Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

We go green με άλειμμα από αβοκάντο και ρεβύθια και μια σαλάτα από σπαράγγια και τόνο

"We go green "μου'ρχότανε σαν τίτλος φωτογραφίζοντας την πράσινη (άλλη μία) σαλάτα μου και το πράσινο (άλλο ένα) σαντουϊτσάκι μου.To πράσινο, λένε, είναι το χρώμα της θεραπείας. Εγώ θεράπευσα την πείνα μου και έδωσα ικανοποίηση στην αισθητική των ματιών μου για το ωραίο, και στην απαίτηση της κοιλίας μου για το νόστιμο. Σας τα μοιράζομαι και σας κερνώ!
Καλό, ξεκούραστο, ευχάριστο, δημιουργικό και φωτεινό Σαββατοκύριακο!

                           Σαλάτα με σπαράγγια, αβοκάντο, σολομό και μπαλλίτσες από ρικόττα
Δεν έχει τίποτε το ιδιαίτερο η εκτέλεση, ούτε το dresssing. Αλατάκι, λεμονάκι, λαδάκι, ρίγανη και μια χαψιά!!!

Σαντουϊτσάκι με άλειμμα από ρεβύθια και αβοκάντο
Η πρωτότυπη ιδέα από εδώ
Υλικά
1/2 φλυτζάνι βρασμένα ρεβύθια
1 ώριμο αβοκάντο
1/4 της κούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο (εγώ έβαλα βασιλικό)
2 κ.σ ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι
Χυμό από 1 λάϊμ
Αλάτι, πιπέρι

Ε(χ)τέλεση
Στεγνώνετε τα ρεβύθια, αφαιρείτε με μια πετσέτα τη φλούδα τους και τα λιώνετε είτε με πηρούνι είτε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια, το κόλιαντρο (ή βασιλικό), τα πράσινα κρεμμυδάκια και το χυμό λάϊμ και τα χτυπάτε όλα μαζί. Στο τέλος ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και νοστιμίζεστε. Το απλώνετε στο ψωμάκι σας και προσθέτετε όποιο λαχανικό θέλετε να συνοδεύσει τη γεύση σας: φύλλα από σπανάκι, ντομάτα...
Το άλειμμα αυτό μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό ντιπ και να το σερβίρετε με φρεσκοκομμένα λαχανικά, κρακεράκια ή τσιπς. Επίσης καλό είναι να το φάτε την ίδια μέρα για να μη μαυρίσει το αβοκάντο. Άλλωστε δε θέλει και πολύ κόπο, μάλλον θα είναι δύσκολο να συγκρατηθείτε.
Φιλιά! 

14 σχόλια:

  1. Μπορώ να πω ότι έχεις γίνει μια εξπέρ στις σαλάτες και τα σάντουιτς, προς τέρψιν της κοιλίας σου αλλά και των οφθαλμών μας!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρέ εξπέρ δεν ξέρω αν έχω γίνει, αλλά ένα κολληματάκι το απέκτησα! Και είναι και νόστιμο κόλλημα τολμώ να πω! Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωτότυπο σάντουιτς και σούπερ υγιεινό!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα περιμένω για πολύ για κάτι γλυκό και κρεμώδες;;;;Μα Τι ζητάω η γυναίκα;;;Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω...κι εσύ με στέλνεις χωρίς εισητήριο επιστροφής
    Φιλάκια Μαρθί μου γλυκό και υγιεινό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρούλα μου,δεν με παρακολουθεις! Εγώ την κράτησα την υπόσχεση μου δύο φορές και ποσταρα "πουτιγκες λεμονιού για comfort" και "ταρτες με κρέμα γιαουρτιού και σύκα" Για δες και πες αν είμαστε του γούστου σου! Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Συγχώρησε την ανάγωγη Μαρθί μου γλυκό,γιατί τούτες τις μέρες τα πράγματα δνε ήταν πολύ καλά ούτε για με΄να,ούτε για το πισί μου που έπαψε να μ αναγνωρίζει και περιμένω σε λίγες μέρες που θα φύγουμε να το δώσω για format,πριν το σουτ
      Ε'ιμαι σίγουρη οτι θάναι το κάτι άααλλο!!!
      Τρέχω αμέσως,πριν τα σάλια μου προλάβουν
      Φιλάκια κοριτσάκι μου

      Διαγραφή
  5. Αχ βρε Μάρθα!Πεινάω σαν λύκος και άνετα τσάκιζα το σάντουιτς σου αλλά και την σαλάτα! Είναι και πολύ υγιεινά!! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρωτότυπο! Το πράσινο του πάει πολύ και σε εμφάνιση και σε γεύση!
    Πολύ καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτικές και οι δύο σαλάτες. Το πράσινο είναι το νέο αγαπημένο μου χρώμα στο φαγητό. Το αβοκάντο και τα σπαράγγια τα λατρεύω, τα συνδύασε υπέροχα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...