Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η τουρνέ των τεσσάρων (ερωτήσεων)/ My writing process blog tour

Μάλιστα λοιπόν, εδώ είμαστε να παίρνω τη σκυτάλη σε μια blogo-τουρνέ και να απαντώ σε τέσσερις ερωτήσεις. Η πρόσκληση μού έγινε από το πολύ όμορφο blog theveggiesisters: Η Μανουσίνα και η Λένια είναι αδερφές, έχουν πάθος για τη μαγειρική, μαγειρεύουν υπέροχα χορτοφαγικά πιάτα και αποδεικνύουν πως το χορτοφαγικό μπορεί να είναι εκτός από υγιεινό και πολύ πολύ νόστιμο.
Πάμε τώρα να τα πούμε και να κεραστούμε και το κάτι τις μας απ' την κοπελιά στις φωτογραφίες μας!

1) Πάνω σε τι δουλεύεις αυτή τη στιγμή;
Επειδή όπως έχω ξαναπεί είμαι ηθοποιός, που αγαπάω να γράφω και να ψήνω, σάς λέω πως για την επόμενη χρονιά δουλεύω πάνω στο μουσικοθεατρικό ανέβασμα της "Κλυταιμνήστρας ή το έγκλημα" της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, κρατάω σημειώσεις για το βιβλίο μου τα "Παραμύθια των φίλων μου" και έχω στον πάγκο μου φωτογραφίες για μια σοκολατένια τάρτα με κεράσια χωρίς ψήσιμο.

2) Σε τι διαφέρει η δουλειά σου απ' τους άλλους του είδους;
Στο ότι η δική μου δουλειά ως blogger είναι εντελώς ερασιτεχνική και χωρίς καμία σταθερότητα.
Ψήνω κατά βάση γλυκά και αναρτώ μόνο όταν βρίσκω χρόνο ή όταν θέλω τόσο αφυκτικά να μιλήσω που δημιουργώ την 25η ώρα για να πω αυτά που έχω να πω.
                                    
3) Γιατί γράφεις αυτό που κάνεις;
Γιατί αν δεν τα έγραφα δεν θα'μουνα εγώ. Γιατί από μικρή γράφω ημερολόγια, όνειρα, νουβέλλες, περνάω τρίμηνες ασκήσεις καθημερινής τρισέλιδης γραφής για να απελευθερώσω τον καλλιτέχνη μέσα μου, άρα είναι έξω από κάθε λογική να ψήσω κάτι και να μην το γράψω.

4) Πώς λειτουργεί η όλη διαδικασία του γραψίματος;
Αυθόρμητα και παρορμητικά. Αφορμή μου μπορεί να είναι ένα πολύ ωραίο μπισκότο που πήρε το μάτι μου ας πούμε σ' ένα super market. Το φωτογραφίζω, ψάχνω τη συνταγή στο internet, ύστερα κατεβάζω κατσαρολικά για να το ψήσω και τέλος κατεβάζω ιδέες για να γράψω κάτι σχετικό. Πάει όμως κι ανάποδα: Μπορεί να μου'ρθει ας πούμε η φράση στο μυαλό, "Αν βιάζεσαι πολύ, κατέβασε ταχύτητα", κι αυτό να γίνει τίτλος της επόμενης ανάρτησής μου, με σχετική συνταγή (όπου κατεβάζω την ταχύτητα στο μίξερ). Το γράψιμο εντωμεταξύ εξελίσσεται, ξεδιπλώνεται, αποκαλύπτεται κι εγώ διαβάζω και πετώ και διορθώνω και περνάνε ώρες μέχρι να πατήσω το τελικό κλικ της δημοσίευσης. Είναι πάντως μια διαδικασία θεραπευτική και εξαιρετικά απολαυστική. 

Το παιχνίδι θα συνεχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, αναμείνατε στο ακουστικό σας να ανακοινωθεί ο επόμενος παίχτης...Εντωμεταξύ κρατείστε ίσια το κορμί, ψηλά τη διάθεση και χαμογελάστε!!!

Here we are, accepting a very special invitation from the wonderful blog theveggiesisters to take part in a blog tour and answer four questions: Manousina and Lenia are sisters, they live in the Greek island of Zakynthos, they love cooking healthy, delicious, vegetarian and energizing recipes and want to prove that healthy food was never soooo yummy!

Now it's time to start, and this beautiful lady in the pictures will treat us a little something afterwards!!!

1) What are you working on?
As I mentioned again, I am an actress who loves to write and bake, therefore for this coming year I am working on a music-theater staging of "Clytemnestra or Crime" by Marguerite Yourcenar, I am taking notes on my book "My friends' stories" and I already have several pictures of a "no bake chocolate tart with cherries"on my desk to be done.

2) How does your work differ from others of its genre?
Because my work as a blogger is amateur and on a non regular basis.
I bake and post only when I have some time, or when my need to talk is so demanding that I create the 25th hour to talk.

3) Why do you write what you do?
Because if I didn't write, that wouldn't be me. Because, since I was a kid, I 've been writing diaries, dreams, novels, three pages on a daily basis for three months as an exercise to release the artist inside me, therefore, baking without writing would be completely out of the question for me.

4) How does your writing process work?
Spontaneously and impulsively. The impulse to write can be given by a delicious cookie in a super market. I take a picture of it, I search the internet to find the recipe, then I get my baking pans and finally I get the idea to write a story related to the cookie. Or it might be the exact opposite way: I can hear a phrase in my mind, like: "if you are in a hurry, slow down". This will be the title of my next post, and I will then find a recipe to adjust (where I might have to lower the mixer speed, for example ).
My writing is being evolving, unfolding, revealing and I go back and forth reading and re-reading and correcting and it's been hours before I click the "publish" button. But writing, after all, is a therapeutic process and a very delightful one.

The writing process blog tour will keep going. I'll keep you posted for the next blogger who'll take the pen and answer the questions on this tour.
Meanwhile, hold up your head, bring your shoulders back, sit up and smile!

10 σχόλια:

  1. Εμένα μ΄αρέσει πολύ να σε διαβάζω, Μάρθα, ακριβώς γιατί είσαι εσύ! Με τα ωραία σου :)) Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ειρήνη μου, κι εμένα μ' αρέσει πολύ να τα λέμε, γι' αυτό κι όλο εδώ γύρω τριγυρνώ!

      Διαγραφή
  2. Απολαυστική όπως πάντα βρε Μάρθα με αυτή την υπέροχη ειλικρινή γραφή που σε χαρακτηρίζει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Γειά σου βρε ταλαντούχα Χρυσαυγή, που τελευταία δεν ξέρω ποια απ' τις συνταγές σου να πρωτοδιαλέξω να φτιάξω!!!

      Διαγραφή
  4. Μοναδικη Μαρθουλα, γραφεις τοσο αμεσα και αυθορμητα, που νομιζω οτι σε γνωριζω εδω και αιωνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ξέρει, Μαρίνα μου, όλο και σε καμιά προηγούμενη ζωή θα τα λέγαμε επίσης!!!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρες, Μαρθούλα! όπως πάντα, μια απόλαυση τα γραπτά σου...
    Μια διόρθωση μόνο: είμαστε από την Πάτρα κ μόνο εγώ ζω στη Ζάκυνθο!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λένια μου, ευχαριστώ για τα καλά λόγια και για τη διόρθωση, το αλλάζω στο άψε σβήσε!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...