Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Περιμένοντας τη Sandy με biscotti καλαμποκιού, φυστίκι και λευκή σοκολάτα

Η αναμονή με τρελλαίνει. Δε μ' αρέσει να περιμένω. Στις στάσεις τα λεωφορεία, έναν φίλο που άργησε, ένα τηλέφωνο που ήταν να γίνει στις 10 και πήγε 12, τον τεχνικό για την τηλεόραση που σού δίνει τετράωρη  ζώνη αναμονής κι έρχεται πέντε λεπτά πριν το τετράωρο .
Δύο "περιμένοντας" μόνο μ' άρεσαν στη ζωή μου:
Το ποιητικό "Περιμένοντας τους Βαρβάρους" του Καβάφη
                                 
και το θεατρικό "Περιμένοντας το Γκοντό" του Μπέκετ,
                                                       
γιατί η αναμονή δεν ήταν ρεαλιστική αλλά λογοτεχνία και θέατρο και γιατί εκεί δεν περίμενα εγώ.
Σήμερα Κυριακή, περιμένουμε τη Sandy, αλλά δεν ξέρουμε τι ώρα θα έρθει ακρβώς. Η Sandy δεν είναι μια λυγερόκορμη, γυμνασμένη Αμερικανίς. Είναι μια καταιγίδα που έρχεται ορμητική  και φέρνει μαζί της βροχή, αέρα και χιόνι. Οι τηλεοράσεις (που δε βλέπω αλλά μού λένε τα νέα) μέρες τώρα άρχισαν τα "φυλαχτείτε", "μαζέψτε νερό μην κοπεί", "πάρτε φακούς και κεριά μην κοπεί το ρεύμα",(τα ήπατα θα μάς κοπούν έτσι όπως πάτε αδέρφια) "κλείστε τα τρένα", "κλειστείτε μέσα",
(την τηλεόραση έκλεισα και καλά έκανα)"αδειάστε τα μπαλκόνια σας μην πετάξει καμιά πολυθρονα σε κανά κεφάλι" και γενικά μέχρι την Τρίτη, θα προβάλλεται στους κινηματογράφους της ΝΥ η ταινία "Ρομάντσο στα καταφύγια".
                                                  
Ρομαντικά κι εγώ αγόρασα φακό και μπαταρίες, έβγαλα εύκαιρα τα κεράκια μου και τι να την κάνω , τι να την κάνω τόση αναμονή; Έψησα. Τι πρωτότυπο! Ξέθαψα αυτά τα μπισκότα καλαμποκιού που μού μύρισαν με τη μία. Biscotti με μείξη δύο αλευριών, άσπρου για όλες τις χρήσεις και κίτρινου καλαμποκάλευρου που κάνει το μπισκότο πιο τριφτό.
Συνέχισα τη μείξη με φυστίκια αιγίνης και αμύγδαλα, παρόλο που μπορείτε να βάλετε είτε το ένα είτε το άλλο. Το φυστίκι ενώνεται ομαλότερα με το μείγμα, το αμύγδαλο κάνει πιο έντονη τη δάγκα. Και πρόσθεσα μικρές σταγόνες λευκής σοκολάτας που δίνουν μια "υγρασία" στη γεύση. Και μέσα στην αναμονή πρόλαβα και το δοκίμασα πριν σάς τα προτείνω. Τέλεια. Ισορροπημένα γλυκά, ισορροπημένα τραγανά, δε θέλουν τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο. Ιδού η συνταγή στα απομεινάρια των μπισκότων  .
Αναμένοντας τη Sandy με βλέπω να ξαναγεμίζω τα ταψιά !

