Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Με ύψος 1.68 κι ένα γλυκό διαιτητικό

 

Είμαι 1.68μ.
Όσο και να τεντώνω τα πόδια μου, παραπάνω δε γίνομαι.
Και με τα τακούνια δεν είμαι εγώ.
Εγώ, μόνη μου, από δάχτυλα ποδιού σε κεφαλή είμαι 1.68, that's it.
Μπορώ να το παίξω δίμετρη;
Μπορώ να με φανταστώ σε καριέρα μπασκετμπολλίστα;
Μπορώ να μπω σε extra large φουστάνι;
ΟΧΙ!
Οι προδιαγραφές μου είναι 1.68 και μ' αυτές κινούμαι, αυτές ακολουθώ και αυτές με καθορίζουν.
Αν κάτσω στο σινεμά πίσω από ένα δίμετρο δε θα δω την ταινία, πάει και τελείωσε.
Κι αν πάω να φιλήσω μια δίμετρη θα σηκωθώ στις μύτες των ποδιών μου, κι αααν τη φτάσω .
Υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να το παίζω κάτι άλλο απ' αυτό που είμαι;
Δεν είναι ωραία να τεντώνω τα ποδαράκια μου μέχρι εκεί που φτάνει η κουβερτούλα μου;
Αφού αν τα βγάλω παραέξω, θα ξυλιάσουν τα δαχτυλάκια μου κι εγώ με το κρύο, τά' παμε, δεν είμαι φίλος.
.
Δεν είμαστε τυχαία αυτό που είμαστε.
Δεν έχουμε στην τύχη αυτή τη φτιαξιά, αυτή την κατασκευή, αυτή τη φωνή, αυτά τα τα μάτια, αυτά τα ταλέντα, αυτές τις δυνατότητες, αυτές τις αγάπες κι αυτές τις απέχθειες.
Με όλα αυτά πορευόμαστε και όλα αυτά μάς "δείχνουν" τις επιλογές που είναι να κάνουμε στη ζωή.
Chiang Mai, Thailand
Μού λέγανε από μικρή "Τι ωραία φωνή που έχεις!"
Στην αρχή το άκουγα άκρως κολακευμένη, αλλά μετά κατάλαβα πως όντως η φωνή μου έχει μια ωραία χροιά, πως αρέσει, και άρα είναι να το χρησιμοποιήσω αυτό το εργαλείο που δεν μού ήρθε για να μείνει στο ράφι. Και το χρησιμοποίησα. Και στην τάξη και στο θέατρο.  Κι όταν μιλάω, είμαι χαρούμενη.
                                                             Tibetan Tribal girl - Photo by Tim Buckley
Η φτιάξη μας είναι μοναδική κι είναι για να την αγαπήσουμε και να την αναδείξουμε!
Κι αυτό γίνεται δουλεύοντας ο καθένας τη δικιά του φτιάξη και όχι "κλέβοντας" τού γείτονα.
Γιατί ο "γείτονας" δημιουργεί με τα δικά του εργαλεία.
Ο γλύπτης με τον πηλό κι ο ζωγράφος με το πινέλο.
                                                            gioia...
Δε γίνεται να θέλεις να σκαλίσεις το μάρμαρο κλέβοντας το πινέλο του ζωγράφου, που μπορεί να είναι θαυματουργό στα χέρια του αλλά δεν μπορεί να κάνει εσένα ταλαντούχο γλύπτη αν δεν είσαι.
Είμαστε...μέχρι εκεί που φτάνουν τα χέρια και το ύψος μας.
Και στην περίπτωσή μου, μέχρι το 1.68!

                                          Γλυκό με ξηρούς καρπούς, φρούτα και βρώμη χωρίς ζάχαρη
Μού  παραγγείλανε ένα γλυκό για μια κυρία που δεν τρώει ζάχαρη, κι εγώ έκανα δύο, γιατί η πληθωρικότητα είναι στη φύση μου.
Σ' αυτό που δείχνω σήμερα, (το άλλο άλλη φορά) έβαλα μία μπανάνα, ένα μήλο, ένα αχλάδι, βρώμη, ξηρούς καρπούς, κολοκυθόσπορο κι όταν βγήκε απ' το φούρνο, έριξα από πάνω λίγο μέλι!
Το λιμπίστηκα κι εγώ που αγαπώ τη ζάχαρη!

