καταπώς λέμε "ώ έλατο, ώ έλατο",
ώ, τι όμορφη μέρα και τούτη
ώ τι χαρά η σημερνή (χωρίς -ι-)
ω-σαννά εν τοις υψίστοις
και όλα τα σχετικά επουράνια "ω" που μπορούν να συνοδέψουν την προχριστουγεννιάτικη ετούτη ανάρτηση.
Καταπολεμάμε την κούραση, το άγχος ή την πεσμένη ενέργεια των ημερών δια της μεθόδου της μετατόπισης. Μετατοπίζουμε το ενδιαφέρον μας εκτός της καθημερινής ρουτίνας,
εκτός των πραγμάτων που μάς φορτίζουν και μάς φορτώνουν κούραση, άγχος ή πεσμένη ενέργεια.
Παίρνουμε ένα ελαφρύ και οικονομικό lunch εκτός σπιτιού,
φτιάχνουμε δέντρο με χαρτί αντί του κλασσικού ρετσινάτου δενδρύλλιου με τα λαμπάκια, στολίζουμε καράβι ελληνικό, παίρνουμε τα χιονισμένα βουνά, κι αν δεν τα φτάνουμε, τα φτιάχνουμε με δυο τρία απλά και ταπεινά υλικά, και τα σκορπίζουμε σ' ένα χρυσαφένιο δίσκο ή στον πορφυρό δίσκο του στομάχου μας.
Μια άλλη Martha τα συνέλαβε, και τα πρότεινε μάλλον σε μέρα που έκανε κι εκείνη μετατόπιση πεσμένης ενέργειας, και μια άλλη Martha, εγώ, τα εκτέλεσα σήμερα το πρωί που η κούραση, το άγχος και η πεσμένη ενέργεια μου ζήταγαν "μετατόπιση".
Όχι μόνο μαγειρέματα, ψησίματα, τρεξίματα, υπόγειο, κόσμο που φωνάζει, και σπρώχνει, και τρέχει να προλάβει. Σσσσ, ησυχία παιδιά.
Παίρνω μια τζούρα καφέ, τσιμπώ μερικές μπουκιές κρητικό ντάκο που άλλος έφτιαξε κι εγώ καταναλώνω, κι ακούγοντας μια διασκευασμένη "Michelle" των Beatles , σας προσφέρω χιονισμένα ελατάκια ινδοκάρυδου.
Χιονισμένα ελατάκια ινδοκάρυδου
Από τη Martha Stewart
Για 15-18 δεντράκια
2 και 1/2 κούπες ινδοκάρυδο
3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
2 ασπράδια αυγού ελαφρά χτυπημένα
5 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Ε(χ)τέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/350F.
Ρίχνουμε ινδοκάρυδο, ζάχαρη, ασπράδια, βανίλια και αλάτι σε ένα μπωλ και ενώνουμε με τα χέρια.
Ρίχνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί δύο κουταλάκια από το μείγμα (το ένα πάνω στο άλλο) και με τα δάχτυλα τούς δίνουμε το σχήμα μικρού δέντρου.
Τα ψήνουμε 12-14 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν οι άκρες τους. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν 15 περίπου λεπτά σε σχάρα και μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη να χιονιστούν. Και καλοφάγωτα.
Υ.Γ Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες εσάς τις φίλες, γιατί έτσι σάς θεωρώ πια, που μού γράφετε emails, μού παραγγέλνετε το ημερολόγιο, ποστάρετε το ημερολόγιό μου στο blog σας , και μού στέλνετε καρτούλες με νερατζόπιτες Χίου. Νονά, είσαι απίστευτη!
Υπέροχα τα ελατάκια σου Μάρθα ... ότι πρέπει για μετατόπιση ενέργειας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Φιλιά...μετατοπισμένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφα, εορταστικά και εύκολα! Μου έβαλες ιδέες για αύριο γιατί συνδυάζουν τα ελατάκια σου και τη γεύση αλλά και την εμφάνιση, θα στολίσουν ωραιότατα το σπίτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία, με το καλό να στολίσεις το σπιτικό σου!!!Μύρισαν Χριστούγεννα!
ΔιαγραφήΥπέροχα τα ελατάκια σου Μάρθα!Το γράψιμό σου όμως δεν παίζετε!καλό σου βράδυ! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ, Ζουζού μου! Φιλιαάάάά!!!
