Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Η μοναξιά του ενός / Για ένα μικρό cheesecake με βύσσινα που απέμεινε μονάχο

Η μοναξιά δεν είναι ωραίο πράγμα για κανέναν, ανεξαρτήτου τόπου, χρώματος, φύλου, ηλικίας και φύσης. Είμαστε κοινωνικά όντα και χαιρόμαστε να βρισκόμαστε μέσα σε κοινωνικό περιβάλλον.
Κι όταν αναζητούμε την ώρα της σιωπής και της απομόνωσης, σε λίγο, πάλι η φύση μας "προς τη δόξα τραβά, τραβά, τραβά", δηλαδή "προς παρέα τραβά, τραβά, τραβά" για νάβρει την υγειά της και νάρθει στα ίσια της.
Σε μια τέτοια κοινωνική συνεύρεση, συνευρέθηκαν πολλά "παιδάκια" στο σαλόνι μου και πολλά "μικρά βυσσινάτα cheesecakes" στην πιατέλα μου. Κι ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι και πολύ πεινασμένοι. Λίγη ώρα μετά, παραμέναμε όλοι πολύ χαρούμενοι μα πολύ χορτασμένοι.
Και τότε γύρισα στην πιατέλα μου και είδα ένα μόνο του βυσσινοτσιζκεκάκι να με κοιτάζει μέσα στο παράπονο.
Θες γιατί έχασε την παρέα του; Θες γιατί δεν το διάλεξε κανείς; Γιατί δεν επιτέλεσε το σκοπό του;
Πολύ το λυπήθηκα το καημένο.
Το τράβηξα μία φωτογραφία και του υποσχέθηκα να το φάω σε λίγο για να μη νιώθει πια μόνο του.

Ατομικά Cheesecakes με γλυκό βύσσινο
Για 12 μικρά cupcakes

Για τη βάση
3/4 - 1 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα Digestive
42γρ. λιωμένο βούτυρο
9γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα
350γρ. κρημ τσηζ (cream cheese)
150γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
μία τσιμπιά αλάτι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο
90γρ. sour cream (ή γιαούρτι αν θέλετε)

Για την επικάλυψη
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Ε(χ)τέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/350F.
Βάζουμε χάρτινες θήκες στο ειδικό ταψί για cupcakes.
Αναμειγνύουμε τα υλικά της βάσης και τη μοιράζουμε στις χάρτινες θήκες πατώντας την να γίνει επίπεδη.
(Εγώ χρησιμοποίησα τον πάτο από ένα ποτήρι σφηνάκι και λειτούργησε περίφημα)*

Χτυπάμε το κρημ τσηζ να αφρατέψει, μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να ενωθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το λεμόνι και το αλάτι.
Ακολουθούν τα αυγά, ένα τη φορά και στο τέλος μαλακά ρίχνουμε και το sour cream (ή το γιαούρτι αν βάλετε).Μοιράζουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα βάζουμε στο ψυγείο για κανα δυο ώρες. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε στο καθένα από μια μπόλικη κουταλιά γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
* Κάποιες συνταγές προτείνουν να ψήσουμε τη βάση μόνη της για 5-8 λεπτά πριν ρίξουμε τη γέμιση. Εγώ που το δοκίμασα βρήκα πως έγινε πολύ κριτσανιστή, οπότε την επόμενη φορά  θα τα ψήσω μαζί, βάση+γέμιση.

Υ.Γ Η συνεύρεση αφορά τη βραδιά των γενεθλίων μου.
Τα μικρά βυσσινάτα cheesecakes συνόδεψαν τη γενέθλια τούρτα μου που την τσάκισαν, τη ρήμαξαν, την καταφχαριστήθηκαν και γι' αυτό θέλω κι από δω να ευχαριστήσω την Αθηνά Πάνου από το sugarbuzz για την φοβερή συνταγή της. http://santie-athina.blogspot.com/2013/07/blog-post_17.html

                    Μόνο η διακόσμηση άλλαξε. Tίποτ' άλλο δε χρειάστηκε ν' αλλάξω! Ήταν τέλεια!

