔιαγραφήΜαρθούλα μου χρόνια πολλά στην ηλεκτρονική σου γωνιά! Να σε χαιρόμαστε κι εμείς γιατί μας γλυκαίνεις με τα γλυκά σου και κυρίως με τις ιστορίες σου! Αγαπημένο μου λουλούδι η τουλίπα. Γιατί είναι όμορφη και κομψή μες στην απλότητά της. Δεν έχει αγκάθια να σε τρυπήσει, μα σκληρό κοτσάνι για να μην την κόβες εύκολα. Έχω πολύ συχνά τουλίπες σπίτι μου, τις αγαπώ πολύ και αυτόν τον καιρό θα γεμίσουν τα παρτέρια της πόλης μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ αγαπώ τις τουλίπες "γιορς Τζενούλα" (το πόσο μ' αρέσει λοιπόν αυτό δε λέγεται) και η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκεφτεί μέχρι τώρα αυτό για το "όχι αγκάθια- ναι σκληρό κοτσάνι" τους. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές και τα λογάκια και τσίμπα ένα κομματάκι, έστω και μικρό, αν είσαι σε προσοχή και διατροφή ακόμα...
ΔιαγραφήXρόνια πολλά Μάρθα, σου εύχομαι να συνεχίσεις το blogging για πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι χαρούμενα χρόνια. Το γλυκό σου φαίνεται εξαιρετικό!
Καλή σου μέρα
Καλησπέρα (ή καλημέρα) μας, κι ευχαριστώ για τις ευχές. Το γλυκό είναι δυναμίτης σοκολάτας , για τους φαν του είδους.
ΔιαγραφήΠοιο λουλουδάκι αγαπάς στ' αλήθεια;
ΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ οι πολύχρωμες ανεμώνες και οι εξωτικές στερλίτσιες.
Καλημέρα, Μάρθα μο! Και πάλι χρόνια πολλά, δημιουργικά σε σένα και στο blog σου, χαρούμενα και αισιόδοξα! Πάντα επιτυχίες με ό,τι ασχολείσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αγαπημένα μου είναι τα γιασεμιά και το εξωτικό φραντζιπάνι/Ινδικό φούλι! Εδώ στην αυξή μου έχω και τα δύο και μάλιστα υπέροχο ροζ γιασεμί! Πολύ λυπάμαι που λόγω κλίματος δεν θα μπορέσω να τα πάρω στην Ελλάδα!
Πολλά φιλιά!
Πω, πω, τι ωραίο όνομα το "φρατζιπάνι", κόλλησα τώρα! Δεν πειράζει, ας το να φυτρώνει στη γειτονιά και στο κλίμα που εκείνο θέλει.
ΔιαγραφήΚαλημέρα τώρα κι ευχαριστιόμαστε πολύ για τις ευχές!
Να τα χιλιάσει το κουζινάκι σου! Τα αγαπημένα άνθη είναι αυτά που μου λείπουν: οι πορτοκαλοανθοί! Βουτώ και ένα ρασπμπεράκι, γιατί βράδυ είναι και μη βαρύνουμε, και σε καληνυχτίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ, Κετερίνα μου για τις χίλιες ευχές, και πάρε και μερικά ακόμη ρασμπεράκια, δε θα βαρύνεις!!! Όσο για τους πορτοκαλοανθούς, αυτοί και οι λεμονανθοί μου κάνουν κάτι πολύ ρομαντικό και μου φαίνεται πως συνοδεύουν ιδανικά έναν γάμο. Ποιος ξέρει γιατί;;; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά γλυκά σοκολατένια νόστιμα και δημιουργικά!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπάω ότι έχει ράσμπερι!!!!!Φανταστικό το γλυκό σου!!!!!!
Φιλιάααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τελευταία έγινα κι εγώ λάτρης των raspberries και ειδικά στη σοκολάτα, με τρελλαίνουν. Καλημέρα μας Ελπίδα μου!
ΔιαγραφήΚέρασμα άκουσα και έσπευσα! Και πολύ καλά έκανα δηλαδή, κρίνοντας από τον σοκολατοπειρασμό που φιγουράρει όλο σκέρτσο στο μπλογκοσπιτάκι σου! Γι' αυτό και θα πάρω ένα μεγάλο κομμάτι και θα σου ευχηθώ από καρδιάς να συνεχίσεις να μας γλυκαίνεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ! Και τα αγαπημένα μου λουλούδια είναι οι μαργαρίτες, γιατί απαντούν με επιστημονική ακρίβεια στο μέγα ερώτημα: "Μ'αγαπά, δεν μ' αγαπά;"
Πολλά φιλάκιααααααα!!!
Μην τη μαδάς βρε παιδί μου τη μαργαρίτα και τη ρωτάς, μπερδεύεται. Εσύ πάντα ξέρεις καλύτερα! Πάρε μεγάλο κομμάτι ν' αρχίσουμε γλυκά την εβδομαδα μας!Καλημέρες πολλές!
ΔιαγραφήΝα τα εκατοστήσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρομαι να σε διαβάζω!
Αγαπημένο μου λουλούδι μάλλον η τουλιπα..αν και ως μυρωδιά προτιμώ την πασχαλιά!
Φιλιά!
Αχ, τι μου κάνεις με την πασχαλιά, πολύ πολύ την αγαπώ και πρόσφατα την ανακάλυψα σε σαπούνι και δεν ήθελα να την αποχωριστώ! Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Σε φιλώ!
