Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ώ έλατο, ώ έλατο, μ' αρέσεις με καρύδα!!!

Καλή σας μέρα, ώ φίλοι,
καταπώς λέμε "ώ έλατο, ώ έλατο",
ώ, τι όμορφη μέρα και τούτη
ώ τι χαρά η σημερνή (χωρίς -ι-)
ω-σαννά εν τοις υψίστοις
και όλα τα σχετικά επουράνια "ω" που μπορούν να συνοδέψουν την προχριστουγεννιάτικη ετούτη ανάρτηση.
Καταπολεμάμε την κούραση, το άγχος ή  την πεσμένη ενέργεια των ημερών δια της μεθόδου της μετατόπισης. Μετατοπίζουμε το ενδιαφέρον μας εκτός της καθημερινής ρουτίνας,
εκτός των πραγμάτων που μάς φορτίζουν και μάς φορτώνουν κούραση, άγχος ή πεσμένη ενέργεια.
Παίρνουμε ένα ελαφρύ και οικονομικό lunch  εκτός σπιτιού,
φτιάχνουμε δέντρο με χαρτί αντί του κλασσικού ρετσινάτου δενδρύλλιου με τα λαμπάκια, στολίζουμε καράβι ελληνικό, παίρνουμε τα χιονισμένα βουνά, κι αν δεν τα φτάνουμε, τα φτιάχνουμε με δυο τρία απλά και ταπεινά υλικά, και τα σκορπίζουμε σ' ένα  χρυσαφένιο δίσκο ή στον πορφυρό δίσκο του στομάχου μας.
Μια άλλη Martha τα συνέλαβε, και τα πρότεινε μάλλον σε μέρα που έκανε κι εκείνη μετατόπιση πεσμένης ενέργειας, και μια άλλη Martha, εγώ, τα εκτέλεσα σήμερα το πρωί που η κούραση, το άγχος και η πεσμένη ενέργεια μου ζήταγαν "μετατόπιση".
Όχι μόνο μαγειρέματα, ψησίματα, τρεξίματα, υπόγειο, κόσμο που φωνάζει, και σπρώχνει, και τρέχει να προλάβει. Σσσσ, ησυχία παιδιά.
Παίρνω μια τζούρα καφέ, τσιμπώ μερικές μπουκιές κρητικό ντάκο που άλλος έφτιαξε κι εγώ καταναλώνω, κι ακούγοντας μια διασκευασμένη "Michelle" των Beatles , σας προσφέρω χιονισμένα ελατάκια ινδοκάρυδου.

Χιονισμένα ελατάκια ινδοκάρυδου
Από τη Martha Stewart
Για 15-18 δεντράκια

2 και 1/2 κούπες ινδοκάρυδο
3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
2 ασπράδια αυγού ελαφρά χτυπημένα
5 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Ε(χ)τέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/350F.
Ρίχνουμε ινδοκάρυδο, ζάχαρη, ασπράδια, βανίλια και αλάτι σε ένα μπωλ και ενώνουμε με τα χέρια.
Ρίχνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί δύο κουταλάκια από το μείγμα (το ένα πάνω στο άλλο) και με τα δάχτυλα τούς δίνουμε το σχήμα μικρού δέντρου.
Τα ψήνουμε 12-14 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν οι άκρες τους. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν 15 περίπου λεπτά σε σχάρα και μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη να χιονιστούν. Και καλοφάγωτα.

Υ.Γ Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες εσάς τις φίλες, γιατί έτσι σάς θεωρώ πια, που μού γράφετε emails, μού παραγγέλνετε το ημερολόγιο, ποστάρετε το ημερολόγιό μου στο blog σας , και μού στέλνετε καρτούλες με νερατζόπιτες Χίου. Νονά, είσαι απίστευτη!
 

30 σχόλια:

  1. Υπέροχα τα ελατάκια σου Μάρθα ... ότι πρέπει για μετατόπιση ενέργειας.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφα, εορταστικά και εύκολα! Μου έβαλες ιδέες για αύριο γιατί συνδυάζουν τα ελατάκια σου και τη γεύση αλλά και την εμφάνιση, θα στολίσουν ωραιότατα το σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία, με το καλό να στολίσεις το σπιτικό σου!!!Μύρισαν Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχα τα ελατάκια σου Μάρθα!Το γράψιμό σου όμως δεν παίζετε!καλό σου βράδυ! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία τα γλυκάκια σου. Είμαστε μακριά για να μου στείλεις λίγα.
    κλαψ κλαψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κλαις, Νοτούλα μου, πες στον Αη Βασίλη να σού φέρει. Θα τού μιλήσω κι εγώ!