                                                                                                     Υλικά
                                                                                           6 ασπράδια
                                                                                           2 κρόκους
                                                                                 150γρ. βρώμη (κουάκερ)
                                       100 γρ. χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια)
                                                                                  3 κουταλιές κολοκυθόσπορο
                                                                          3 φρούτα (έβαλα μπανάνα, μήλο, αχλάδι)
                                                                                1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
                                                                                    1/2 κουταλάκι κανέλα
                                                                               1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
                                                                                       4 κουταλιές μέλι

Ε(χ)τέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τους ξηρούς καρπούς με τη βρώμη και τον κολοκυθόσπορο.
Πολτοποιούμε στο blender τα φρούτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα.
Και ύστερα τα ενώνουμε όλα μαζί ριχνοντας και το μπέκιν πάουντερ.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ , (εγώ το άπλωσα σε στρογγυλό ταψάκι) στρώνοντας στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200C/400F για 50 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε τού ρίχνουμε από πάνω τέσσερις κουταλιές μέλι.
                                        
                                            Κι αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με κανέλα!
                                    
Μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο και να κόβουμε και να τρώμε, να κόβουμε και να τρώμε!
 
Άντε γεια σας τώρα και...
"Be yourself. Everyone else is taken" Oscar Wilde

24 σχόλια:

  1. Επειδή βρίδκομαι σε φάση δίαιτας (ημιμόνιμη φάση για μία αφρατοζουμερή παρουσία όπως εγώ!) ενθουσιάστηκα με το γλυκάκι και θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα. Το κείμενό σου μου άρεσε πολύ και με βρίσκει απολύτως σύμφωνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αφρατοζουμερές είναι πεντανόστιμες, στο λέω! Αλλά, πέραν τούτου, να το δοκιμάσεις το γλυκάκι γιατί είναι αφράτο , έχει τραγανούς ξηρούς καρπούς, και με μέλι από πάνω και κανέλλα είναι όνειρο!

      Διαγραφή
  2. Μου αρέσει το γλυκάκι γιατί φαίνεται ελαφρύ (άρα συνοδεύεται και από λιγότερες τύψεις) αλλά και η εισαγωγή σου και οι φωτό που τη συνοδεύουν. Όσο για το μέλι και τη κανέλα από πάνω, τι να πώ... Μοσχομύρισε η μπλογκογειτονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες; Επειδή τελικά είμαστε ενοχικά πλάσματα, θέλουμε κάτι ελαφρύ να μάς απενοχοποιήσει και ιδού! Καλημέρες μοσχομυριστές!

      Διαγραφή
  3. Είναι πολύ σπουδαίο να είσαι ο εαυτός σου και μόνο αυτό.
    Καλή και όμορφη μέρα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερούδια σήμερα που είναι και μεγάλη γιορτή για την πόλη μου τη Σαλονίκη!

      Διαγραφή
  4. Κι εγω 1,68 ειμαι! Οταν ημουν μικρη, και πιστευω απο εσφαλμενη αντιληψη για την ευγενη αμιλλα, μου παρουσιαζαν οσουν ηταν γυρω μου, πιο ψηλους, πιο ομορφους, πιο εξυπνους... Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να αισθανομαι οτι ειμαι 0,68... Οταν καποια στιγμη επαψαν να ασχολουνται μαζι μου και μπορεσα κι εγω να δω πιο καθαρα, καταλαβα οτι οντως ειμαι 1,68 και ξαναανεβηκα στο υψος μου. Ειναι λαθος να βλεπεις μονο εξω, το μεσα ειναι αυτο που μετραει και κρυβει εκπληξεις...
    Πολυ ωραιο μου ακουγεται το γλυκακι!
    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα μού ακούγεται πολύ ωραίο αυτό που είπες: "Το μέσα είναι αυτό που μετράει". Φιλιά και ...στάσου στο ύψος σου!

      Διαγραφή
  5. Θέλω κι εγώ τέτοιο γλυκό! Θα το φτιάξω. Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά με βρώμη (και η βρώμη, απλά, με γάλα μου αρέσει). Μου λείπουν τα αχλάδια, όμως. Αύριο.
    Φιλιά!
    Υ.Γ.: Καλέ, το 1,68 δεν είναι μικρό νούμερο. Μια χαρά κανονικό ύψος έχεις. Και, μήπως τραγουδάς κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμέεέ! Πώς δεν τραγουδώ! Φυσικά! Καλημέρες!

