Γιατί έτσι μας αρέσει και γιατί έτσι μας βολεύει, αφού μ' αυτήν την κάψα δεν ανάβουμε φούρνο λέμε γιατί ανάβουμε.
Λοιπόν, αυτές οι τρισχαριτωμένες σοκολατένιες-φουντουκένιες-τυρένιες μινιατούρες με ρίξανε ατάκα κι επί τόπου. Τα έριξα λοιπόν κι εγώ στις θήκες για μάφινς και ιδού το αποτέλεσμα του έρωτά μας. Τώρα δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Θα πω μόνο πως:
η βάση τους είναι ωραιότατα τριφτή,
η κρέμα τους είναι γευστικότατα σοκολατένια,
η γλύκα τους είναι ικανοποιητικότατα ισορροπημένη από το κρημ τσηζ,
το δε φουντουκένιο ferrer rocher είναι και τραγανό, και πλούσιο και μας κακομαθαίνει!
Δικά σας!
Μίνι cheesecakes νουτέλλας με ferrero rocher χωρίς ψήσιμο Για 9 μίνι cheesecakes
125γρ. μπισκότα digestive
40γρ. μαλακωμένο βούτυρο
250γρ. cream cheese (κρημ τσηζ) σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. νουτέλλα
250γρ. cream cheese (κρημ τσηζ) σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. νουτέλλα
6 ferrero rocher χοντροσπασμένα για την κρέμα, 1 αλεσμένο για τη βάση και 9 ολόκληρα για στολισμό
30γρ. ζάχαρη
30γρ. ζάχαρη
Ε(χ)τέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και το 1 rocher, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε και ένα γεναιόδωρο κουταλάκι του τσαγιού νουτέλλα, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε λίγο από το μείγμα ως βάση είτε σε μεταλλικά φορμάκια είτε σε θήκες μάφινς. Πατάμε καλά τη ζύμη με τα δάχτυλα και βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο.
Εντωμεταξύ χτυπάμε καλά το κρημ τσηζ με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε όση νουτέλλα περίσσεψε και τα 6 χοντροσπασμένα ferrero rocher (φερέρ ροσέ). Ενώνουμε όλα τα υλικά και μοιράζουμε στα φορμάκια.
Στολίζουμε (αν θέλουμε) με τα ολόκληρα ferrero rocher.
Τα φυλάμε στο ψυγείο, απ' όπου και τα σερβίρουμε απευθείας.
Εγώ σερβιρίστηκα ένα ολόκληρο απευθείας που το κατάπια σαν αυγό και ένα τσιμπητό μετα-απευθείας γιατί δεν πρόλαβα να καταλάβω το πρώτο που πήγε αμάσητο.
Κυρια Μαρθα μας κακομαθαινετε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα ειναι τελειο γλυκο και το τελειοτερο ειναι πως δεν θελει ψησιμο. Τα φερερο ειναι εθισμος!!!
...αντε, με το καλο και Πρεσβης τωρα!!!!
Λοιπόν, Πρέσβειρα πολύ θα το ήθελα να είμαι: καλής θέλησης, της Unicef! Μέχρι να γίνει όμως αυτό περιορίζομαι στα φερέρο του κυρίου Πρέσβη!!! Τα φιλιά μου!
ΔιαγραφήΩ, ναι, μας κακομαθαίνετε indeed!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχει αυτό το cheesecake! Προφανώς και τα τσίμπησες δύο-δύο!
Άσε, αρρώστια λέμε!
ΔιαγραφήΔυο δυο,
στο στοματάκι δυο,
δυο δυο!!!
Όντως μας κακομαθαίνεις χαχα Μια χαψιά θα τα έκανα και εγώ! Καλό απόγευμα Μάρθα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μια και δυο χαψιές, μέχρι να τελειώσουνε να κάνουμε άλλα!
ΔιαγραφήΜου τρέχουν τα σάλια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ!!
Εμένα όχι πια, γιατί έφαγα!
ΔιαγραφήΒλέπω άφησες τις σαλατούλες και έπιασες τους σοκολατένιους πειρασμούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το .... αντέξουμε (κάνω και την δύσκολη:P)
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
E,να κάνουμε κι ένα γλυκό διάλειμμα!
ΔιαγραφήΠωπω, τι να πω Μάρθα μου!!!Καταπληκτικό!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Να'ταν κι άλλα που λένε Ελένη μου!
ΔιαγραφήΜετά τις σαλάτες μας χρειάζεται λίγη κραιπάλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι βρήκες τον ιδανικό τρόπο, με νουτέλα και cheesecake!
φιλιά
Και καλά περιορίζεις την κραιπάλη γιατί είναι "μίνι".
ΔιαγραφήΑν φυσικά περιοριστείς μόνο σε ένα!
Φιλιά!
I am a big fan of cheesecakes! This looks divine, Martha.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you, Angie, and I am a big fan of your blog! Actually I just tried one of your recipes and I'm going to post it very soon, of course mentioning you as my source!
ΑπάντησηΔιαγραφήπωπωπωπωωωωω υποκλινομαι!!! και νουτελα κ φερερο μας πέθανες!!! υπεροχα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το γλυκό ανασταίνει κι όλας, οπότε, μη φοβού!
ΔιαγραφήΑπολύτως του γούστου μου η πρότασή σου Μάρθα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερή, σοκολατένια, ανάλαφρη και εθιστική!
Πολύ ωραία και η ατομική εκδοχή αν και επικίνδυνη για να παρασυρθεί κανείς!
Φιλιά
Μωρέ εσύ μου φαίνεσαι αρκετά εγκρατής, Ερμιόνη μου, οπότε θα πάρεις μια μυρωδιά σου και θα σταματήσεις! (;;;)
Διαγραφή