Biscotti καλαμποκάλευρου με φυστίκι αιγίνης και σταγόνες λευκής σοκολάτας
3/4 φλυτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (173 γρ. βούτυρο)
1/2 φλυτζάνι άσπρη ζάχαρη (100γρ)
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
1 αυγό
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 φλυτζάνι καλαμποκάλευρο (γύρω στα 130 γρ)
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (195γρ)
1 1/2 φλυτζάνι φυστίκι αιγίνης (ή αμύγδαλα ή και τα δύο, όπως έκανα εγώ)
100 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας (που μπορείτε να παραλείψετε αν δεν την έχετε)

Ε(χ)τέλεση (απλούστατη)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C/350F. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μπέκιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα αλεύρια, τους ξηρούς καρπούς και τελευταια τα κομματάκια της σοκολάτας.
Πλάθουμε σε ένα μπαστούνι (ή δύο μικρά) και ψήνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί για 20-25 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε. Το αφήσουμε να κρυώσει κανένα μισάωρο για να μπορούμε να το κόψουμε. Κόβουμε με ένα μυτερό μαχαιράκι λεπτές φέτες (Αυτό στην περίπτωσή μου δεν έγινε έτσι ακριβώς. Το'κοψα πριν καλοκρυώσει και επειδή μου τρίβονταν , έκοψα μεγαλύτερες φέτες και πιο χορταστικές ). Τις ξαπλώνουμε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά , τους γυρίζουμε κι από την άλλη και τις ψήνουμε άλλα 8-10 λεπτά. Έτοιμα.
Αν πάλι θέλετε extra γεύση και extra θερμίδες, μπορείτε να λιώσετε άλλα 100 γρ. λευκή σοκολάτα, να τρίψετε 100 γρ. φυστίκι, και να βουτήξετε την άκρη των μπισκότων πρώτα στη λευκή σοκολάτα και μετά στο φυστίκι.
Εν αναμονή της Sandy καλημέρα σας.
Αν η αναμονή παρατραβήξει, θα ξαναψήσω και θα ξαναγράψω σάς το λέω.
Αναμείνατε στο ακουστικό σας!

45 σχόλια:

  1. Ωραία τα biscotti, αλλά το ενδιαφέρον μου τράβηξε η Sandy! Τι ν´εα έχουμε, σας επισκέφτηκε η μουσαφίρισσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ, ελπίζω να μην έρθει και αν έρθει να μη σας κάτσει και πολύ:)
    Πολύ λαχταριστά τα μπισκοτάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To να έρθει, δεν το γλυτώνουμε. Θα κάτσει μέχρι και την Τρίτη, αλλά ελπίζω να μη χτυπήσει πολύ και όχι όλες τις περιοχές. Έχουν βάλει σε επιφυλακή τις γειτονιές κοντά στο νερό.Μένουμε μέσα και τρώμε μπισκότα!

      Διαγραφή
  3. Παρεμπιπτόντως, τώρα μόλις διάβαζα κι εγώ στο ίντερνετ τα σχετικά με τη Sandy, ψιλοκακίστρω μου φαίνεται η κυριούλα! Μεγάλη κινητοποίηση ετοιμαλζεται στα μέρη σας, εύχομαι να είναι αχρείαστη και να την περάσετε εξ´ απαλών ονύχων! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν έχει αλλάξει το τοπίο ως εξής: Μαύρισε έξω, έχει αρχίσει να φυσάει και πέσανε μερικές πρώτες σταγόνες. Για αύριο και μεθαύριο περιμένουνε τις μεγάλες καιρικές αλλαγές, κι από σήμερα το βράδυ καλό είναι να μαζευόμαστε μέσα όπως λένε. Για να δούμε!