ΔιαγραφήΤι ωραία τα γλυκάκια σου. Είμαστε μακριά για να μου στείλεις λίγα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκλαψ κλαψ
Μην κλαις, Νοτούλα μου, πες στον Αη Βασίλη να σού φέρει. Θα τού μιλήσω κι εγώ!
ΔιαγραφήΜμμμ νόστιμα που φαίνονται Μάρθα μου!!!Τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Και νόστιμα, και εύκολα και γιορτινά! Φιλάκια!
ΔιαγραφήEμείς μια Μάρθα ξέρουμε, εσένα, με τις λαχταριστές λιχουδιές σου;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα χιονισμένα ελατάκια, σούπερ!!
Φιλιά!
Μετά τα "Χιόνια στο καμπαναριό", έρχονται τα χιόνια στο ινδοκάρυδο!!!Ciao!
ΔιαγραφήΚαρύδα αγαπημένη! Πανέμορφα και πρωτότυπα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι γίνονται και πολύ όμορφα στολίδια. Μικρά και κάθονται παντού!
Διαγραφήyummy yummy με καρύδα είπες θεικό ακούγεται σε φιλώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεϊκό, επουράνιο και πολύ χριστουγεννιάτικο και yummy όπως καλά είπες!
ΔιαγραφήΠειράζει που θέλω να το φάω όλο το χριστουγεννιάτικο τοπίο...;;; Είναι τόσο γλυκούλια αυτά τα δενδράκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τι κάθεσαι βρε Αναστασία μου; Επάνω του!!!
ΔιαγραφήΜετατόπιση διαβάζω...και κάπως μου "κάνει" βρε φιλενάδα πρωί-πρωί γιατί με στέλνει σε μετατόπιση σπονδύλου και οστού και ωχ Παναγία μου, τι μου θύμισες τώρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆστα όμως αυτά, ανήκουν στις γιορτινές μέρες παρελθόντων ετών... Άστα καταχωνιασμένα στα "κάτω" ντουλάπια γιατί με στεναχωρούν.
Ω! Έλατο...Ω! Έλατο...
τι δίδαγμα η στολή σου !
Ελπίδα εμπνέει σταθερή και θάρρος πάντα στη ζωή
Ω! Έλατο...Ω! Έλατο...
τι δίδαγμα η στολή σου...
Ω! Έλατο...Ω! Έλατο...γιατί δεν είσαι πεύκο;;;; (τελικό ηθικό δίδαγμα).
Φιλιά με άρωμα από νεράτζι και καρύδα... Ωραίο συνδυασμό θα κάνουν τα δυό τους τώρα που το καλοσκέφτομαι!
Ω, έλατο, ώ έλατο γιατί δεν είσαι πεύκο;;;
ΔιαγραφήΤο τι γέλασα, κι ακόμα γελάω!!!Φοβερό!
Νερατζοφιλάκια και άσε τις μετατοπίσεις του παρελθόντος...στο παρελθόν τους.
Πολύ όμορφα τα γλυκάκια σου! Ελπίζω όλες οι μέρες σου να είναι έτσι γιορτινές:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Μαρία μου, και σε σένα το ίδιο εύχομαι! Φιλιά!
ΔιαγραφήΑχ τι ωραίο γλυκάκι,κρίμα που είσαι τόσο μακριά να με κερνούσες κανένα....ταψάκι.Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστή! Τι να το κάνουμε ένα δεντράκι; Ταψάκι θέλουμε και δενδροστοιχίες! Χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρθα, μας αρέσουν τα χιονισμένα έλατα! Τα έλατα με καρύδα, "χιονισμένα" με άχνη ζάχαρη, θα μας αρέσουν ακόμα περισσότερο!! Εκτός του ότι μπορούμε να τα θαυμάσουμε, μπορούμε να τα γευθούμε και να τα απολαύσουμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Συμφωνώ Ελένη μου, τα χιονισμένα με ζάχαρη άχνη κάνουν τη διαφορά. Φιλιά!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία τα χιονισμένα σου έλατα Μάρθα!! Νοστιμότατα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, είναι πολύ μέσα στο πνεύμα των εορτών! Καλημέρες!
ΔιαγραφήΤο λατρεύω το ινδοκάρυδο΄, όπως και αν χρησιμοποιείται. Όμορφα τα μυρωδάτα σου δενδράκια, Μάρθα μου, φαίνονται καλοψημένα και νοστιμότατα! Πώς να μην κεραστώ ένα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια.
Να κεραστείς και δύο και να πούμε καλές γιορτές! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή