Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Μοσχοβολιστά κουλουράκια λεβάντας

                                            Ακολουθώ τη μύτη μου, όπως έχω ξαναπεί.
Έλκομαι ή απωθούμαι από ανθρώπους, χώρους και φαγητά δια της οσμής!
Οι λεβάντες μοσχοβολούν, είτε σε αποσμητικό χώρου- ρούχων, είτε στους αγρούς!

Βρήκαμε έναν τέτοιον αγρό πηγαίνοντας χτες με φίλους για (το πρώτο μου)μπάνιο και γέμισε το μάτι μας μωβ! Μπροστά  στον αγρό ήταν στημένο και ένα μαγαζάκι, τίγκα στον κόσμο, με προϊόντα λεβάντας: μέλι, σαπούνια, αρωματικά για τα συρτάρια, βιβλία με συνταγές. 
Εγώ βούτηξα (την πλήρωσα, έτσι;;;)λεβάντα για baking. Είχα κατά νου να κάνω μπισκοτάκια, τα lavender shortbread cookies τα ονομαστά, αυτά τα βουτυράτα κουλουράκια που δεν έχουν αυγά. Έχουν όμως μία μυρωδιά και μία νοστιμιά που δε σ' αφήνουνε να ησυχάσεις!
Καλή, μυρωδάτη εβδομάδα παιδιά!!!

                                                            Κουλουράκια λεβάντας
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη (περίπου 57γρ.)
2 κ.γ ξερή λεβάντα για μαγείρεμα
Ξύσμα 1 λεμονιού
1 φλυτζάνι βούτυρο (230γρ.)σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/4 φλ. αλεύρι (325γρ.)
1/4 κ.γ αλάτι
χοντρή ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Ε(χ)τέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε τη λεβάντα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιύ να ενωθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ενώνουμε όλα τα υλικά σε μία μαλακή ζύμη. Τη βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί, τη ρολάρουμε σε μπαστούνι και τη βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. 
Όταν τη βγάλουμε, κόβουμε ροδέλες μέτριες σε πάχος, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη (αν θέλουμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C/375F για 13-15 λεπτά να χρυσίσουν λίγο οι άκρες των μπισκότων. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί.
Y.Γ. Χαρά μου, kantomagapi.blogspot.com, αυτά δεν έχουν σοκολάτα, εντάξει;;;

12 σχόλια:

  1. αγαπω λεβαντα!!! ποτε δεν την ειχα φανατστει στο φαγητο και ειδικα στα μπισκοτα!! πολυ καλη ιδεα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή ιδέα και πολύ καλά τα μπισκότα. Δοκίμασέ τα και θα ευωδιάσεις λεβάντα!!!

      Διαγραφή
  2. Μοσχομυρωδάτα τα μπισκοτάκια σου Μάρθα!!! Αγαπώ πολύ τη λεβάντα!!! Είναι διαφορετικό το είδος της λεβάντας για μαγείρεμα όμως; 'Εχω λεβάντα στον κήπο μου και είναι ήδη ανθισμένη, θα μπορούσα λες να τη χρησιμοποιήσω; Καλή εβδομάδα, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρά μου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια χαρά τη λεβάντα του κήπου σου. Οι ειδικοί δηλώνουν πως και η φρέσκια λεβάντα και η αποξηραμένη χρησιμοποιείται εξίσουν και στο μαγείρεμα και στη ζαχαροπλαστική, απλώς μας είναι πιο εύκολη η χρήση της αποξηραμένης και βγάζει ευκολότερα τα αρώματά της. Επίσης μπορείς να βάλεις άνετα τη λεβάντα σε όσες συνταγές θα έβαζες δενδρολίβανο!Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Μάρθα μου, κράτησα τη συνταγή σου και θα φτιάξω τα μπισκοτάκια :)

      Διαγραφή
  5. τελεια,παντα ηθελα να κανω κατι με λεβάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται τώρα είναι η ώρα να το δοκιμάσεις! Και πες μας μετά! Καλημέρα μας!

      Διαγραφή
  6. Τρελλαίνομαι για λεβάντα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέπη μου, το λέω και το εννοώ, τα κουλουράκια αυτά, ειδικά απ' την επόμενη μέρα που βγάζουν τα αρώματά τους, είναι τόσο φίνα που δε θέλω να τελειώσουν,τα έχω κρατημένα στο μεταλλικό κουτί και τα φυλάω σα να' ναι σε θησαυροφυλάκιο1

      Διαγραφή
  7. Καταρχην συμφωνω απολυτα με τον προλογο σου Μαρθουλιτα. Παρομοιως ελκομαι/απωθουμαι απο ανθρωπους βασει ενστικτου!!!
    Καλα, εχω παθει με τα κουλουρακια λεβαντας. Δεν γνωριζα επουδενι πως τρωγεται!!!! Τι μαθαινω καλε με εσας τις φοβερες κ τρομερες food bloggers!!!!
    Μυρισε λεβαντα ως εδω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελα ρε!!!!
    Λεβαντα στο κουλαουρακι!!!!!απιθανη ιδεα,και γω που νομιζα οτι είναι μόνογια μαλακτικο ρούχων αντε και κανα τσαι στην καλυτερη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...