ΔιαγραφήΝα τα εκατοστήσει το blog σου, να είσαι πάντα καλά να μας προσφέρεις τόσο όμορφες αναρτήσεις και δημιουργίες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Μαρία μου, να' μαστε πάντα καλά να κάνουμε παρέα!
ΔιαγραφήΧρόνια Πολλά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Καλά...
Χρόνια Σοκολατένια...
Με τούρτα στα γεννέθλια και πάντα να 'ναι μελένια!!!
Τις ευχές μου, Μαρθούλα.
Η τούρτα σούπερ και καθώς διαθέτουμε (κατεψυγμένα) Berries θα την τυπώσω για μελέτη αναλυτική.
Χρόνια σοκολατένια και μελένια τι άλλο περισσότερο να ζητήσει πια κανείς;;;
ΔιαγραφήΚάνε την τούρτα και είμαι σίγουρη πως από τους πειραματισμούς σου κάτι καινούριο θα προκύψει, σούπερ!!! Φιλιά πολλά νονά!
Υπέροχη η ανάρτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά εύχομαι, να έχεις πάντα έμπνευση να μας γράφεις όμορφα και αγαπησιάρικα κείμενα. Θα την δοκιμάσω την τούρτα γιατί με ξελίγωσες με τις φωτογραφίες.
Φιλιά πολλά
Είναι ξελιγωτική και χορταστική και ωραία! Κάν' την Νοτούλα μου και να την ευχαριστηθείτε! Φιλάκια!
ΔιαγραφήΕμείς σε ευχαριστούμε πιο πολύ που πήρθες στην παρέα μας και μας την έκανες πιο όμορφη, ακόμη πιο χαρούμενη και πολύ πιο ταλαντούχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι πολύ χαρούμενη που "σε γνώρισα", απολαμβάνω πάντα και κάθε φορά κάθε σου ανάρτηση κ ας αργώ να τις διαβάσω.
Εύχομαι να συνεχίσεις για πολλά πολλά χρόνια να γράφεις και να μαγειρεύεις για εμάς όπως κάνεις τωρα.
Φιλάκια Μάρθα μου
Γεια σου βρε Έρη μου, και σ' ευχαριστ΄πολύ πολύ για την αγάπη.
ΔιαγραφήΤο κουζινάκι μου σε χαιρετάει και λέει πως θα συνεχίσει να ψήνει με την ίδια χαρά και να σας τρατάρει με την ίδια χαρά! Φιλάκια!
Να τα εκατοστήσει το κουζινάκι σου γλυκιά μου Μαρθουλίτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε πολύ για έναν χρόνο γεμάτο εξαιρετικές προτάσεις και υπέροχα κείμενα! Πολλές φορές μέσα σε αυτό το χρόνο μας έφτιαξες τη διάθεση με τα γραφόμενα σου!
Εύχομαι να συνεχίσεις με το ίδιο κέφι και αυτό το ιδιαίτερο στιλ που σε χαρακτηρίζει!
Το κέικ θεϊκό, κρίμα να μη μένεις κοντά μου!
Φιλιά πολλά!
Μακάρι να'μασταν γειτόνισσες και να'παιζα με τα μικρά και τα μεγάλα φιφίνια!
ΔιαγραφήΦιλούθκια σου κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Μαρθούλα μου χρόνια πολλά να τα εκατοστήσει το blog σου, χάρηκα πραγματικά που σε γνώρισα και εύχομαι τα καλύτερα!!!Απολαμβάνω τη κάθε σου ανάρτηση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Να'σαι καλά Ελένη μου, κι εγώ απολαμβάνω την παρέα σας και τις επισκέψεις που σας κάνω και μου κάνετε! Σε φιλώ!!!
ΔιαγραφήΝα ευχηθώ να χιλιάσεις τα χρόνια, τις αναρτήσεις, τους followers και να είσαι πάντα όρθια!!! Αγαπημενο λουλούδι της άνοιξης, η Βιολέτα και η πασχαλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα φράγκο η βιολέτα, τσιγκολελέτα, τσιγκολελέτα...
ΔιαγραφήΑγαπώ πασχαλιά, αγαπώ!!!
Χρόνια πολλά, και νόστιμα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο γλυκάκι μας κερνάς και μας βάζεις δύσκολες ερωτήσεις... μάλλον δεν έχω αγαπημένο λουλούδι, όλα μου αρέσουν εξίσου, το καθένα εχει την ομορφιά του...
Σαν και μένα κι εσύ, δεν μπορείς να διαλέξεις μόνο ένα!
ΔιαγραφήΦιλιά τώρα και τσίμπα ένα γλυκάκι κι ένα ρασμπεράκι!
(θέλω να έχω καλές δημοσιες σχέσεις με όλα τα λουλούδια, γι'αυτο και έδωσα διπλωματική απάντηση)
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά και καλά ,γεμάτα δημιουργίες και εμπνεύσεις !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρηκα πολύ που βρεθήκαμε!
Η τούρτα σου είναι υπέροχη!
Σ' ευχαριστώ, Σοφία μου, για τις ευχές. Να σε κεράσω κι ένα κομματάκι!
ΔιαγραφήΜαρθουλα πολυχρονο το χαρουμενο μπλογκο-κουζινακι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα το γλυκακι ειναι φατναστικο, και τα ρασμπερυ αγαπημενα αν και δυσευρετα εδω...
Αγαπημενο λουλουδι το μπουγαρινι! Μεθυστικο το αρωμα του, ενα τοσο δα υπεροχο ανθακι!
Φιλακια!
Και του χρονου!
Πού το θυμήθηκες το μπουγαρίνι; Φαντασία!
Διαγραφή