      Διαγραφή
  6. Μ' αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν μάθει να αγαπάνε τον εαυτό τους, με τα ωραία και τα λιγότερο ωραία του!
    Το ύψος σου μια χαρά είναι, ήξερα κάποτε μια κοπέλα που ήταν 1.87 και λαχταρούσε να είναι κοντύτερη.
    Από το γλυκό σου σερβίρομαι μεγάλο κομμάτι!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σερβιρίσου ελεύθερα, Έλενά μου και χωρίς τύψεις!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Όταν ήμουν στην έκτη δημοτικού ήμουν το πιο ψηλό κορίτσι της τάξης, με ύψος 1.67!! Και ονειρευόμουν ότι θα φτάσω πάνω από 1.70! Τελικά όμως, όλα αυτά τα χρόνια κατάφερα να πάρω μόνο ένα πόντο ακόμα και να αγγίξω κι εγώ το 1.68!
    Το αγάπησα όμως αυτό το νούμερο και συμβιβάστηκα μαζί του!
    Είναι πράγματι πολύ σημαντικό Μάρθα μου να γνωρίζουμε σε βάθος τα ταλέντα και τις δεξιότητές μας, να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτά και να τα αξιοποιούμε στο έπακρο!
    Το γλυκάκι σου υπέροχο μιας που είμαι φανατική της βρώμης!
    Και πολύ θρεπτικό και χορταστικό!
    Φιλάκια πολλά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναντιόμαστε δηλαδή στο μπόϊ, Ερμιόνη μου! Τι καλά!
      Σε φιλώ και σε καλημερίζω!

      Διαγραφή
  8. Αφήνω το ύψος στην άκρη και στέκομαι στο βαθύτερο νόημα αυτών που θέλεις να πεις.
    Μαρθούλα χαμογελαστή και πολύτάλαντη, ο καθένας στο είδος του. Θα συμφωνήσω με όλα όσα λες. Είμαστε ως ένα βαθμό προκαθορισμένοι για συγκεκριμένα πράγματα και είναι καλό σε αυτά να στεκόμαστε, σε αυτά να εξειδικευόμαστε και αυτά να τελειοποιούμε. ...Όσα και αν έδωσε η μοίρα στον καθένα.

    Και κλείνω με το ύψος τελικά...
    Το παν είναι η αυτοπεπείθηση και η αυτοεκτίμηση που έχει ο κάθε άνθρωπος. Ακόμα και εγώ που ήμουν και είμαι αρκετά ψιλή, τα πρώτα μου σχολικά χρόνια, αυτό ήταν και ο μεγάλος μου βραχνάς. Ξεχώριζα. Και τότε δεν είχαν φροντίσει οι γονείς μου να έχω υψηλή αυτοπεπείθηση ώστε να μπορώ να το δω ως θετικό (που ήταν) και έβλεπα μόνο ότι είμαι μια ....καμηλοπάρδαλη!! χαχαχα

    Τώρα γελάω, αλλά όσα λες κρύβουν μεγάλες αλήθειες!!

    Το γλυκό σου είναι ενδιαφέρον και σαν παρασκευή και σαν πρόκληση, αφού σου ζητήθηκε δύσκολη αποστολή και εσύ την έφερες εις πέρας!!!

    Σε φιλώ χαμογελαστή φατσούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου καμηλοπάρδαλη! Το κάνεις να ακούγεται "μείον" αλλά κοίτα τί όμορφο, ψηλολαίμικο ζώο και πόσο ξεχωριστό είναι! Όπως κι εσύ!

      Διαγραφή
  9. 1.71-1.72 ανάλογα την μεζούρα. Μιας και άλλα λέει η ταυτότητα και άλλα λέει ο πύχης του ιατρικού γραφείου.
    Τα χρόνια εκείνα τα παλιά λοιπόν που κάναμε παρέλαση, να είμαι και επίκαιρη :-) ήμουν στην πρώτη ή δεύτερη γραμμή του τμήματος! Με τα χρόνια κατάλαβα πως το ύψος άλλοτε βοηθά και άλλοτε δυσκολεύει τη ζωή σου. Απλώς λοιπόν φροντίζεις να προσαρμόζεις τα δεδομένα αλλά και να προσαρμόζεσαι σ' αυτά. Αποφασίζεις πως τα τακούνια δεν σε αντιπροσωπεύουν πριν ελαχίστων περιπτώσεων και πως τα πανταλόνια θα είναι πάντα στο μήκος προβληματικά...