      Διαγραφή
  4. Ελπίζω όλα καλά να πάνε, ψυχραιμότατη σε βρίσκω πάντως!!
    Εγώ θα είχα τσακίσει από το άγχος μου όλα τα biscotti!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μ' αρέσει ο πανικός, θέλω ψυχραιμία. Στα μαγαζιά να'βλεπες τι γίνεται απ' το πρωί. Ντάνες τα κιβώτια με το νερό, κονσέρβες και παρακονσέρβες , φακοί πρώτη μούρη και μπαταρίες ξεπουλιούνται. Βγαίνουν όλοι με καρότσια γεμάτα. Εγώ προχωρούσα με τη σακκουλίτσα μου με δυο πραγματάκια. Ωχ, τώρα που το λέμε, ξέχασα να πάρω σπίρτα για τα κεριά. Πάω να πάρω από δίπλα!Bye!!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία μπισκοτάκια! Ιδανικό συνοδευτικό στον καφέ!
    Τελικά η sandy ήρθε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Sandy είναι στο δρόμο. Έστειλε προπομπό τώρα, αέρα, σκοτεινιά και ψιλόβροχο και θα έρθει φουριόζα αύριο και μαθεύριο. Θα σάς πω!Και εντωμεταξύ θα τρώω μπισκότα!

      Διαγραφή
  6. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, που θα πάνε!!
    Εμείς πιο πολύ με tornadoes είχαμε να κάνουμε!
    Τα μπισκοτάκια, delicious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα πάνε, αλλά θέλω να δω πώς θα πάει εντωμεταξύ με τον αποκλεισμό μέσα. Σε λίγο σταματάνε τα τρένα, ακυρώθηκαν όλα τα Broadway shows, μεγάλο πράγμα για τη ΝΥ, και όλοι μαζεύονται σε καμιά ώρα μέσα. Πολύ dvd έχει να πέσει . Το ρεύμα μόνο να μην πέσει!

      Διαγραφή
  7. Ό,τι πρέπει για το "περιμένοντας" τον Γκοντό, τον ψηλό, όποιον νάναι τέλος πάντων, διότι έτσι, Μάρθα μου, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να καταναλώσουμε όλα αυτά τα απίθανα μπισκότα σου, χωρίς να αφήσουμε ψίχουλο...

    Μέσα, λοιπόν, με ρομάντζο στο ράντζο! :D
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβώς όπως τα λες , Ζαμπία μου, και με ελαφράδα και χιούμορ για να μην τρελλαθούμε κι όλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορεί απο εδώ να μην περνάει η Sandy .. αλλά τα μπισκοτάκια κάλλιστα μπορουμε να τα τσακίσουμε.

    Ολα να πάνε καλά σας εύχομαι. Πές μας όταν έχεται λήξη συναγερμού.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσακίστε τα με όλη μου την καρδιά!
      Όσο για τη Sandy , είναι σαν τη μακριά γαϊδούρα. Περνάει , περνάει και τελειωμό δεν έχει.Μέχρι τώρα, 9πμ ώρα ΝΥ, μέσα στη ΝΥ και στο Queens έχει αέρα και βροχούλα. Αλλά παρέξω τα νερά έχουν ανέβει. Εμείς παραμένουμε εντός και δημιουργικοί! Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Και μόνον τα όσα είδα στις Ειδήσεις το περασμένο ΣΚ για την "αναμονή" της Sandy, πανικό μου προκάλεσαν! Τι θέλω και ανοίγω εγώ τηλεόραση; Καλά έχω πάρει μαζί της διαζύγιο εδώ και μερικά χρόνια!
    Να προσέχεις έτσι καλή μου Μάρθα...

    Και κάτσε να ψήνεις μπισκότα και ότι άλλο καλό σου κάνει κέφι, αρκεί οι συνθήκες να το επιτρέπουν.