20 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά Μάρθα!! Πολύ όμορφα τα βυσσινάτα κεκάκια σου αλλά και η τούρτα σκίζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα (ξε)σκίσαμε κι εμείς και ησυχάσαμε!

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ !!!!
    Όλα μου φαίνονται υπέροχα και λαχταριστά !!!! Η cream cheese σίγουρα θα απογειώνει τη γεύση τους !!!! Έκανα μια βόλτα στο σπιτάκι σου και βρήκα πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές !!!!
    Καλό μήνα !!!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Νίκη μου και καλή απόλαυση στις συνταγές που θα συναντήσεις και θα δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  3. Και ξανά εύχομαι Χρόνια Πολλά, Μαρθούλα μου.
    Τέλεια και τα δύο γλυκά!!! Και είναι η ώρα δύσκολη...θα φάω ένα κομματάκι σπανακόπιτα έτσι για παρηγορία :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, πέτα κι εμένα καλέ μια σπανακογωνιά!!!!

      Διαγραφή
  4. Χρόνια σου πολλά και πάλι!!
    Πολύ μου αρέσει η σύνθεση στα κεκάκια σου και θα τα δοκιμάσω μιας και βαζάκια γλυκού περιμένουν υπομονετικά στο ψυγείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερή Ξανθή που έχεις τόσα ωραία βαζάκια και θα κάνεις τόσα ωραία γλυκάκια!!!

      Διαγραφή
  5. Έσκισαν τα γλυκάκια σου Μαρθούλα!
    Και τα cheesecakes με τη φοβερή κρέμα και το απαραίτητο βυσσινάκι μου αρέσουν πολύ και η σούπερ τούρτα!
    Πολλά πολλά φιλάκια κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία αίσθηση να βγαίνουν νόστιμα αυτά που φτιάχνεις κι ακόμα ωραιότερη να βλέπεις τους άλλους να τα τρώνε και να τα απολαμβάνουνε!

      Διαγραφή
  6. Μάρθα χρόνια σου πολλά! Να πω για την τούρτα, για τα cheezecakes, τι να πρωτοπώ! Μάλλον με τα απίθανα κεκάκια θα ξεκινούσα εγώ! Και σκέψου ότι είμαι και της σοκολάτας! Τόσο ωραία που φαίνονται, πώς να αντισταθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά κι από δω Μάρθα! Να τα χιλιάσεις και να είσαι γερή κι ευτυχισμένη!!! Υπέροχη η τούρτα αλλά κι αυτό το cheesecake με το βύσσινο είναι ...κόλαση!!!
    Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κολασμένα βυσσινάκια κάνανε τη διαφορά Κική μου!

      Διαγραφή
  8. Όχι όχι δεν θέλω να ακούω για μοναξιά, πολύ την φοβάμαι.
    Να τα εκατοστήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το cheesecake τη φοβότανε γι' αυτό το έφαγα!

      Διαγραφή
  9. Χρόνια σου πολλά, Μάρθα, πάντα να φτιάχνεις και να κερνάς νόστιμα γλυκάκια!
    Όλα ήταν υπέροχα, τα βλέπω!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Ελένη μου, πάμε γι' άλλα ωραία τώρα!

      Διαγραφή
  10. Μαρθούλα μου χρόνια πολλά και καλά! Γερή και ευτυχισμένη! Να περνάς όμορφα με τους φίλους σου και ας μη μένει παρά ένα μοναχικό αριστούργημα τσιζ κεικ! Η τούρτα τέλεια! Γεια στα δημιουργικά σου χέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χεράκια πιάσανε δουλειές κι οι πάγκοι ανάψανε φωτιές! Καλημέρες μας!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...