    Από την άλλη όμως πιάνεις πράγματα από τα ψηλά ράφια χωρίς βοήθεια πρόσθετη και δεν έχεις πρόβλημα με τις χειρολαβές στα λεωφορεία και το μετρό!!!

    Δύο πλευρές έχει το κάθε νόμισμα και το να είσαι ο εαυτός σου, είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για την πορεία της ζωής σου.

    Γλυκάκι διαιτητικό δεν θα πάρω απόψε, γιατί μόλις έφαγα με "τουλίπα σοκολάτας και κρέμας και φρουτάκια μπόλικα. Όπου τουλίπα ... βλέπε μπισκότο μεγάλο σαν καλαθάκι περασμένο με πικρή σοκολάτα και γέμιση κρέμ πατισερί, σαντιγύ και φρούτα.
    Όχι δεν το έφτιαξα εγώ αλλά το είχε ένα ωραιότατο ζαχαροπλαστείο στον Ωρωπό, όπου έτυχε να βρεθώ σήμερα.
    Καλό ξημέρωμα (μιας κι' εδώ βραδιάζει) και με το καλό στην Εθνική Επέτειο, εκεί στα ξένα καλή μου Μάρθα και πολλούς χαιρετισμούς.
    Είμαι σίγουρη πως το 1.68 σου "ταιριάζει γάντι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλίπα σοκολάτας στον Ωρωπό;;;Τι μού λες βρε παιδί μου βραδιάτικο! Άντε, σε συγχωρώ που δε θα πάρεις το διαιτητικό μετά από τέτοια γλύκα που πήρες! Χαλάλι σου!

      Διαγραφή
  10. Το γλυκο σου ειναι αψογο ... οπως και το υψος σου επισης..Τι να πω κι εγω με το 1.63 μου? σνιφ...σνιφ!
    Καταλαβαινω βεβαια οτι ολα ειναι σχετικα και οτι ολα βρισκονται στο μυαλο μας. Το παν ειναι να νιωθουμε καλα.
    Και πως να μην νιωθουμε με μελι και κανελλα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακριβώς έτσι όπως τα λες. Κι έτσι όπως έχουν τα πράγματα, είναι ωραία, αρκεί να τα βλέπουμε έτσι. Αλλά με μέλι και κανέλλα γίνονται όλα πιο γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ Μάρθα μου μου αρέσει ο τρόπος που λες τα πράγματα: σαν παραμύθι...
    Μου αρέσει και το γλυκό σου! Θα το "μελετήσω", με απώτερο σκοπό να σπάσω τον αποκλεισμό του φούρνου για κέικ που έχω επιβάλει στο σπίτι μου, μήνες τώρα...

    Όσο για το ύψος... Είμαι 1.75 από τα δέκα μου... Ευτυχώς δεν ψήλωσα άλλο! Θυμάμαι με τρόμο να ξεχωρίζω δυο κεφάλια από όλες τις συνομήλικες... Για τα αγοράκια δεν συζητάμε... Τα συνομήλικα τα περνούσα 3 κεφάλια στα μικρά μου... Εκεί να δεις πόνος!!!!! Μια χαρά σε βρίσκω! Το 1,68 είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά, Αγγελική μου, έχει πολλές ψηλές γειτόνισσες στη γειτονιά μας.
    Φτου σας παιδιά! Και τιμή σας και καμάρι σας!
    Κι αν το μελετήσεις το γλυκό και βγάλει τίποτε η έρευνα, στείλε και σ' εμένα τη μελέτη.

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχεις απόλυτο δίκιο Μάρθα μου!! Κάθε ένας είναι μοναδικός και είναι κρίμα να "σπαταλιέται" προσπαθώντας να γίνει κάτι άλλο και να μοιάσει με κάποιον άλλο!!! Καλό είναι να καλλιεργούμε τον δικό μας εαυτό, τον χαρακτήρα μας, τη μοναδικότητά μας και να τα αξιοποιούμε σωστά.
    Όσο για το γλυκό σου πρέπει να είναι πολύ νόστιμο και ...απενοχοποιημένο με όλα αυτά τα υγιεινά υλικά!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό ακριβώς, το τρως και απενεχοποιείσαι απ' όλα! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...