    Πολλούς - πολλούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι Πηνελόπη μου πως η τηλεόραση κάνει πολλή φασαρία και όλο αυτό το μπουρ μπουρ σε τρελλαίνει. Πάντως προς το απρόν εδώ είμαστε ασφαλείς, οι εικόνες έξω απ' τη ΝΥ δείχνουν άνοδο της στάθμης του νερού και περιμένουν, λέει, άλλα δύο κύματα, ένα μεσημεριανό κι ένα βραδινό . Εμείς εδώ, ψήνουμε και διαβάζουμε/ διαβάζουμε και ψήνουμε!Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Σήμερα τα νέα εδώ, δεν μας ακούγονται καθόλου μα καθόλου ευχάριστα Μάρθα μου. Από την online σύνδεση που έχω εγώ τουλάχιστον στην δουλειά.) 13 νεκροί - είναι μάλλον πολλοί :-(
      Ελπίζω να μάθουμε σύντομα νέα σου και να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    3. Είμαι καλά, Πηνελόπη μου. Στην Αστόρια η Sandy πέρασε ξώφαλτσα, με δυνατό αέρα και βροχούλα, αλλά χωρίς πλήγματα, ευτυχώς. Σήμερα διορθώνουμε διακοπές ρεύματος, κομμένο internet. Τώρα επικοινωνώ από σπίτι γειτόνων, αλλά σύντομα θα έχω πάλι σήμα. Να'στε καλά παιδιά, για το ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
  11. Πρωτότυπη συνταγή, θα το δοκιμάσω!!! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από πρωτότυπη είναι και πολύ πολύ νόστιμη συνταγή! Αρχίζεις να τρως και ξεχνάς να σταματήσεις, καλή ωρα εγώ!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα βρε κορίτσι, όλα καλά ελπίζω με την καταιγίδα... έχετε και αυτά τα ακραία εσείς εκεί στα ξένα!
    Μ' αρέσει ο τρόπος αντιμετώπισής σου, ψύχραιμος, δημιουργικός και πολύ νόστιμος! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, οι αναμονές είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικές, οπότε τη συγκεκριμένη της αξιοποίησες περίφημα!
    Να μας κρατάς ενήμερους ε;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ερμιόνη μου! Μωρέ κι εμείς στα ξένα έχουμε ακραία, αλλά κι εσείς το ίδιο έχετε, σε άλλη μορφή! Καιρικά εδώ είναι υπό έλεγχο η πόλη. Τα προάστια πλήττονται πιο πολύ, και από αέρα και από στάθμη νερού. Λένε πως αύριο κατά τις 5-6μμ , δική σας ώρα 12μμ-1μμ μετά τα μεσάνυχτα τελειώνει ο κύκλος της Sandy. Εντωμεταξύ δίνουν δύο κύματα ένα μεσημεριανό κι ένα βραδινό σήμερα που είναι, λένε , πιο ζόρικα. Ζήτησαν εκκένωση σε ορισμένες περιοχές ή κτίρια, αλλά πολύς κόσμος αρνείται να αφήσει τα σπίτια και τις βάρκες τους. Για να δούμε! Εγώ παραμένω εντός, και ασχολούμαι με τα βιβλία μου και τα ψησίματά μου! Μην ανησυχείτε, θα περάσει κι αυτό! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  13. Να προσέχεις Μάρθα μου! Σας σκέφτομαι και εύχομαι η Σάντυ να περάσει ευγενικά από τις περιοχές που θα την δεχτούν!
    Τα μπισκοτάκια υπέροχα! Περιμένω να δω τι άλλα μοσχομυρωδάτα θα σκαρώσεις!
    Πολλά φιλάκια και να μας γράψεις νέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγγελική μου, προς το παρόν είναι όλα ήσυχα εδώ στο σπιτικό μου. Δεν έχω βγει έξω, δεν έχω μυρίσει βροχή, ακούω έναν αέρα και δεν ακούω άλλο τηλεόραση , τη χαμήλωσα. Κι όπως μιλάω με φίλους στις γύρω περιοχές, βρίσκονται στα ίδια. Περιμένουμε πώς θα εξελιχτεί η υπόλοιπη μέρα μέχρι το βράδυ γιατί θα'ρθουνε, λέει ,κι άλλα κύματα. Έξακολουθώ να πιστεύω πάντως πως δεν θέλει πανικούς, μόνο προειδοποίηση, και πρόληψη ειδικά στις περιοχές που είναι κοντά στο νερό. Κι αν σκαρώσω κάτι τις γλυκό ακόμη,μέσα στην απομόνωση, θα ειδοποιήσω. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας! Σάς φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάρθα μου ελπίζω να πάνε όλα καλά, να προσέχεις!!!
    Τα μπισκότα σου απίθανα και δείχνουν τριφτά όπως μου αρέσουν!Χαίρομαι που είσαι ψύχραιμη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελένη μου, το άγχος δε βοηθάει σ' αυτές τις περιπτώσεις. Τώρα που μιλάμε δείχνει να αλλάζει λίγο ο καιρός και να πυκνώνει η βροχή. Αλλά ακόμη, εδώ στην πόλη, τίποτε σοβαρό. Είμαστε προφυλαγμένοι , ασφαλείς και στεγνοί, δόξα τω Θεώ! Και μακάρι να μην έχουν πλήγματα και οι παραέξω περιοχές μέχρι αύριο το βράδυ. Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακούω ειδήσεις και τρομάζω! Τι μας περιμένει τελικά από τη μιά στιγμή στην άλλη!
    Κάτι τέτοια μου φέρνουν στο νου την ατάκα
    Άνθρωποι, άνθρωποι προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός (από το "Οι γερμανοί ξανάρχονται" μου φαίνεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Τέτοια ώρα συνειδητοποιείς πόσο αδύναμοι είμαστε μπροστά στο μεγαλείο της φύσης! Μέχρι στιγμής στη δική μου γειτονιά όλα είναι οκ. Το βράδυ έρχεται ένα δύσκολο κύμα, λένε. Για να δούμε!

