Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Cupcakes με πουρέ κολοκύθας, cream cheese frosting και καρυδάκι

Είναι ο μήνας  λες, είναι η αγάπη μου στην κολοκύθα, είναι που δε φούσκωσαν τα τελευταία μου κουλουράκια, για πάσα λόγο και πάσα αιτία, εγώ επανέλαβα την επιχείρηση πορτοκαλί κολοκύθα, αλά αυτή τη φορά, την έψησα και την έλιωσα πρώτα και επίσης τη μετασχημάτισα σε cupcakes με cream cheese frosting και καρυδάκι τριμμένο στην κορφή.
Δείχνουν τόσο όμορφα. μυρίζουν τόσο προκλητικά, εγώ αντιστέκομαι (ακόμη) να μη φάω, αλλά το cream cheese frosting που περίσσεψε, το'γλειψα μέχρι που έλαμψε το μπωλ.
Cupcakes από κολοκύθα με cream cheese frosting και καρυδάκι.
Για 12 cupcakes

195 γρ. αλεύρι (1 1/2 φλυτζάνι)
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλλα
1/4 κουταλάκι τζίντζερ
1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι αλάτι
113 γρ. βούτυρο (1/2 φλυτζάνι)
200 γρ. ζάχαρη (1 φλυτζάνι)
2 αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλλιας
180γρ. πουρέ κολοκύθας (3/4 φλυτζανιού)
Για το cream cheese frosting
113 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. βούτυρο (2 κουταλιές)
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
175 γρ. ζάχαρη άχνη (1 1/2 φλυτζάνι)

Καρύδι τριμμένο για τη διακόσμηση

Ε)χ)τέλεση
Για τον πουρέ κολοκύθας
Κόψτε κανά δυο φέτες κολοκύθας, καθαρίστε τις απ' τα σπόρια (μην τα πετάξετε , μπορούμε να τα ψήσουμε και είναι μούρλια με μπυρίτσα ή μέσα στο γιαούρτι) και ψήστε τις με τη φλούδα σε λαμαρίνα στρωμμένη με αντικολλητική χαρτί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C/ 350F για 45 λεπτά περίπου μέχρι να τρυπιούνται οι κολοκύθες με πηρούνι.Βγάλτε τις, θα δείτε πως οι φλούδες βγαίνουν πολύ εύκολα. Κι ύστερα λιώστε τις ή με το μαχαίρι ή σε blender να γίνουν πουρές.

Για τα cupcakes
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/ 350F.
Γεμίζουμε το ταψί για τα cupcakes με τις ειδικές χάρτινες θήκες, ή απλώς βουτυρώνουμε ελαφρά τις θήκες του ταψιού.
Βάζουμε σε μπωλ το αλεύρι με όλες τις σκόνες (αλάτι, κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, σόδα, μπέκιν)και τα κοσκινίζουμε.
Χτυπάμε στο χέρι ή στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ύστερα ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού με τον πουρέ της κολοκύθας εναλλάξ, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Γεμίζουμε κάθε θήκη για cupcake με δύο γεμάτες κουταλιές από το μείγμα που μάς έχει σπάσει εντωμεταξύ ήδη τη μύτη.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μπορεί και λίγο παραπάνω, μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα δοκιμάσουμε στο κέντρο κάθε cupcake.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τότε ετοιμάζουμε το cream cheese frosting.

Για το cream cheese frosting
Στο χέρι ή στο ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε πρώτα το cream cheese να αφρατέψει. ύστερα προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε παρέα. Μετά ακολουθεί η βανίλια, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε άλλα δύο τρία λεπτά να γίνει αφράτο.
Με ένα μαχαιράκι αλείφουμε κάθε cupcake με frosting και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο καρυδάκι, ή όποιο άλλο ξηρό καρπό τραβάει η όρεξή σας.
Αν θέλετε να βάλετε το frosting με το ειδικό pipe τότε να υπολογίσετε διπλή ποσότητα frosting.
Τα βλέπω και τα λιμπίζομαι, το λέω και αμαρτίαν ουκ έχω!
Γιαμ!Το'φαγα και τώρα μπορώ να πω πως για λίγο καιρό δε θα σας ζαλίσω άλλο με τις κολοκύθες. Πέτυχαν όλα.
Το κέηκ είναι εξαιρετικά αφράτο, σούρχονται στη μύτη μυρωδιές κι αρώματα από κανελογαρύφαλλα και τζίντζερ και το frosting δένει τόσο γλυκά, άλλο πράγμα να σάς το λέω κι άλλο να το δοκιμάζετε!
Άξια η προσπάθεις, άξια η κολοκύθα άξια κι εγώ.
Γιατί αν δε βλογήσουμε το σπίτι μας, θα πέσει να μας πλακώσει!

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...