      Διαγραφή
  5. Μμμμ νόστιμα που φαίνονται Μάρθα μου!!!Τέλεια!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eμείς μια Μάρθα ξέρουμε, εσένα, με τις λαχταριστές λιχουδιές σου;-)
    Τα χιονισμένα ελατάκια, σούπερ!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τα "Χιόνια στο καμπαναριό", έρχονται τα χιόνια στο ινδοκάρυδο!!!Ciao!

      Διαγραφή
  7. Καρύδα αγαπημένη! Πανέμορφα και πρωτότυπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γίνονται και πολύ όμορφα στολίδια. Μικρά και κάθονται παντού!

      Διαγραφή
  8. yummy yummy με καρύδα είπες θεικό ακούγεται σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεϊκό, επουράνιο και πολύ χριστουγεννιάτικο και yummy όπως καλά είπες!

      Διαγραφή
  9. Πειράζει που θέλω να το φάω όλο το χριστουγεννιάτικο τοπίο...;;; Είναι τόσο γλυκούλια αυτά τα δενδράκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μετατόπιση διαβάζω...και κάπως μου "κάνει" βρε φιλενάδα πρωί-πρωί γιατί με στέλνει σε μετατόπιση σπονδύλου και οστού και ωχ Παναγία μου, τι μου θύμισες τώρα...
    Άστα όμως αυτά, ανήκουν στις γιορτινές μέρες παρελθόντων ετών... Άστα καταχωνιασμένα στα "κάτω" ντουλάπια γιατί με στεναχωρούν.

    Ω! Έλατο...Ω! Έλατο...
    τι δίδαγμα η στολή σου !
    Ελπίδα εμπνέει σταθερή και θάρρος πάντα στη ζωή
    Ω! Έλατο...Ω! Έλατο...
    τι δίδαγμα η στολή σου...

    Ω! Έλατο...Ω! Έλατο...γιατί δεν είσαι πεύκο;;;; (τελικό ηθικό δίδαγμα).

    Φιλιά με άρωμα από νεράτζι και καρύδα... Ωραίο συνδυασμό θα κάνουν τα δυό τους τώρα που το καλοσκέφτομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω, έλατο, ώ έλατο γιατί δεν είσαι πεύκο;;;
      Το τι γέλασα, κι ακόμα γελάω!!!Φοβερό!
      Νερατζοφιλάκια και άσε τις μετατοπίσεις του παρελθόντος...στο παρελθόν τους.

      Διαγραφή
  11. Πολύ όμορφα τα γλυκάκια σου! Ελπίζω όλες οι μέρες σου να είναι έτσι γιορτινές:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Μαρία μου, και σε σένα το ίδιο εύχομαι! Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Αχ τι ωραίο γλυκάκι,κρίμα που είσαι τόσο μακριά να με κερνούσες κανένα....ταψάκι.Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωστή! Τι να το κάνουμε ένα δεντράκι; Ταψάκι θέλουμε και δενδροστοιχίες! Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάρθα, μας αρέσουν τα χιονισμένα έλατα! Τα έλατα με καρύδα, "χιονισμένα" με άχνη ζάχαρη, θα μας αρέσουν ακόμα περισσότερο!! Εκτός του ότι μπορούμε να τα θαυμάσουμε, μπορούμε να τα γευθούμε και να τα απολαύσουμε!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Ελένη μου, τα χιονισμένα με ζάχαρη άχνη κάνουν τη διαφορά. Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραία τα χιονισμένα σου έλατα Μάρθα!! Νοστιμότατα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, είναι πολύ μέσα στο πνεύμα των εορτών! Καλημέρες!

      Διαγραφή
  16. Το λατρεύω το ινδοκάρυδο΄, όπως και αν χρησιμοποιείται. Όμορφα τα μυρωδάτα σου δενδράκια, Μάρθα μου, φαίνονται καλοψημένα και νοστιμότατα! Πώς να μην κεραστώ ένα;
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να κεραστείς και δύο και να πούμε καλές γιορτές! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...