      Διαγραφή
  18. Μάρθα, ελπίζω τα πράγματα να εξελίσονται καλύτερα, από ότι αναμενόταν ως τώρα, σχετικά με την Σάντυ. Βλέπουμε στις ειδήσεις σχετικά με τον τυφώνα. Πάντως είσαι προετοιμασμένη και ψύχραιμη. Τα μπισκότι σου, ελπίζω να είναι καλή παρέα, μέχρι να περάσουν οι δύσκολες ώρες. Φαίνονται γευστικότατα.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Ειρήνη μου. Τώρα είμαστε συντονισμένοι με ραδιόφωνα και τηλέοράσεις και παρακολουθούμε τι γίνεται. Ευτχως εδώ έχουμε ρεύμα γιατί ακούω ότι περίπου 110,000 κόσμος δεν έχει ρεύμα αυτή τη στιγμή Έχουν πέσει δέντρα , και ένας γερανός κρέμεται απειλητικά στο κέντρο του Μανχάτταν. Εν αναμονή αλλά ασφαλείς , δόξα τω Θεώ, εδώ πέρα!!

      Διαγραφή
  19. Eλπίζω όλα να πάνε καλά, να είναι ένα faulse alarm και να μείνει μόνο η γλυκιά γεύση από τα κουλουράκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. False alarm δεν είναι, γιατί έχει μεγάλη δύναμη η Sandy. Μπορεί να το παρακάνουν οι Αμερικανοί, αλλά όντως ο τυφώνας εξελίσσεται και σε μερικές περιοχές έχουν αρχίσει πλημμύρες και σχετικές καταστροφές. Είδα δέντρα πεσμένα σε αυτοκίνητα, ηλεκτρικό κομμένο και στάθμες των νερών ανεβασμένες επικίνδυνα. Εδώ, στο Queens, Astoria,δεν φαίνεται να είμαστε σε επικίνδυνη ζώνη! Φιλιά σας κι ευχαριστώ που είστε εδώ με το ενδιαφέρον σας!

      Διαγραφή
  20. Πολύ τραγανιστά και πολύ γευστικά τα biscotti,νομίζω ότι θα άδειαζα το ταψί περιμένοντας να περάσει η Sandy..Απ'ότι βλέπω στις ειδήσεις απόψε έχει πλημμυρίσει μεγάλο μέρος του Manhattan και πολύς κόσμος δεν έχει ρεύμα..Οι πλημμύρες στο New Jersey μου θύμισαν την ταινία "The day after tomorrow"...Εύχομαι να παραμένετε σε "εκτός κινδύνου" ζώνη και να τελειώσει γρήγορα..ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σε εκτός κινδύνου ζώνη, ευτυχὠς, και ο τυφώνας πέρασε με αέρα και βροχή. Αλλά έχει πολλές περιοχές που πρέπει να αποκαταστήσουν τις ζημιές! Η φύση χτύπησ!

      Διαγραφή
  21. Λατρεύω κι εγώ τα δύο "περιμένοντας" αλλά λατρεύω και τα biscotti σου που πρέπει να έγιναν πεντανόστιμα!!!
    Να είσαι καλά Μάρθα μου και να προσέχεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα Κική μου! Τα μπισκότα τα ρήμαξα,ειδικά με τον αποκλεισμό του τυφώνα. Μπαινόβγαινα και μασούλαγα. Σήμερα κυκλοφόρησε ο κόσμος, χωρίς συγκοινωνίες ακόμη, αλλά ξεμυτίσαμε. Και μη χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μάρθα, ελπίζω να είσαστε καλά έπειτα από την ανεπιθύμητη επίσκεψη της Sandy!
    Είναι φοβερά αυτά που συνέβησαν, όλες αυτές οι καταστροφές, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους. Κρίμα...

    Τα biscotti σου φαίνονται τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μάγδα! Είμαι καλά, ευτυχώς, αλλά δεν "είμαστε" όλοι καλά, γιατί οι ζημιές είναι τεράστιες, και τώρα, στη μετα- Sandy εποχή φαίνονται. Αυτή η εβδομάδα έχει πολλά κλειστά σχολεία, πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο, πολλούς ανθρώπους χωρίς σπίτια, και σε μια περίοδο που η κρίση γίνεται πια παγκόσμιο φαινόμενο. Αλλά, θα ορθοποδήσει η ανθρωπότητα, πού θα πάει; Τα μπισκότα ήταν τόσο ωραία, που τέλειωσαν νωρίς. Να'ταν κι άλλα που λένε!

      Διαγραφή
  24. To καφεδάκι το'χω δίπλα μου, τα μπισκότα στην κοιλιά μου! Είναι παρελθόν!Αχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάρθα καλησπέρα! Διαβάζω τώρα ότι είσαι καλά, οπότε ευτυχώς...κι ελπίζω κι ό,τι άλλα προβλήματα που προέκυψαν να λυθούν σύντομα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ, Αθηνά, ναι εγώ είμαι καλά, δόξα τω Θεώ, αλλά ο τυφώνας έχει χτυπήσει την πολιτεία της ΝΥ πολύ άσχημα. Πολύς κόσμος είναι σε άσχημη κατάσταση, άπλυτοι, χωρίς θέρμανση, τηλέφωνο, internet για μέρες. Θα πάρει καιρό να μπει και πάλι σε λειτουργία η πόλη. Κρατάμε όμως ψηλά το ηθικό ,σκεφτόμαστε θετικά και βοηθούμε όπως μπορούμε.

      Διαγραφή
  26. Νομίζω, πρώτη φορά σε επισκέπτομαι.
    Θαύμασα την δημιουργικότητα και το χιούμορ σου !
    Εύχομαι να μη ξανασυμβεί ποτέ όλο αυτό το κακό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλή σου μέρα, Σοφία, και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Απ' το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί, για να μην επαναληφθεί ούτε εδώ ούτε κι αλλού τέτοιο κακό, που βάζει τους ανθρώπους σε τόσο αδύναμη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...